Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ορθότητα ένστασης για κλιμακοστάσιο και αυθαίρετα.


Recommended Posts

(Έγινε μεταφορά στην ενότητα για ιδιώτες. Didonis)

Καλησπέρα σας,

Ελπίζω να είμαι στο σωστό νήμα.

Σαν ιδιώτης θα ήθελα να ζητήσω την απόψη και των ειδικών για μια κατάσταση που βιώνω κάποια χρόνια τώρα και έχω απελπιστεί αρκετά ώστε να ζητήσω βοήθεια και εδώ

Έχοντας μια οικοδομή διώροφη (με Α όροφο ήδη χτισμένο) και προσπαθόντας να αποπερατώσω και τον δεύτερο όροφο ήρθα σε αντιδικία με έναν γείτονα ο οποίος ενοχλείται από την φασαρία τις πρωινές ώρες.
Αποτέλεσμα να καταφέρει να περάσει καταγγελία στην πολεοδομία και να έρθει με τα πολλά η πολοεδομιά και να μας επιβάλει ένα πρόστιμο μαμουθ. Ακόμα και ενώ η οικοδομή πλησιάζει προς τελική μορφή.

Η οικοδομη έχει άδεια 90s αλλα με χρήση αορίστου χρόνου. 

Ο μηχανικός μου προσέφυγε σε ένσταση στο ΣΥΠΟΘΑ αναφέροντας ότι  οι εργασίες που αναφέρονται στο έγγραφο αυτοψίας της πολεοδομίας έχουν δηλωθεί για ένταξη με βάση το Ν.4495/2017.

Ο σκελετός και του δευτερου ορόφου όπως αποδυκνυεται και απο αεροφωτογραφίες έιναι χτισμένος πριν το 2011 οπότε βασιστήκαμε σε αυτό. Τα τούβλα τοποθετηθηκαν δηλαδη μετα το 2020 αλλα εφόσον ο σκελέτος είναι ήδη πριν το 2011 σαν κατασκευή υπάγεται για νομιμοποίηση με βάση τον νόμο αυθαιρέτων για πριν το 2011.

Παρολαυτά θα ήθελά δεύτερες γνώμες και τι να προσέξω.

Να προσθέσω εδώ ότι μια αυθαιρεσία που καταμετρήθηκε ξεχωριστά και δεν μπορεί να υπαχθεί σαν αυθαίρετο πριν το 2011 είναι η απόληξη κλιμακοστασίου. (Εκεί χτύπησαμε 30αρι χιλιαρικο προστιμο!) Φαίνεται και από τις αεροφωτογραφίες ότι δεν υπήρχε στο κτίριο πριν το 2011.

Ο μηχανικός μου αναφέρθηκε στο αρθρ94 παράγραφο 2 και στο αρθρο 19 παραγραφο 2 του Ν.4067/2012 (Απολήξεις κλιμακοστασίων - ΝΟΚ) καθώς και του άρθρου  11 παρ 6 προκύπτει ότι δεν συνυπολογίζονται στο συντελεστή δόμησης  οι απολήξεις κλιμακοστασίων και ότι με βάση αυτό πρέπει να εξεταστεί ο υπολογισμός του προστίμου με αναλυτικό.

Είμαι όμως ανήσυχος γιάτι άλλοι μηχανικοί μου είπαν ότι αν ο γείτονας είναι επίμονος μπορεί να κάνει ένσταση ειδικά για το κλιμακοστάσιο και να τραβήξει και ίσως κατα 99% να αναγκαστώ να το γκρεμίσω , να βάλω πχ καταπακτή στην θέση του και να πλήρωσω πάλι πρόστιμο.

Το ΣΥΠΟΘΑ θα πάρει καιρό και σκέφτομαι τι ελιγμούς έχω.

Υπάρχει περίπτωση να γλυτώσω τα πρόστιμα;Τι να κάνω; Ο γείτονας από όσο γνωρίζω το κυνηγάει και ενοχλεί συνέχεια την πολεοδομία για το θέμα μας.

