Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΡΙΣΑ


Recommended Posts

Καλησπέρα σας φίλοι μηχανικοί και καλό καλοκαίρι να έχουμε,

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την αρχή ενός παραθαλάσσιου οικισμού της Λάρισας, το συγκεκριμένο σημείο απέχει περίπου 1,5 χιλιόμετρα απο τη θάλασσα στα βόρεια της φωτογραφίας.

Στην πρώτη φωτό βλέπετε οτι τα συγκεκριμένα σπίτια δεν έχουν απευθείας διέξοδο στον περιφερειακό δρόμο παρά μόνο μιας φιδωτής διαδρομής που διακρίνεται με κόκκινο στη δεύτερη φωτό, το κόκκινο τετραγωνισμένο πλαίσιο αποτελεί παλιό χωράφι το οποίο προσφατα πουλήθηκε και κόπηκαν οικόπεδα προς πώληση, ο νέος ιδιοκτήτης του οικοπέδου πλέον, χωρίς ιδίον όφελος, αφαίρεσε την περίφραξη του χωραφιού και έκανε δρόμο για να διευκολύνει και τους κατοίκους του υπάρχοντος οικισμού να έχουν πρόσβαση στον περιφερειακό.

Τα οικόπεδα του υπάρχοντος οικισμού στο σύνολο τους αγοράστηκαν πριν καμια 20ετια απο τον ίδιο πωλητή ο οποίος αναφέρει οτι ο αγροτικός δρόμος απο την περίφραξη των σπιτιών μέχρι και την περίφραξη του χωραφιού, βάση τοπογραφικού, του ανήκει και αποφάσισε να ξαναστήσει την σίτα απο την μεριά του δρόμου και να κόψει την απευθείας δίοδο στον περιφερειακό με την δικαιολογια οτι δεν θέλει να περνάνε ιδιοκτήτες άλλων οικοπέδων απο την ιδιοκτησία του. Κοινώς αφήνει τον αγροτικό δρόμο μόνο για τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων του χωρίς όμως να νοιάζετε και για τον υπόλοιπο οικισμό που σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (πυρκαγιά) δεν έχει διέξοδο διαφυγής παρά μόνο αν περάσει απο τον λαβύρινθο. Να σημειωθεί οτι η περίφραξη των σπιτιών απο τον περιφερειακό έιναι κάτι περισσότερο από 80 μέτρα.

Ίσως τέτοια ζητήματα λύνονται από αρμόδιους δικηγόρους ωστόσο θα ήθελα μια πρώτη γνώμη από κάποιον σχετικό μηχανικό κατά πόσο στέκει κάτι τέτοιο αν κρίνουμε οτι η απαίτηση του πωλητή είναι παράλογη δεδομένου και των ειδικών συνθηκών που περιέγραψα παραπάνω. Όποιος επιθυμεί και έχει να προτείνει κάποιο ντόπιο δικηγόρο που να ασχολείται με τέτοιες υποθέσεις ή να κάνει κάποιο σχόλιο μπορεί να στείλει και προσωπικό μήνυμα.

Σας ευχαριστώ.

Opera Στιγμιότυπο_2024-07-31_133503_www.google.com.png

Opera Στιγμιότυπο_2024-07-31_134158_www.google.com.png

Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεται να βρεθεί ο υφιστάμενο χωροταξικός σχεδιασμός της περιοχή ή να αποκτήσει 

Αν δεν υπάρχει χρειάζονται τα όρια των ιδιοκτησιών που υπάρχουν.

Έτσι στο γενικό και αόριστο δεν θα βγει άκρη.

Θα σου έλεγα ξεκίνα με έμπειρο σε χωροταξικά και τοπογραφικά ζητήματα, Τεχνικό Γραφείο στην περιοχή σου για να υπάρξει μία πρώτη ανάγνωση της πραγματικά υφιστάμενης κατάστασης και ενδεχόμενα τι βήματα θα πρέπει να γίνουν.

Δεν είναι επιτρεπτό να σου υποδείξουμε στο φόρουμ ποιον και που θα τον βρεις. Αυτό είναι δικό σου ζήτημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.