Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μισθός Μηχανικών( New entry level) αλλά και όχι μόνο


Μιχαήλ Ρ.

Recommended Posts

@[email protected]

Την καλησπέρα μου. Πάντα εύστοχος κι αναλυτικός. Κρίμα που οι εμφανίσεις σου στο φόρουμ είναι δυσανάλογα λίγες σε σχέση με την ποιότητά τους 

@Μιχαήλ Ρ.

Οι παρατηρήσεις μου δεν κρύβουν επιθετικότητα. Απλώς, αποτυπώνουν την πραγματικότητα, με την οποία θα πρέπει να μάθεις να συμβιβάζεσαι αφού δεν μπορείς να την αλλάξεις. Συνεπώς, μη δηλητηριάζεις τον εαυτό σου με μαύρες σκέψεις. Κοίτα μόνο μπροστά και προσπάθησε να βελτιώνεσαι συνεχώς κρατώντας ζωντανή τη στοχοπροσήλωσή σου. Δεν έχει σημασία αν δεν πετύχεις όλους τους στόχους. Αυτό που μετράει είναι η προσπάθεια. Και είναι αυτό που  σου δίνει δύναμη και αυτοεκτίμηση.

Και κάτι, που ανακάλυψα σχετικά αργά. Κάνε τρόπο ζωής τη ρήση Amor Fati, και την εμπειρία κάποιων σοφών

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 7/14/2024 at 8:28 AM, tetris said:

1. Αυτή είναι η κατάσταση στην πιάτσα (γενικώς). Οι κανόνες του παιχνιδιού καθορίζονται από την "αγορά". Είτε συμφωνείς και παίζεις το παιχνίδι, είτε μένεις  απέξω. Δυστυχώς, το επιθυμητό με το εφικτό δεν συμβαδίζουν στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων

2. Δεν είναι θέμα προϋπηρεσίας, αλλά εμπειρίας. Και φυσικά θα προτιμούσαν τον έμπειρο και ικανό διότι το (συνολικό) κόστος εκμάθησης μέχρι το επιθυμητό επίπεδο, είναι κατά πολύ υψηλότερο από το κόστος του έμπειρου. Άσε που μπορεί να πέσουν σε στουρνάρι και να πάει στράφι η "επένδυση". Μιλάω, πάντα, για σοβαρές εταιρείες και όχι για τυχάρπαστους που, έτσι κι αλλιώς, η συνεργασία μαζι τους είναι ρίσκο. Αυτά, τα λέω μετά λόγου γνώσεως και όχι με υποθέσεις.

3. Το "πώς θα τη βγάλει το μήνα" απασχολεί (δυστυχώς) την πλειοψηφία των Ελλήνων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάνουν τη δουλειά τους πλημμελώς. Για σκέψου π.χ. και τους γιατρούς. Άλλωστε κάθε επάγγελμα έχει και την πνευματική του διάσταση 

 

Εντάξει. Ό,τι πεις...

1. Είναι λίγα τα λευτα για μηχανικο, οτι και να μου πεις, οτι και να γράψεις και γιαυτο έχουμε βάλλει όλοι το χεράκι μας σαν κλάδος. 

Να συμβαδίζουμε όμως και λίγο με τις εποχές, πληθωρισμό κτλ , δεν γίνεται μόνο να παίρνουμε αλλά και να δίνουμε. 

2.Συμφωνούμε, λάθος διατύπωση δικια μου. Έμπειρος εννοούσα.

Τα υπόλοιπα περι συνεργασίας αλλάζουν για πλάκα..γιατί ζητάνε μπλοκακι..??? για να μην έχουν υποχρεώσεις την επόμενη μέρα που θα φας το άκυρο. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.