Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λειτουργούν κτηματολόγιο, συνένωση ομόρων, διαφορετικά όρια γειτόνων από τα των ΚΑΕΚ


Recommended Posts

Σε λειτουργούν κτηματολόγιο, υπάρχουν δύο όμορα (έστω Α και Β) , του ιδίου ιδιοκτήτη (ξεχωριστές αγορές, από ξεχωριστούς δικαιοπάροχους).

Το Α γεωτεμάχιο αγοράστηκε με το τοπογραφικό αγοράς του, πριν τη διαδικασία κτηματογράφισης.   Όμοροι : το Β, δρόμος και μια ιδιοκτησία (έστω Γ).  Τα όρια του ΚΑΕΚ, τα όρια του τοπογραφικού του συμβολαίου αγοράς και τα με τοίχους πέτρινους (και ικανότατες υψομετρικές διαφορές) πραγματικά όρια του με τον όμορο  Γ  είναι διαφορετικά μεταξύ τους (με αποκλίσεις ΚΑΕΚ-πραγματικών έως και 2,5 μέτρων). Με τον όμορο δρόμο όρια ΚΑΕΚ και πραγματικά όρια ταυτίζονται.

Το Β γεωτεμάχιο αγοράστηκε μετά την λειτουργία του κτηματολογικού γραφείου με όρια ΚΑΕΚ και όρια τοπ συμβολαίου που ταυτίζονται (όμοροι : δρόμος  και  Α  από δύο πλευρές έκαστος).

Επιθυμείται η συμβολαιογραφική συνένωση των γεωτεμαχίων (αρτιότητες κλπ είναι εντάξει) .

Δεν επιθυμείται αλλαγή ορίων του ΚΑΕΚ με τους όμορους (τον Γ) , λόγω ανάγκης για γρήγορη συνένωση και ισχυρότατης πιθανότητας άρνησης του Γ .

Στο ΔΓΜ δείχνω τα όρια ΚΑΕΚ και την συνένωση.

  1. Δείχνω και τα πραγματικά όρια, δείχνω και τα του συμβολαίου όρια ?
  2. Βάζω γράμματα κορυφών στα πραγματικά όρια?
  3. Αναγράφω ή όχι, που και πως ότι οι δεν επιθυμώ τις Γεωμετρικές Μεταβολές  με τους όμορους ?
  4. PST_KAEK  βάζω τα όρια των  ΚΑΕΚ .
  5. TOPO_PROP βάζω τα πραγματικά όρια ?
  6. TOPO_PROP_NEW  βάζω τα πραγματικά όρια  ή τα όρια του ενιαίου γεωτεμαχίου κατά ΚΑΕΚ (αφού δεν θέλω να μεταβάλω τα όρια των γειτόνων) ?
  7. DGM_PROP_FINAL βάζω τα όρια του ενιαίου γεωτεμαχίου Αφού αφορούν την κτηματολογική βάση.

Στο τοπογραφικό διάγραμμα του συμβολαίου ομοίως ?

 Σας ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να μην προσπαθήσεις να διορθώσεις τα όρια με τον δίπλα? Με μια απλή υπεύθυνη δήλωση οτι συμφωνει.. το δέχονται συνήθως στο κτηματολόγιο, εχω κανει. 

1 & 2. Σκέψου οτι βάζεις ορια που τροποποιούν κάποια βάση δεδομένων. 

Η ελληνική πραγματικότητα "του και έτσι και γιουβέτσι" δεν είχε εφαρμογή πιστεύω. Το σωστο ειναι να διεκδικήσεις τα ορια σου και να γινουν ολα σωστα. Αν θέλει να το χαρίσει ας το χαρίσει, με την ανάλογη ΥΔ πάντα. Για να μην σε κυνηγάνε σε 5 χρονια το λεω. 

3. Υπάρχουν παραδείγματα στο στην σελιδα του κτηματολογίου (κειμενακια) που αναγράφεις αν συμφωνείς η οχι με τα αναγραφόμενα στο ΤΔΓΜ ορια για καθε ΚΑΕΚ. Οχι οτι δεν επιθυμείς μεταβολές ομως. (γιατι να το κανεις αυτο?) 

