sdtopo Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 (edited) Απαιτείται έλεγχος νομιμότητας και απαιτείται επίσης έλεγχος του εναπομείναντος (που θα παραχωρήσει το τμήμα του), όπως τα λέει ο @tetris. Δηλαδή, αν π.χ. το οικόπεδο που παραχωρεί το τμήμα, κατά την άδειά του εξαντλούσε δόμηση και κάλυψη τότε δεν μπορεί να παραχωρήσει κανένα τμήμα. Πρέπει επίσης να ελεγχθεί αν επηρρεάζονται οι πλάγιες αποστάσεις. Ή αν π.χ. το οικόπεδο που παραχωρεί έχει αυθαίρετα (δόμησης, κάλυψης ή ύψους) πάλι θέλει περαιτέρω διερεύνηση αν είναι δυνατή η αποκοπή επιφάνειας. Edited Σεπτέμβριος 18 by sdtopo 1
anvar Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 5 λεπτά πριν, sdtopo said: Απαιτείται έλεγχος νομιμότητας και απαιτείται επίσης έλεγχος του εναπομείναντος (που θα παραχωρήσει το τμήμα του), όπως τα λέει ο @tetris. Δηλαδή, αν π.χ. το οικόπεδο που παραχωρεί το τμήμα, κατά την άδειά του εξαντλούσε δόμηση και κάλυψη τότε δεν μπορεί να παραχωρήσει κανένα τμήμα. Πρέπει επίσης να ελεγχθεί αν επιηρρεάζονται οι πλάγιες αποστάσεις. Ειναι αδόμητο το οικόπεδο που παραχωρει το τμήμα
sdtopo Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 Τότε απλοποιείται η περίπτωση και μάλλον θα μπορεί να γίνει "στιγμιαία κατάτμηση" (νομίζω έτσι λέγεται συμβολαιογραφικά).
anvar Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 5 λεπτά πριν, sdtopo said: Τότε απλοποιείται η περίπτωση και μάλλον θα μπορεί να γίνει "στιγμιαία κατάτμηση" (νομίζω έτσι λέγεται συμβολαιογραφικά). η βασικη μου ερώτηση ειναι αν θα ελέγξω νομιμότητα(και ταυτότητες) και στα δύο οικόπεδα που θα συνενωθούν (το υπάρχον με το κτίσμα και το τμήμα οικοπέδου αδόμητο που θα αγορασθεί), γιατί ενας συμβολαιογραφος μου είπε πως θα ελέγξω μόνο το τμήμα που θα αγορασθεί και θα συνενωθεί με το υπολοιπο και μου φαίνεται μη λογικό ..
sdtopo Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 Το τοπογραφικό θα περιέχει και τα 2 οικόπεδα και θα έχει 4 δηλώσεις (2 για κάθε οικόπεδο πριν και μετά). Στο τοπογραφικό θα πρέπει να ελεγχθεί η νομιμότητα των οικοπέδων (π.χ. να μην προέρχονται από άκυρη κατάτμηση, και αυτό αφορά την δήλωση περί αρτιότητας και οικοδομησιμότητας). Από εκεί και πέρα όποιες βεβαιώσεις ζητήσει ο συμβολαιογράφος αυτές και θα προσκομισθούν. Αν δηλαδή ο Συμβολαιογράφος δεν ζητήσει βεβαίωση νομιμότητας για το δομημένο και εσύ δεν προσκομίσεις, δεν θα αναφερθείς και στο συμβόλαιο.
tetris Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 3 ώρες πριν, sdtopo said: και θα έχει 4 δηλώσεις (2 για κάθε οικόπεδο πριν και μετά). Μπορεί να γίνει και με δυο δηλώσεις (μία για κάθε οικόπεδο) στις οποίες θα περιγράφεται αναλυτικά η, πριν και μετά, κατάσταση. Σε αντίστοιχη περίπτωση (πριν κάποια χρόνια), μου είχε ζητηθεί βεβαίωση νομιμότητας μόνο για το αποκοπτόμενο και προσαρτώμενο. Περί αυτού, υπάρχει σχετική εγκύκλιος για τους συμβ/φους.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα