Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετατροπή Κλιμακοστασίου σε Φρεάτιο Ανελκυστήρα.


Recommended Posts

Γεια χαρά σε όλους.

Προσπαθώντας να βρω την βέλτιστη λύση για το πρόβλημα με τις σκάλες στο σπίτι μου,  μία τριόρωφη μεζονέτα, κάνω διάφορες (αυθαίρετες) σκέψεις.

Έτσι θα ήθελα να ρωτήσω τους επαΐοντες πώς θα ακουγόταν σαν ιδέα, από στατικής κυρίως άποψης, να κατεδαφιστούν οι τσιεντένιες σκάλες του κλιμακοστασίου προκειμένου η εναπομείνουσα υποδομή να μετατραπεί σε φρεάτιο ανελκυστήρα. 

Σε αντικατάσταση της καταργηθείσας σκάλας υπάρχει η σκέψη να τοποθετηθεί σε άλλη θέση κυκλική σκάλα που καταλαμβάνει σχετικά μικρό εμβαδό.

Η ερώτηση φυσικά γίνεται σε γενικές γραμμές, χωρίς συγκεκριμένο χρονικό και χρηματικό πλάνο και έχοντας υπόψιν το ότι η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και θέλει μελέτη σχεδίων και επί του πεδίου.

Να με συγχωρέσετε εάν κούρασα με την μάλλον "χαζή" ιδέα μου αλλά αν δεν ρωτήσεις ποτέ δεν μαθαίνεις.

Να είστε όλοι καλά.

Edited by Seneka21
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, εν τάχει δεν γίνεται αυτό που θες γιατί και παράνομο πολεοδομικά είναι και επικίνδυνο από στατική άποψη. Εναλλακτικά μπορεί να εξετάσεις την περίπτωση εγκατάστασης εξωτερικού ανελκυστήρα, που μπορεί να γίνει νόμιμα.

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

Χίλια ευχαριστώ για την "εν τάχει" και εύστοχη απάντηση. Με γλύτωσες από άσκοπο κόπο και ψάξιμο. Θα το δώ λοιπόν αν γίνεται με άλλους τρόπους.

Ευχαριστώ και πάλι

Να είσαι καλά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.