4. PST_ΚΑΕΚ εχει παντα την πληροφορία του κτηματολογικού διαγράμματος αγορασμένη (και οχι απο τους χαρτες του maps.gov) γιατι δημιουργείς πρόβλημα στην βαση λογω δεκαδικών ψηφίων...

5. TOPO_PROP τα Όρια του οικοπέδου σήμερα

6. Τα ορια που αποδέχεσαι, αλλα με την λογική του 1.

7. Ολα αφορουν την κτηματολογική βαση. αφου δεν θες να αλλαξεις κατι δεν ξερω αν απαιτείται να εχεις DGM_PROP_FINAL. Αλλίως ιδια με TOPO_PROP_NEW. 

 

Link to comment
Share on other sites

7 ώρες πριν, sms said:

Επιθυμείται η συμβολαιογραφική συνένωση των γεωτεμαχίων (αρτιότητες κλπ είναι εντάξει) .

Πράξη συνένωσης ΔΕΝ υφίσταται, διότι δεν μεταγράφεται.  Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να ζητήσεις 1 ΚΑΕΚ και για τα δύο, και στη συνέχεια να προβείς (αν επιθυμείς) σε διόρθωση γεωμ. στοιχείων του ενιαίου. Ή, και τα δύο αυτά, μαζί. 

Συνεπώς, πριν οποιαδήποτε ενέργεια, επιβεβαιώνεις (αν δεν με πιστεύεις) από συμβ/φο το πρώτο, και ρωτάς στο Κτημ/γιο για το δεύτερο.

Αυτό που κυρίως πρέπει να σε ενδιαφέρει, είναι η αρτιότητα του ενιαίου

Επικουρικά, και για να έχεις νομική κάλυψη, δες την 1296/06 απόφαση του Αρείου Πάγου που ισχύει και για άλλες περιπτώσεις. Στη δική σου περίπτωση ισχύει το ακόλουθο απόσπασμα

 Με τη συνένωση ομόρων οικοπέδων ή γηπέδων του αυτού ιδιοκτήτη ή πολλών συνιδιοκτητών, δεν συνιστάται, μετατίθεται ή καταργείται εμπράγματο  δικαίωμα,  επομένως δεν είναι πράξη που υπόκειται σε μεταγραφή. Εξαρτάται μόνο από τη φύση της έκτασης ως συνεχόμενης και αρκεί η έκφραση της βούλησης του ιδιοκτήτη, και όχι απαραίτητα μόνο σε περίπτωση έκδοσης οικοδομικής άδειας (ΑΚ Αρθ-1192 παρ.1).

Link to comment
Share on other sites

Κύριοι σας ευχαριστώ για τις «αστραπιαίες» απαντήσεις σας.:

ΓιώργοΒασίλη:

Είναι δεδομένο ότι ο όμορος «Γ»  ΔΕΝ θα δεχθεί αλλαγή ορίων (μέσω διαδικασίας κτηματολογίου) , επομένως θα γίνει δικαστικός αγώνας. Τα αποτελέσματα του αγώνα θα αργήσουν μερικά χρόνια. Η συνένωση (και τα μετά από αυτήν) θα πρέπει να γίνουν γρήγορα.

Η άποψη σου είναι :

- PST_KAEK τα όρια των ΚΑΕΚ των Α και Β (δύο polylines κλειστές), TOPO_PROP με δύο κλειστές polylines (αφού έχω δύο γεωτεμάχια (Α,Β) με τα πραγματικά όρια,

- TOPO_PROP_NEW τα πραγματικά όρια του συνενωμένου γεωτεμαχίου (τα οποία   ΔΕΝ θα επηρεάσουν την κτηματολογική βάση)

- DGM_PROP_FINAL τα όρια του συνενωμένου γεωτεμαχίου της κτηματολογικής βάσης (που θα είναι διαφορετικά από τα όρια του TOPO_PROP_NEW

Μάλλον συμφωνώ.

Τέτρις:

Θα μιλήσω με τον συμβολαιογράφο { όχι γατί δεν σε πιστεύω, αλλά γιατί το με συμβόλαιο συνενωμένο θα είναι ποιο ξεκάθαρο (λόγω τίτλου)  για-στις επόμενες κινήσεις } .

Επικοινωνώ με το κτηματολόγιο για την ερώτηση χορήγησης νέου ΚΑΕΚ στο [email protected] ή σε άλλο email ?  

