Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Ελλάδα 4η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη στα Airbnb


Engineer

Recommended Posts

H 4η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη για το φετινό καλοκαίρι όσον αφορά στην μέση τιμή ενοικίασης καταλύματος, που διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση, με τη μέση τιμή να φτάνει στα €253, ακριβότερα από τα €236 της Ισπανίας σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της AirDNA.

Από τις 277 περιφερειακές αγορές στην Ελλάδα, οι 119 έχουν μέσο όρο ADR €100  ή λιγότερο. Ωστόσο, οι 16 από αυτές έχουν μέση τιμή ενοικίασης στα €250 ή και υψηλότερα, καθώς απευθύνονται σε ταξιδιώτες πολυτελείας. Η Μύκονος, ειδικότερα, με μέσο όρο στα €754,39 εκτοξεύει την θέση της Ελλάδας στις πιο ακριβές χώρες της Ευρώπης.

Screen Shot 2024-07-23 at 08.47.58.png

H ποιό ακριβή χώρα είναι η  Ισλανδία, και ακολουθεί το Μονακό, το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Ισπανία.

Γενικότερα τον Ιούνιο σημειώθηκε ρεκόρ στην Ευρώπη για ενοικίαση καταλύματος μέσα από την πλατφόρμα της Airbnb οι οποίες έφθασαν στο υψηλό ρεκόρ των 44,5 εκατομμυρίων τον Ιούνιο, σημειώνοντας αύξηση 18,6% σε ετήσια βάση (σε ετήσια βάση). Οι διαθέσιμες λίστες συνέχισαν σταθερά να αυξάνονται επίσης, φτάνοντας τα 3,8 εκατομμύρια, σημειώνοντας αύξηση 14,8% σε ετήσια βάση. 

Η ισχυρή ζήτηση τον περασμένο μήνα διατήρησε θετική και την αύξηση της πληρότητας η οποία ήταν κατά μέσο όρο 59% τον Ιούνιο, σημειώνοντας αύξηση 1,4% σε ετήσια βάση.

Οι χώρες στις οποίες σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση  από έτος σε έτος (YOY) τον Ιούνιο ήταν:

Τσεχική Δημοκρατία (+25,3%)

Σουηδία (+27,4%)

Πολωνία (+27,7%)

Νορβηγία (+29,3%)

Φινλανδία (+32,3%)

Το RevPAR αυξήθηκε σε 13 από τις 20 κορυφαίες αγορές της ΕΕ

Η ισχυρή αύξηση της ζήτησης δεν σημαίνει πάντα περισσότερα έσοδα για τους οικοδεσπότες. Οι 4 από τις 5 κορυφαίες χώρες που οδήγησαν στην αύξηση της ζήτησης τον Ιούνιο σημείωσαν στην πραγματικότητα πτώση από έτος σε έτος (YOY) RevPAR. Λάβετε υπόψη ότι το RevPAR συνδυάζει τη μέση ημερήσια τιμή σας (ADR) με το ποσοστό πληρότητάς

Στη Δανία, η αύξηση του ετήσιου έτους RevPAR κατά 15,4% ετησίως οφείλεται στην αύξηση του ετήσιου ADR κατά 12,8% και στην αύξηση της πληρότητας κατά 2,3% σε ετήσια βάση.

Η Γερμανία, η οποία φιλοξένησε το EURO 2024 από τις 14 Ιουνίου, σημείωσε άνοδο των ADRs κατά 6,7% ετησίως τον περασμένο μήνα, ενώ η πληρότητα αυξήθηκε κατά 2,3%.

Στην Ισπανία, η αύξηση της πληρότητας κατά 5,9% σε συνδυασμό με την αύξηση της ADR κατά 2,9% οδήγησαν σε αύξηση 9% σε ετήσια βάση στο RevPAR του Ιουνίου.

*Το μέσο ημερήσιο έσοδο (ADR) είναι μια βασική μέτρηση στον κλάδο της βραχυπρόθεσμης ενοικίασης (STR). Αντικατοπτρίζει το μέσο εισόδημα από ενοίκια ανά κράτηση διανυκτέρευσης, συμπεριλαμβανομένων των διανυκτερεύσεων και των πρόσθετων τελών, όπως οι χρεώσεις καθαρισμού.

Screen Shot 2024-07-23 at 08.32.47.png

 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.