Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΟ


Evivra

Recommended Posts

Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω για υποθήκη ακινήτου που έχει γίνει αγορά σε εμένα από τους γονείς μου. Το ακίνητο που μου αγοράσαν είναι αξίας 80.000 και ενοικιάζεται. Το θέμα μου είναι ότι προσπαθώ από το ακίνητο να βρώ ευκαιρίες για να χρησιμοποιήσω την χρηματική του αξία για μεταπτυχιακό στο εξωτερικό μαζί με την διαβίωση μου καθώς αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος που με ενδιέφερε εξαρχής το ακίνητο ως ένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομα μου. Θα ήθελα να μάθω σχετικές ευκαιρίες που μπορώ να έχω για τον παραπάνω σκοπό μου και αν μπορώ να χρησιμοποιήσω την χρηματική του αξία με δάνειο με υποθήκη του ακινήτου, πως λειτουργεί η συγκεκριμένη διαδικασία, τι χρειάζεται και αν υπάρχουν περιορισμοί ή απαιτήσεις που μπορεί να σταθούν εμπόδιο ή να μην μπορέσω να το προχωρήσω. 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Δεν έχω κατανοήσει πλήρως το ερώτημά σου. Εννοείς ότι θέλεις να υποθηκεύσεις το ακίνητο λαμβάνοντας δάνειο για να το χρησιμοποιήσεις για σπουδές;

Αν ναι, θα πρέπει να ρωτήσεις σε τράπεζες για το αν χορηγούν δάνεια καταναλωτικά ή σπουδών με προσημείωση ακινήτου ή και χωρίς προσημείωση (ενδεχομένως με εγγυητές τους γονείς).

Link to comment
Share on other sites

Συμπληρωματικά στα ανωτέρω, θα πρέπει να βεβαιώσεις την τράπεζα πώς και πότε θα αποπλήρώσεις το δάνειο.

Ο σκοπός της τράπεζας είναι να πάρει πίσω το κεφάλαιο και τους τόκους και όχι το ακίνητο, που θα της προκαλέσει έξτρα έξοδα, αν αναγκαστεί να το κάνει.

Σίγουρα θα ζητήσει εγγυητή και ίσως όχι τους γονείς, αν είναι μεγάλης ηλικίας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.