giannis1998 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 Καλησπέρα σε όλους, αν υποθέσουμε οτι εχουμε μονοκατοικία μόνο ισόγειο και ο΄τι σε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων δεν υπάρχει ούτε αλλο κτιριο ουρε οριο οικοπεδου . η μόνη απαιτηση ειναι ότι ο φερων οργανισμος πρεπει να εχει αντίσταση 30 min . Νοείται ο χώρος ως πυροδιαμερισμα οταν η τοιχοποια δεν εχει απάιτηση πυραντίστασης; παρα μονο ο φερων οργανισμος; ευχαριστω εκ των προτερων. Γιαννης Link to comment Share on other sites More sharing options...
GregDel Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16 Κανονικά δεν είναι πυροδιαμέρισμα ούτε όταν έχουν μόνο οι τοίχοι πυραντοχή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannis1998 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 17 Ευχαρισστώ πολύ.! Κατι ακομη, εχω δει σε μελέτες να μετράνε αποστάσεις οδευσης διαφυγής πχ και στο πυροπροστατευόμενο κλιμακοστάσιο. Αυτό έχει κάποιο νόημα εφόσον το σχετικο φεκ λεει για ορια στην αποστασης της οδ διαφυγης μονο σε απροστατευτα τμηματα; Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nautilus7 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15 Όχι, αυτό είναι τελείως λάθος. Μήκος όδευσης μετράς μόνο για το απροστάτευτο τμήμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nautilus7 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15 On 7/16/2024 at 10:50 PM, GregDel said: Κανονικά δεν είναι πυροδιαμέρισμα ούτε όταν έχουν μόνο οι τοίχοι πυραντοχή. Θες να το εξηγήσεις λίγο αυτό; Εγώ έχω και μια άλλη σκέψη/απορία... Ο κανονισμός χρησιμοποιεί σε διαφορετικά σημεία τη φράση "πυράντοχος διαχωρισμός" και σε άλλα τη λέξη "πυροδιαμέρισμα"... Θεωρείτε ότι είναι το ίδιο; Δηλαδή είναι ταυτόσημες έννοιες; Προφανώς όταν έχω πυροδιαμέρισματα, έχω και πυράντοχο διαχωρισμό. Αλλά το αντίθετο ισχύει; Δηλ πυράντοχος διαχωρισμός απαιτεί πυροδιαμέρισμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα