Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντλια θερμοτητας - Μεγαλη καταναλωση (Help plz)


prg

Recommended Posts

καλησπερα σας,

δεν εχω ιδεα απο αντλιες και γενικα απο υδραυλικα-ψυκτικα, ειμαι απλως ενας ιδιωτης που επελεξε αντλια θερμοτητας.

εχω διαβασει σχετικα αρκετα forums επι του θεματος, κυριως διοτι παρατηρησα οτι η αντλια μου μονο οικονομικη δεν ειναι απ οσο περιμενα.

ο ψυκτικος που την εγκατεστησε μου ειχε πει να εχω τα κρυα νερα στους 8 βαθμους και τα ζεστα στους 50. Υστερα απο αρκετες συζητησεις και ψαξιμο αλλοι ειπαν να εχω τα κρυα στους 15~ και τα ζεστα στους 35, για να μην την ζοριζω αδικα, πως κανει την ιδια δουλεια και πως καιει λιγοτερο.

εχω δοκιμασει και τις δυο εκδοχες αλλα βλεπω πως η αντλια μου δουλευει σχετικα συνεχεια, σβηνει για λιγο αλλα μετα απο λιγο ξεκιναει παλι. Κατεληξα να πληρωσω λογαριασμο ρευματος για 1 μηνα, 180 ευρω. Δεν θα επρεπε κανονικα να κρυωνει ( η να ζεσταινει) το νερο και αυτο να αποθηκευεται στο καζανι που εχει διπλα. Για ποιον δουλευει αδιακοπα;

εχω την midea mhc-v9w/d2n8-c (ψ:9,9-θ:10,0 kw) και την εχω συνδυασει με 4 fancoil.

εχω παραητηρει δε πως οταν ανοιγω καποιο fancoil τοτε ξεκινα να δουλευει η αντλια. Παρατηρειτε κατι λαθος; μηπως εχει γινει κατι λαθος στην συνδεση;

Link to comment
Share on other sites

Πολλά μπορεί να έχουν γίνει λάθος από τον ψυκτικό που την εγκατέστησε.

Κάποιος μηχανολόγος (που ασχολείται με ΑΘ) μπορεί να βρεί το πρόβλημα αν δεί από κοντά την εγκατάσταση.

Εδώ μπορεί να λέμε διάφορες θεωρίες, που μπορεί να έχουν σχέση ή όχι, με την εγκατάσταση στο σπίτι σας (π.χ. ...το καζάνι, όπως το λέτε, ίσως να είναι περιττό και να πρέπει να απομονωθεί, για να βελτιωθεί το πρόβλημα).

Link to comment
Share on other sites

Έχω πάρει διάφορες γνώμες. 

Γενικά αυτό που κάνω εγώ είναι να έχω την αντλία 24/7 σε λειτουργία. Και αυτή θερμαίνει η ψύχει τα νερά αντιστοίχως και τα αποθηκεύει στο δοχείο και μπαίνει σε stand by. Ιταν χάσει θερμοκρασία ξεκινάει πάλι και μετα σταματάει.

Αυτό συμβαίνει 24/7. Εγώ το μόνο που κάνω είναι να ανοίγω τα fc όταν τα χρειάζομαι. Μπορεί δλδ να λείπω στη δουλειά. Τα έχω κλειστά τα fc αλλά η αντλία δουλεύει κανονικά. Έτσι με συμβούλεψε ο ψυκτικος. Ότι δεν κάνει να την κλείνω διότι καίει λιγότερο στο να "συντηρει" τα νερά πάρα να την ανοίγω οπότε θέλω εγώ και να ξεκινάει να ψύχει (η να θερμαίνει) όλα τα νερά από την αρχή.

Ένας άλλος κύριος με συμβούλεψε να την κλεινω και να την ανοίγω μονο όταν έχω σκοπό να ανοίξω τα fc. 

Τι είναι καλυτερο;

 

Link to comment
Share on other sites

Πολλά μπορεί να έχουν συμβεί...Όλα όμως εξαρτώνται από το σχεδιασμό που έγινε (αν έγινε) εξαρχής. Μήπως στις συνθήκες που λειτουργεί η Α/Θ έχει χαμηλή ισχύ και αναγκάζεται να λειτουργεί συνέχεια; Μήπως δεν έχουμε καλές μονώσεις στο διαμέρισμα και αυτό αναγκάζει την αντλία, η οποία μπορεί να είναι και μικρή, να λειτουργεί συνέχεια; Μήπως στις συνθήκες που (αναγκάζεται να) λειτουργεί η Α/Θ έχει μικρό COP ή EER; Όλα αυτά επιβαρύνουν την εγκατάσταση. Και τελικά, έχει γίνει πλήρης μελέτη πριν την εγκατάσταση; Γιατί η έλλειψη μελέτης απαντά σε όλα τα ερωτήματα... Η τοποθέτηση αντλίας θερμότητας πρέπει να γίνεται μόνο έπειτα από εκπόνηση μελέτης.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά αυτά που αναφέρει ο συνάδελφος.

Κανείς μηχανικός δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα με ....το mouse από μακρυά!

Προφανώς έκανες "οικονομία", μη χρησιμοποιώντας τις γνώσεις του όταν έπρεπε, και το πληρώνεις τώρα.

Κάλεσε κάποιον τώρα, για να σώσεις ότι σώζεται (υπάρχει περίπτωση να μη μπορούν να αλλάξουν όλα τα "στραβά" τώρα)

Επαναλαμβάνω.... μάλλον είναι περιττό το "καζάνι - δοχείο" και εννοείται οτι δεν χρειάζεται να δουλεύει η ΑΘ όταν λείπεις. 

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.