Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΟΙΚ. ΑΔΕΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΓΕΩΤΕΜΑΧΙΟ


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι,

Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει αναθεώρηση αδείας σε οικ. άδεια κατα παρέκκλιση γεωτεμαχίου, με αύξηση του όγκου του κτιρίου κατοικίας; Μπορούν να αυξηθούν στην αναθεώρηση τα πολεοδομικά μεγέθη (δόμηση, κάλυψη, όγκος);

Link to comment
Share on other sites

Έχω οικοδομική άδεια υπόσκαφης κατοικίας, που εκδόθηκε τον Φλεβάρη του 2024. Θέλω να κάνω αναθεώρηση της άδειας και αντί της υπόσκαφης κατοικίας(που έχει επωφεληθει απο το 50% bonus σε δόμηση, καλυψη και όγκο) να βάλω συμβατική κατασκευή διώροφου κτιρίου κατοικίας που "καταναλώνει" περισσότερο όγκο.

Η ερώτησή μου λοιπόν είναι αν νομικά - πολεοδομικά υπάρχει η δυνατότητα να μεταβάλω-αυξήσω ένα ή όλα τα πολεοδομικά μεγέθη (δόμηση, κάλυψη, όγκο) μέχρι τα max επιτρεπόμενα (π.χ. αν έχω τώρα με την υπάρχουσα άδεια 170 τ.μ. δόμησης, αν μπορώ να τα κάνω 186 τ.μ. που είναι η max δόμηση) , ή αν μου απαγορεύει κάποιος νόμος να κάνω κάτι τέτοιο.

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

4 λεπτά πριν, Pavlos33 said:

Το γήπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο; Έχουμε την απόφαση 176/23 του ΣτΕ.

Φυσικά! Αλλιως δεν θα μπορούσε να εκδοθεί η άδεια.

Περαν αυτού ομως η ερώτηση μου ειναι συγκεκριμένη και θα την ξαναθέσω ακόμα πιο απλά:

Σε οποιδήποτε κατα παρεκκλιση οικοπεδο εκτος σχεδίου που έχει εκδοθει οικοδομική άδεια (αρα προφανως είναι άρτιο και οικοδομήσιμο) εντός του 2024 και ο ιδιοκτητης του θέλει να κανει αναθεώρηση, και στα νεα σχεδια αυξάνεται ένα ή όλα τα πολεοδομικά μεγέθη της δόμησης , κάλυψης, όγκου, μπορεί να τα αυξήσει ή όχι. Οι υπόλοιπες λεπτομέρειες δεν έχουν σημασια.

 

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, Pavlos33 said:

Το γήπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο; Έχουμε την απόφαση 176/23 του ΣτΕ.

2 ώρες πριν, aath said:

Φυσικά! Αλλιως δεν θα μπορούσε να εκδοθεί η άδεια.

Ειδικά μετά το 2017 και το σύστημα e adeies έχουμε δει να εκδίδονται άδειες και να τραβάς τα μαλλιά σου. Άρα, λες ότι έχεις γήπεδο το οποίο είτε εμπίπτει σε ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ στο οποίο επιτρέπονται ρητώς οι παρεκκλίσεις της εκτός σχεδίου δόμησης, ή είχες κρατήσει προέγκριση για το άρθρο 40 Ν. 4579/20 και ταυτόχρονα σε κάθε περίπτωση έχεις πρόσωπο σε αναγνωρισμένο κοινόχρηστο δρόμο με ΦΕΚ.

2 ώρες πριν, aath said:

.... Οι υπόλοιπες λεπτομέρειες δεν έχουν σημασια.

Αν δεν έχει σημασία η οικοδομησιμότητα σε γήπεδο μετά την απόφαση 176/23 τότε τι έχει σημασία; Από τη στιγμή που θέτεις ερώτημα θα αναπτύξεις όλα τα δεδομένα και οι συνάδελφοι θα κρίνουν τι έχει σημασία και τι θα πετάξουν ως μη χρήσιμο. Βοηθάει και την οικονομία της συζήτησης και εσένα για να πάρεις απάντηση.

2 ώρες πριν, aath said:

 

....Σε οποιδήποτε κατα παρεκκλιση οικοπεδο εκτος σχεδίου που έχει εκδοθει οικοδομική άδεια (αρα προφανως είναι άρτιο και οικοδομήσιμο) εντός του 2024 και ο ιδιοκτητης του θέλει να κανει αναθεώρηση, και στα νεα σχεδια αυξάνεται ένα ή όλα τα πολεοδομικά μεγέθη της δόμησης , κάλυψης, όγκου, μπορεί να τα αυξήσει ή όχι. 

Για να απαντηθεί το ερώτημά σου θα πρέπει να αποσαφηνίσεις τα παραπάνω.

1.Δυνάμει ποιων διατάξεων εξεδόθη η Ο.Α (προέγκριση προς εφαρμογή του άρθρου 40 Ν. 4759 ή εφαρμογή διατάξεων ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ που το επιτρέπει;)

2. Και βεβαίως θα πρέπει να έχεις τεκμηριώσει αν το γήπεδο σήμερα είναι οικοδομήσιμο.

Στην γενικότερη-φυσιολογική κατάσταση ενός ακινήτου που δεν έχουμε αλλαγή όρων δόμησης, νομοθεσίας κλπ η αναθεώρηση όπως ξέρεις μπορεί να γίνει μέχρι εξαντλήσεως των μεγεθών.

Υ.Γ Πρόσθεσε τονισμό στην προηγούμενή σου δημοσίευση σύμφωνα με τους κανόνες συμμετοχής.

 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.