Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με MIDEA DC inverter (multi) κλιματιστικό


Recommended Posts

Κσλησπέρα σε όλους.

Έχω στο σπίτι μου 3 δωμάτια, δύο υπνοδωμάτια με ένα 9btu στο κάθε δωμάτιο και ανάμεσα τους είναι ένα σαλόνι με ένα 12btu. Όλα τα δωμάτια βγαίνουν στο ίδιο μπαλκόνι όπου εκεί είναι και η μια κεντρική μονάδα για να ελέγχει και τα 2 κλιματιστικά.

Πριν 5 περίπου μήνες τους έκανα service και πριν δύο περίπου βδομάδες τους έκανα βιολογικό καθαρισμό. Τα έχω από το 21 και έχουν δουλέψει πολύ λίγο γιατί το σπίτι ήταν σε ανακαίνιση.

Στο θέμα που έχουν. Πριν 3 περίπου βδομάδες παρατήρησα ότι ενώ είχα και τα 3 ανοικτά στους 26-27 με τους ανεμιστηρες στο 60% και mode κρύο, ένα από AC ( το αριστερά 9άρι) έβγαζε χλιαρό αέρα που μύριζε κλεισούρα/μούχλα. Πήρα τηλ τον τεχνικό που μου τα έβαλε και μου είπε οτι μάλλον έχει κολλήσει η πλακέτα, και να ρίξω τον διακόπτη των AC στον πίνακα, να το αφήσω κανένα δεκάλεπτο να κάνει reset και να το ανοίξω μετά. Το έκανα και μετά από λίγο όντως έφτιαξε. Εκεί είναι που τον κάλεσα καλού κακού και για έναν καθαρισμό. Τις επόμενες μέρες συνέχιζε να μου κάνει κόλπα, αλλά το κακό είναι οτι κάθε φορά είναι άλλο το AC που φαίνεται να έχει το θέμα με τον χλιαρό και βρωμερό αέρα και κάθε φορά οι συνθήκες που το προκαλούν είναι διαφορετικές.

Πχ, μια φορά ενώ δούλευαν όλα καλά για πολλές ώρες χωρίς κανένα πρόβλημα, έκλεισα το 12άρι και το δεξιά 9άρι άρχισε να βγάζει κακό αέρα. Μετά ξανά άνοιξα το 12άρι και όλα παλί καλά.

Άλλη μέρα το ανάποδο. Έκλεισα το δεξιά 9άρι και το μεσαίο 12άρι έβγαζε κακό αέρα. Ενώ μια άλη φορά είχα ανάψει μόνο το 12άρι για 30 λεπτά, με όλα τα άλλα κλειστά και έβγαζε μια χαρα..

Κάθε φορά που κάποιο μου παρουσιάζει πρόβλημα έχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα για να το κάνω να φτιάξει. Του αλλάζω mode, του αλλάζω ταχύτητα, θερμοκρασία, το βάζω στο τούρμπο, ανοιγοκλείνω τα άλλα AC, ρίχνω την ασφάλεια και περιμένω... άλλες φορές κάτι από αυτά δουλεύει και άλλες δεν δουλεύει τπτ, τα παρατάω όπως είναι κλειστά και την επόμενη μέρα όλα δουλεύουν καλά πάλι στην αρχή...

Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να φταίει και δεν ξέρω και πως να αναπαράγω το πρόβλημα με επιτυχία. Επίσης ο τεχνικός μου νομίζω με έχει φλομώσει στη μπαρούφα γιατί μια μου λέει ριξε ρεύμα και θα φτιάξουν, μια μου λέει πρέπει να τα έχεις όλα στο τούρμπο, μια μου λέει έτσι κάνουν τα μούλτι και πρέπει να δουλεύουν όλα μαζί...

Κάποιος να μπορεί να βοηθήσει?

Link to comment
Share on other sites

Βρείτε κάποιον έμπειρο ψυκτικό.

Αυτή την εποχή βέβαια είναι πολύ δύσκολο ως απίθανο, να βρεθεί κάποιος διαθέσιμος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.