Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετο σε δώμα


Recommended Posts

Καλησπέρα σας, διαμένω στο ισόγειο τετραώροφης οικοδομής με σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας όπου υπάρχει αυθαίρετο κτίσμα στο δώμα (το οποίο δώμα είναι κοινόχρηστο και δεν υπάρχει αποκλειστική χρήση από κάποιον ιδιοκτήτη). Το αυθαίρετο κτίσμα κατασκευάστηκε από τον ιδιοκτήτη του 3ου ορόφου και μέσα υπάρχει σύνδεση ρεύματος και αερίου με το διαμέρισμα του 3ου ορόφου.

1ον: Το διαμέρισμα του 3ου πωλήθηκε μέσω του προγράμματος "Σπίτι μου" χωρίς να έχει τακτοποιηθεί το αυθαίρετο. Μπορεί ο καινούργιος ιδιοκτήτης να κάνει χρήση του αερίου που είναι μέσα στο αυθαίρετο;

2ον: Μπορεί να ενταχθεί το διαμέρισμα του 3ου σε πρόγραμμα εξοικονομώ για να γίνουν και εργασίες θερμομόνωσης στο δώμα, χωρίς να έχει τακτοποιηθεί προηγουμένως το αυθαίρετο κτίσμα;

Link to comment
Share on other sites

33 λεπτά πριν, mour_16 said:

1ον: Το διαμέρισμα του 3ου πωλήθηκε μέσω του προγράμματος "Σπίτι μου" χωρίς να έχει τακτοποιηθεί το αυθαίρετο.

Σωστά! Αφού είναι αυτόνομη και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία μπορεί επί αυτής οποτεδήποτε να εγγραφεί νέο εμπράγματο δικαίωμα. 

35 λεπτά πριν, mour_16 said:

Μπορεί ο καινούργιος ιδιοκτήτης να κάνει χρήση του αερίου που είναι μέσα στο αυθαίρετο;

Προφανώς όπως και ο προηγούμενος, έτσι και ο νέος, δεν είναι ιδιοκτήτης του αυθαίρετου διαμερίσματος του δώματος! Αυτό συνεχίζει και είναι κοινόχρηστο, δηλαδή, ανήκει και ταυτοχρόνως βαρύνει όλους τους συνιδιοκτήτες!

38 λεπτά πριν, mour_16 said:

2ον: Μπορεί να ενταχθεί το διαμέρισμα του 3ου σε πρόγραμμα εξοικονομώ για να γίνουν και εργασίες θερμομόνωσης στο δώμα, χωρίς να έχει τακτοποιηθεί προηγουμένως το αυθαίρετο κτίσμα;

Νόμιμα όχι!

 

Υ.Γ. Βεβαίως για να έχουν ολα τα παραπάνω νόμιμο αποτέλεσμα θα πρέπει οι συνιδιοκτήτες του ακινήτου (π.χ. εσείς και οι λοιποι) να ενεργοποιηθείτε και να διεκδικήσετε τα δικαιώματά σας... Γρήγορα, συνέλευση συνιδιοκτητών, δικηγόρο και μηχανικό!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.