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

15 ώρες πριν, sms said:

..., αλλά γιατί το με συμβόλαιο συνενωμένο θα είναι ποιο ξεκάθαρο (λόγω τίτλου)  για-στις επόμενες κινήσεις } .

Αν υποθέσουμε ότι θέλει κάποια στιγμή να μεταβιβάσει το ενιαίο, θα γραφεί στο συμβόλαιο ότι έχει ένα οικόπεδο που το απέκτησε βάσει των ... & ... τίτλων, με αντίστοιχους ΚΑΕΚ .... & ...., κλπ

Link to comment
Share on other sites

On Sat Aug 17 2024 (GMT+0000) at 2:18 ΜΜ, GeorgeVasil said:

4. PST_ΚΑΕΚ εχει παντα την πληροφορία του κτηματολογικού διαγράμματος αγορασμένη (και οχι απο τους χαρτες του maps.gov) γιατι δημιουργείς πρόβλημα στην βαση λογω δεκαδικών ψηφίων..

 

Δεν είναι απαραίτητη η αγορά.

Μπορείς να τα κατεβάσεις από εδώ. Τα όρια των ιδιοκτησιών είναι ανοιχτά δεδομένα.

https://data.ktimatologio.gr/dataset/a7870ace-b5f0-47dc-b86c-3f487377899c

On Sat Aug 17 2024 (GMT+0000) at 5:22 ΜΜ, tetris said:

Πράξη συνένωσης ΔΕΝ υφίσταται, διότι δεν μεταγράφεται.

Πράξη συνένωσης δεν υφίσταται διότι δεν προβλέπεται από τον κώδικα αμοιβών συμβολαιογράφων το πως πληρώνεται. Όταν βρεθεί ο τρόπος, μια χαρά θα βλέπουμε πράξεις συνένωσης, και μια χαρά θα μεταγράφονται.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 λεπτά πριν, dsworks said:

Πράξη συνένωσης δεν υφίσταται διότι δεν προβλέπεται από τον κώδικα αμοιβών συμβολαιογράφων το πως πληρώνεται

Κι όμως, το κείμενο που παρέθεσα (ΑΠ) άλλα λέει...

Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, dsworks said:

Δεν είναι απαραίτητη η αγορά.

Μπορείς να τα κατεβάσεις από εδώ. Τα όρια των ιδιοκτησιών είναι ανοιχτά δεδομένα.

https://data.ktimatologio.gr/dataset/a7870ace-b5f0-47dc-b86c-3f487377899c

επ' ουδενί ΟΧΙ.

έχουν διαφορά στις συν/νες..μπορείς να το διαπιστώσεις και μόνος σου. 

 

@sms

μην ξεχάσεις την πληροφορία για υλοποιημένα και μη υλοποιημένα όρια. 

Edited by GeorgeVasil
Link to comment
Share on other sites

Περί της ΑΠ 1296/2006

 Από όσο γνωρίζω :

-        ο απ κρίνει και αποφασίζει για συγκεκριμένα θέματα που τίθενται σε συγκεκριμένες υποθέσεις

-        οι κρίσεις του απ επί των προαναφερθέντων συγκεκριμένων θεμάτων της εκάστοτε συγκεκριμένης υπόθεσης δεν μπορούν να αμφισβητηθούν

-        το σκεπτικό της κρίσης του απ για μια συγκεκριμένη υπόθεση ΔΕΝ αποτελεί θέσφατο για άλλες υποθέσεις, αλλά μπούσουλα – απλώς μπούσουλα- για ακριβώς όμοιες θέσεις (- υποθέσεις).

