Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός ενσήμων ΙΚΑ για επισκευή στέγης


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

έχω την εξής ερώτηση και ελπίζω να είμαι στη σωστή ενότητα. Δεν βρήκα παρόμοια ενοτητα για υπολογισμό ενσήμων και έτσι άνοιξα καινούργια.

Έχει εκδοθεί ΕΕΜΚ για την επισκευή της στέγης μου και έχει ολοκληρωθεί το έργο. Οι τεχνίτες ήταν 3 και δούλεψαν 3 ημεροκαματα (μη εστεγασμενοι), οπότε τα ένσημα του ΙΚΑ θα πρέπει να πληρωθούν από εμένα. Ενώ ο μηχανικός έχει κάνει προϋπολογισμο έργου και είπε πως δήλωσε στο ΙΚΑ τον αριθμό τεχνιτών και τα αντίστοιχα ημεροκαματα, είπε πως το ΙΚΑ υπολόγισε μόνο του τα ελάχιστα ημεροκαματα και βγαίνουν 25. Θα ήθελα λοιπόν να καταλάβω πως γίνεται ο υπολογισμός ημεροκαματων με βάση τους πίνακες του ΙΚΑ και αν τελικά θα πρέπει να πληρώσω παραπάνω από αυτά που δούλεψαν οι τεχνίτες. 

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Ο υπολογισμός των ημερομισθίων γίνεται με αντικειμενικό τρόπο (πίνακας 3, για την περίπτωσή σου), βάσει της μελέτης του μηχανικού. Συνεπώς, θα πρέπει να ελέγξεις τι ακριβώς δήλωσε ο μηχανικός. Τα στοιχεία υπάρχουν στο φάκελο του έργου στο ΙΚΑ.

Εάν, παρ' όλα αυτά, υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ πραγματικών και υπολογισμένων ημερομισθίων, μπορεί να υποβληθεί ένσταση. Στο ΙΚΑ θα σου εξηγήσουν τη διαδικασία.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, υπάρχει περίπτωση το ΙΚΑ να υπολόγισε με Πιν.1 ως αντικατάσταση στέγης και όχι με Πιν.3 όπως σωστά αναφέρει ο συν/φος πιο πάνω. Χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση με το μηχανικό σας, αυτά όμως έπρεπε να είχαν ξεκαθαριστεί πριν από την έναρξη των εργασιών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.