Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγη τμ οικοπεδου σε ημιτελη μονοκατοικια


Recommended Posts

Καλησπερα σας! Ενδιαφερομαι για αγορα μιας ημιτελους μονοκατοικιας. Στα πλαισια των ελεγχων ειδαμε οτι τα τετραγωνικα του οικοπεδου που αναγραφονται στην αδεια δεν ειναι τα ιδια με αυτα που αναγραφονται στο κτηματολογιο. Κατοπιν επαναμετρησης, τα τετραγωνικα του οικοπεδου ηταν λιγοτερα απο αυτα που αναφερει η αδεια. Το κτισμα ειχε ανεγερθει με το νομο περι ατομων οικογενειας (για εξαμελη) οποτε ειχε αυξημενα τα τετραγωνικα του. Συμφωνα με τη νεα μετρηση τα τμ του κτιμασματος ειναι περισσοτερα αποσα θα επρεπε συμφωνα με τον συντελεστη της περιοχης. Εχω τις εξης ερωτησεις:

- χρονος και κοστος τακτοποιησης (επανεκδοση αδειας με τα σωστα τμ οικοπεδου)

- με αδεια μικρης κλιμακας, μπορουμε να αποπερατωσουμε τον πανω οροφο που ειναι ημιτελης; (Εχει κουφωματα, υδραβλικα και ηλεκτρολογικα αλλα δεν εχει πατωματα κλπ).

κατι αλλο που θα επρεπε να προσεξω;  

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

   Αν  προκειται για αδεια του αρθρου 41 του ν 1337, περι οικογενειακης στεγης,  υπαρχουν καποιες  απαγορευσεις μεταβιβασης.

Να μιλησεις με τον μηχανικο σου.

Link to comment
Share on other sites

Just now, dimitris GM said:

   Αν  προκειται για αδεια του αρθρου 41 του ν 1337, περι οικογενειακης στεγης,  υπαρχουν καποιες  απαγορευσεις μεταβιβασης.

Να μιλησεις με τον μηχανικο σου.

Ευχαριστω! Εχει παρελθει η πενταετια απο την αδεια οποτε ειναι ΟΚ η μεταβιβαση συμφωνα με το νομο. Το αγχος μας ειναι επειδη ειναι ημιτελης ο πανω οροφος, αν (εμας που δεν μας καλυπτει αυτος ο νομος) θα μπορεσουμε να τον ολοκληρωσουμε και αν υπαρχουν και αλλες επιπλοκες. 

Link to comment
Share on other sites

7. Εάν μέσα σε μια πενταετία από την έκδοση της άδειας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου αυτού γίνουν μεταβιβάσεις εν ζωή του ακινήτου ή μέρους αυτού που καλύπτουν τον επιπλέον συντελεστή, εφαρμόζονται υποχρεωτικά και ανάλογα οι διατάξεις του άρθρου 3 του νόμου 880/1979. Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος μπορεί να καθορίζεται κάθε λεπτομέρεια για την εφαρμογή του άρθρου αυτού.

 

  Εναι ενα θεμα το εαν μπορει να ισχυει η πενταετια και  μεταβιβασθει το "ημιτελες"

Με την ΥΔΟΜ μιλησες; Ο μηχανικος σου τι σου ειπε;

δες τα ΠΜ

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.