-        Η κρίση του απ σε μια συγκεκριμένη υπόθεση ΔΕΝ είναι παντού εκτελεστή. Για να μην παρεξηγηθώ (και λόγω μάλλον μειωμένου λεξιλογίου μου) : Αν ο απ κρίνει ότι ένας νόμος είναι αντισυνταγματικός ή εξετάζοντας κάποιο θέμα σε ένα σχέδιο πόλης κρίνει ότι το σπ είναι π.χ. παρατύπως κυρωθέν και άρα μη έγκυρο συμβαίνουν τα παρακάτω: η διοίκηση εκδίδει (άμα θέλει) άμεσα νότα παγώματος των αντιστοίχων υποθέσεων, ο υπάλληλος με την έκδοση της νότας παγώνει τις υποθέσεις υπακούοντας την διοίκηση, ο υπάλληλος αν δεν εκδοθεί νότα μπορεί να συνεχίσει τις υποθέσεις αγνοώντας τον απ υπακούοντας την διοίκηση ή να τρολάρει τις υποθέσεις μέχρι να λυθεί από την διοίκηση το θέμα, η διοίκηση (άμα θέλει) κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να συμπορευθεί με τον απ. Στο παράδειγμα του σπ , αν η διοίκηση ακυρώσει το σπ τότε ακυρώνεται, αν όμως κάνει την πάπια το σπ δεν ακυρώνεται, οι οικοδομικές άδειες εκδίδονται επειδή ακριβώς οι υπάλληλοι υπακούουν στην νήσσα-διοίκηση, …. , …., …., ….

 Το θέμα της απ 1296/2006 από ότι διαβάζω (στο κείμενο της απόφασης, και όχι στα προτιθέμενα επεξηγηματικά του νομοσυλλέκτη (π.χ. @netCD).

 Αφορούσε σε μια συμβολαιογραφική κατάτμηση 26-03-1983 (επί χάρτου και μόνο) γεωτεμαχίου η οποία (απ) δεν υπόκειται σε μεταγραφή (δεν αναφέρεται αν η συγκεκριμένη μεταγράφηκε και πότε ή όχι). Η κατάτμηση έκοβε 44 γεωτεμάχια εμβαδού <20 στρεμμάτων.

Την 30-06-1983 ο ιδιοκτήτης ανέθεσε εργολαβία κατασκευής 44 κατοικιών (αντιπαροχή)

Την 07-07-1983 (ΦΕΚ 284Δ) δημοσιεύθηκε το ΠΔ της 22-06-1983 περί
ΖΟΕ Αττικής με όριο κατάτμησης 20 στρέμματα.

Την ??-??-???? η πολεοδομία εξέδωσε 44 οικοδομικές άδειες στα παραπάνω 44 γεωτεμάχια. Την ??-??-???? η πολεοδομία ανακάλεσε τις άδειες.

Την ??-??-1986 ο ιδιοκτήτης συνέστησε κάθετες ιδιοκτησίες (σέ κάποιο – τουλάχιστον «κατατμημένο» γεωτεμάχιο)

Την ??-??-1991 ο ιδιοκτήτης τροποποίησε τις προαναφερθείσες κάθετες και πούλησε μια κάθετη ιδιοκτησία.

Τα ερωτήματα (μεταξύ άλλων που δεν ενδιαφέρουν το παρόν) ήταν :

-        Αν έγινε κατάτμηση με το της 26-03-1983 συμβόλαιο

-        Πότε έγινε κατάτμηση για τις ιδιοκτησίες (κάθετες) του έτους 1986 συμβολαίου

-        Ήταν σύννομες οι κάθετες του από 1986 και από 1991 συμβολαίων

-        Ήταν σύννομη η κατάτμηση του από 1991 συμβολαίου

 Ουδέν ερώτημα-θέμα τέθηκε στον απ για συνένωση-ενοποίηση  γεωτεμαχίων.

 Θέτω το ερώτημα : αφού η απ 1296/2006 εξέταζε θέματα που δεν περιείχαν την ενοποίηση-συνένωση γεωτεμαχίων, η εξ (ας μου συγχωρεθεί η λέξη) ασχέτου αναφορά σκέψεων περί συνένωσης γεωτεμαχίων αποτελεί (ουσιαστικά) απόφαση του απ ?

Η διοίκηση έλαβε θέση  και ποια ? (παρακαλώ αν έχετε υπόψη ληφθείσα θέση της όποιας διοίκησης να μου την στείλετε)

 Οπουδήποτε στα παραπάνω γραφόμενα εκτιμήσετε ότι σφάλλω ή θέλετε να προσθέσετε τροποποιήσετε τι ή θέλετε να δώσετε και καταλληλότερη νομική έκφραση-υποστήριξη, παρακαλώ και θα ήμουν υπόχρεος.

ΓιώργοΒασίλη, οκ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.