Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φάκελοι για άδειες με ημερ. κατάθεσης 21.7 και 22.7.09


Recommended Posts

Με αφορμή τις ερωτήσεις πολλών συναδέλφων, χθες και σήμερα, σχετικά με την ημερομηνία ισχύος των νέων διατάξεων για τους ΗΧ (21.7.09 ή 22.7.09), σκέφτηκα να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που μας παρέχει το forum σε συνδυασμό με το δυναμισμό που μας διακρίνει όταν παρουσιάζεται έκτακτη ανάγκη.

 

Η βασική ιδέα είναι να ενεργοποιηθούν όλοι οι συνάδελφοι που ασχολούνται με την έκδοση οικοδομικών αδειών σε όλη τη χώρα. Να συγκεντρώσουν στοιχεία από όλες τις Πολεοδομίες (ή έστω τις περισσότερες) σχετικά με τον αριθμό των φακέλων που έχουν κατατεθεί στις 21.7 και 22.7.09 (δύο διαφορετικούς αριθμούς) και να ενημερώσουν υπεύθυνα αυτό το thread.

 

Σε λίγες μέρες, τα συγκεντρωμένα στοιχεία θα μπορούν να κατατεθούν στο ΥΠΕΧΩΔΕ (Γραφείο Υπουργού) και στο ΤΕΕ επώνυμα, είτε από ένα συντονιστή του forum είτε από ένα συνάδελφο της Αθήνας, με αίτημα να ερμηνευτεί ο νόμος στη σωστή (ευνοϊκότερη) κατεύθυνση.

Link to comment
Share on other sites

δηλαδή για να γίνουμε σαφέστατοι, χρειαζόμαστε τον αριθμό των φακέλων που πρωτοκολλήθηκαν τις 2 αυτές ημέρες? για παράδειγμα 50 @ 21.7 και 70 @ 22.7

 

θα χρειαστούμε άλλα στοιχεία?

Link to comment
Share on other sites

Αυτά τα δύο στοιχεία θεωρώ ότι χρειάζονται σ' αυτή την προσπάθεια για να υπερασπιστούμε τη δεύτερη ημερομηνία. Αν νομίζεις εσύ που έχεις σχετική εμπειρία ή κάποιος άλλος ότι μπορεί να χρειαστεί και κάτι άλλο, ας το προσθέσουμε.

Link to comment
Share on other sites

φάκελοι μαϊμούδες και γενικά τον ήπιαμε. Δηλαδή τι γίνεται με το μελετητή που δούλευε επι τρείς μήνες μια μελέτη και την κατέθεσε με 23/7 ? ή μήπως κατέθεσε μια μαϊμού και πήρε πρωτοκολάκι την περασμένη βδομάδα. Δεν υπήρχε κανένας σεβασμός, καμιά προειδοποίηση και είναι άλλο ένα fault αυτής της κυβέρνησης.

Μαζί σας στην όποια προσπάθεια, βέβαια εγώ δεν είχα καμιά άδεια να ανυσηχώ αλλά το μέτρο είναι ανεπίτρεπτο.

Σημασία όμως έχει όπως ψηφίστηκε εν μια νυκτί ο ΦΠΑ έτσι ψηφίστηκε και αυτό το μέτρο. Χωρίς κανένα σεβασμό. Γι αυτό μαύρο και μαύρο ξανά στους μαυρογυαλούρους.

Link to comment
Share on other sites

θέλω αυριο να ρωτήσω φιλη δικηγορο αν ξερει περιπτωση τόσο γρήγορης δημοσιευσης σε ΦΕΚ από την ψήφιση.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστή παρατήρηση. Παρουσιάζεται μερικές φορές η περίπτωση να δημοσιευτεί νόμος σε ΦΕΚ πολύ γρήγορα αλλά αυτό δεν συμβαίνει συχνά. Γι' αυτό και έπεσα έξω στις εκτιμήσεις μου. Είναι χαρακτηριστικό ότι επικοινώνησα την Τρίτη 21.7 με υπηρεσίες, που περνάει ένας νόμος, ένα πδ κλπ πριν από τη δημοσίευση σε ΦΕΚ, και μου είπαν ότι βρίσκεται για υπογραφή στον Πρόεδρο. Αν μου είπαν την αλήθεια, θα πρέπει να υπογράφηκε, να στάλθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο και να πήρε αριθμό ΦΕΚ και ημερομηνία την ίδια ημέρα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, τόσο εγώ όσο και ο howard_roark, που αντέδρασε πρώτος και θετικά στη σκέψη αυτή, εννοούμε να ενημερώσουν το thread αυτό οι συνάδελφοι, που ασχολούνται με την έκδοση αδειών, με τον συγκεντρωτικό αριθμό των φακέλων που κατατέθηκαν στην Πολεοδομία της περιοχής τους τις δύο συγκεκριμένες ημερομηνίες (21 και 22.7) και όχι με τον αριθμό πρωτοκόλλου του φακέλου που κατέθεσε καθένας από εμάς.

 

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο στόχος είναι να συγκεντρώσουμε, όσο το δυνατόν ταχύτερα, το συνολικό αριθμό των φακέλων που κατατέθηκαν, στις δύο ημερομηνίες, σε κάθε Πολεοδομία ή έστω στις περισσότερες από αυτές ώστε να ενημερώσουμε το Υπουργείο και να υπερασπιστούμε τη δεύτερη ημερομηνία.

Link to comment
Share on other sites

Νομός Πιερίας

Διεύθυνση Πολεοδομίας Δήμου Κατερίνης

21.07.09 ΠΡΩΤ/ΚΑΝ 3 φάκελοι

22.07.09 ΠΡΩΤ/ΚΑΝ 0 φάκελοι (έγκυρα)

 

Δε γνωρίζω για διεύθυνση πολεοδομίας Ν.Α Πιερίας

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.