Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομησιμότητα-τοπογραφικο εντός σχεδίου


Recommended Posts

Καλημέρα,

Προσφάτως, πήρα στην κατοχή μου ένα οικόπεδο εντός σχεδίου πόλης στο Κορωπί, από πλειστηριασμό.

Νομικά ήταν εντάξει το οικόπεδο και εν πολλοίς για την αγορά καθώς τα χρονικά όρια ήταν πολύ στενά βασίστηκα αρκετά στην έκθεση του εκτιμητή (άρτιο/οικοδομήσιμο).

Προφανώς και δεν είναι η ενδεδειγμένη διαδικασία, κατανοώ, πήρα το ρίσκο.

Το ερώτημά τώρα είναι τι μπορούμε να χτίσουμε στο οικόπεδο. 

Το οικόπεδο είναι 219τμ κατά το κτηματολόγιο και 208τμ σύμφωνα με τους τελευταίους υφιστάμενους τίτλους γονικής παροχής και σχετικό τοπογραφικό του 1987 το οποίο δεν έχω δει ιδίοις όμμασι (οπότε μάλλον χρειάζεται και διόρθωση σε αυτό στο κτηματολόγιο) Χρειάζομαι αγρονόμο-τοπογράφο μηχανικό να μου κάνει ένα νέο τοπογραφικό? (χρειάζομαι και νέα οριοθέτηση καθώς η υπάρχουσα περίφραξη πρέπει να είναι πρόχειρη και όχι σωστή). 

έχω ψάξει πολύ γενικώς τα σχετικά ΦΕΚ για την περιοχή, ρυμοτομικές γραμμές κτλ. όπού σύμφωνα με τα αυτά ευρήματα η κάλυψη είναι 0,6 και ΣΔ 0,8 ή 1. (παλιά γενικώς του 1932)

Όμως, χρειάζομαι εμπεριστατωμένη, έρευνα από αρμόδιο επαγγελματία. Είναι ο τοπογράφος αυτός ή πρέπει να πάω  σε αρχιτεκτονα/πολιτικό μηχανικό απευθείας για να το ψάξει, αλλά αν πάλι δεν συνεργαστώ με τον πρώτο θα πρέπει κάθε φορά να γίνεται ο ίδιος έλεγχος/έρευνα;

έχω συγκεκριμένη απαίτηση για μεζονέτα με χώρο για ένα αυτοκίνητο, ακάλυπτο ικανό ώστε να παίζει το παιδί, και θα προτιμούσα να μην κολλήσω σε κανέναν γείτονα οπότε με τα Δ, δ δεν είμαι σίγουρος ότι μένει και αρκετός χώρος για να γίνει κάτι στα γούστα μας, οπότε πρέπει να δούμε ποιες παραχωρήσεις μπορούμε να κάνουμε (π.χ. υπόγειο πάρκινγκ) ή όχι ώστε να προχωρήσουμε ή να μπει πωλητήριο.

Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε συμβουλή για το πώς πρέπει να προχωρήσω από τούδε και στο εξής.

Link to comment
Share on other sites

Σε ό,τι αφορά στο οικόπεδο θα πρέπει να απευθυνθείς είτε σε τοπογράφο είτε σε πολιτικό. Μόνον αυτοί (και οι τοπογράφοι ΤΕΙ νομίζω) μπορούν να υπογράψουν εξαρτημένα διαγράμματα. Αφού γίνει αποτύπωση, έλεγχος τίτλων, έλεγχος στο Κτηματολόγιο (και όπου αλλού χρειαστεί), θα σου δώσουν τους όρους δόμησης.

Στη συνέχεια, αν θέλεις εξειδικευμένη αρχιτεκτονική μελέτη, θα πρέπει να απευθυνθείς σε αρχιτέκτονα

 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα απευθυνθώ σε τοπογράφο κ αναλόγως θα πορευτώ. Ακόμη άλλωστε δεν έχει ολοκληρωθεί η μετεγγραφή στο κτηματολόγιο. Πριν 3 εβδομάδες έγινε η αίτηση. 

Έχει σημασία να είναι τοπικός ή από όποια περιοχή και να έλθει δεν θα έχει διαφορά;

Link to comment
Share on other sites

18 λεπτά πριν, Antonis T. said:

....από όποια περιοχή και να έλθει δεν θα έχει διαφορά;

καμία διαφορά όταν είναι σωστός επαγγελματίας στον τομέα του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.