Επίσης με βάση τον μηχανικό μου δεν μπορώ να εκδώσω κανονικά κάποια μικροάδεια ή να συνεχίσω εργασίες πριν ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση αλλά ήθελα να ακούσω αν κάποιος μπορεί να σκεφτεί κάποιο παραθυράκι .

Τι άλλο μπορώ να κάνω γενικότερα για αυτή την κατάσταση;

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

 

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Να τα βρείτε με τον γείτονα!

 

Πως; Όταν αυτός θέτει σαν όρο να μην κάνουμε φασαρία το πρωί; Να πιέσω πχ τον μαρμαρά ή τον αλουμινά/σιδερά για τα παράθυρα να έρχονται απόγευματα ή αργα το πρωί; Δεν θέλω να μου επιβάλει κάποιος τέτοια πράγματα.

Edited by Nikolaos78
Link to comment
Share on other sites

Τότε φίλε μου, θ' αναγκαστείτε και να πληρώσετε και να τα γκρεμίσετε και να έχετε μονίμως εχθρό σας το γείτονα!

Καλή τύχη!

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Τότε φίλε μου, θ' αναγκαστείτε και να πληρώσετε και να τα γκρεμίσετε και να έχετε μονίμως εχθρό σας το γείτονα!

Καλή τύχη!

Τι λύση θα πρότεινες εσύ δηλαδή;

Επίσης δεν υπάγεται η οικοδομή μου και οι αυθερεσίες στις προ 2011 ευεργετικές διατάξεις αφού ο σκελετός υπήρχε και εμέις απλά βάλαμε τούβλα μόνο στον δεύτερο όροφο;

Edited by Nikolaos78
Link to comment
Share on other sites

Η οικοδομή υπάγεται στις διατάξεις του Ν. 4495/17 για τον σκελετό και μόνο ή οποιαδήποτε εργασία έγινε προ του 2011 και μάλιστα θα πρέπει να αναφέρεται αναλυτικά στην τακτοποίηση το στάδιο στο οποίο βρισκόταν η οικοδομή στις 28.7.2011 και το στάδιο στο οποίο βρισκόταν όταν έγινε η υπαγωγή (ημερομηνία αυτοψίας) ... 

Η υπαγωγή αυτή δεν είναι άδεια για εργασία. Οι υπόλοιπες εργασίες έπρεπε να γίνουν βάσει κάποιας οικοδομικής άδειας η οποία οφείλει να τηρηθεί κατά γράμμα. Προφανώς η παλιά άδεια δεν σας καλύπτει, αφού λέτε ότι υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές και απαιτείται αναθεώρηση για την αποπεράτωση των νόμιμων και των προς ρύθμιση κατασκευών.

Θα πρότεινα να τα βρείτε με το γείτονα, στον οποίο χρωστάτε πλέόν, με τόσες αυθαίρετες κατασκευές, που έχει ανεχθεί και να αποφύγετε οποιαδήποτε άλλη αυθαίρετη κατασκευή, θεραπεύοντας τις ήδη υπάρχουσες.

 

Link to comment
Share on other sites

Κλασσική περίπτωση βλάβης= ο καλός 4495 όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει τίποτα δεν ελέγχεται, έλα μωρέ τι θα γίνει.....

Να όμως που αν βρεθεί ένας γείτονας που ψάχνεται βγαίνουν οι αρκουδιες στο φως.

Παίξατε και χάσατε. Βρείτε τα άμεσα με το γείτονα και προς θεού μην αναζητατε δημοσίως "παράθυρα", "μικρόάδειες" και λοιπούς τρόπους να συνεχίσετε τις αυθαιρεσίες γιατί τα πρόστιμα θα αυξηθούν.

 

Αλήθεια πριν ξεκινήσατε μήπως ρωτήσατε και κανέναν άλλο μηχανικό που σας είπε ότι δεν γίνονται αυτά που θέλετε αλλά μετά καταλήξατε στον άλλο που "τα ήξερε καλύτερα" ? 

Edited by cvlengnr
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.