Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κόστος Μελέτης και Επίβλεψης σε Οικοδομική Άδεια


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

Έχω μια ερώτηση σχετικά με μια προσφορά/συμφωνητικό για έκδοσης άδειας οικοδομής για ένα τριώροφο κτίριο στη Νίκαια. Το εν λόγω γραφείο για Μελέτη και Επίβλεψη ζητά ποσό Χ, όπου Χ = κόστη Αρχιτεκτονικών (μελέτη+επίβλεψη) + Στατικών (μελέτη+επίβλεψη) + ΗΜ (μελέτη+επίβλεψη), χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει αναλυτικά ποιο ποσό είναι για μελέτη και πιο για επίβλεψη.

Μετά την έκδοση της άδειας, είναι λογικό να πληρώσω όλο το ποσό της συμφωνίας ή θα πρέπει να καθοριστεί κάποιο ποσοστό που θα πληρωθεί μετά το πέρας της επίβλεψης; Αν προπληρώσω την επίβλεψη, τι δικλείδες ασφαλείας έχω ώστε να είμαι σίγουρος ότι οι αντίστοιχοι μηχανικοί θα είναι συνεπείς και δεν θα τους ψάχνω, ή στη χειρότερη δεν θα τραβήξουν καμία αυθαίρετη παραίτηση;

Εννοείται πως το συμφωνητικό δεν αναφέρει τίποτα πάνω στα παραπάνω θέματα, οπότε η ερώτηση μου είναι περισσότερο για να μάθω τι είθισται να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, δεν υπάρχει γενικά κάποιο πρότυπο συμφωνητικό για αυτές τις περιπτώσεις. Αν θες να μάθεις τα κόστη των επιμέρους μηχανικών ξεχωριστά για μελέτη και επίβλεψη τότε ανέφερέ το στο εν λόγω γραφείο. Συνήθως με την έκδοση της άδειας εξοφλούνται όλες οι αμοιβές των μελετών, για την επίβλεψη θα μπορούσε πχ. ή και όλη στο τέλος ή τμηματικά κατά τις φάσεις κατασκευής της οικοδομής. Αν δεν συμφωνείς με τους όρους του συμφωνητικού, τότε επέμεινε να αποσαφηνιστούν αυτά που ρωτάς με τροπ/ση αυτού.

Edited by akis73
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.