Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι πρωταγωνιστές των G20 στην ενεργειακή μετάβαση


Engineer

Recommended Posts

Ο παγκόσμιος μέσος όρος (Μ.Ο.) για την ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές είναι 30%, αλλά σχεδόν οι μισές από τις χώρες της G20 πέφτουν κάτω από αυτόν τον Μ.Ο., όπως προκύπτει από στοιχεία που βασίζονται στις ετήσιες και μηνιαίες εκθέσεις ηλεκτρικής ενέργειας της Ember (ανεξάρτητη παγκόσμια ενεργειακή «δεξαμενή σκέψης» που χρησιμοποιεί δεδομένα και πολιτική για να επιταχύνει τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια) από το 2023.

Τα δεδομένα για τη Σαουδική Αραβία δεν είναι διαθέσιμα.

 

Βραζιλία: Κορυφαία στις ΑΠΕ

Η Βραζιλία ηγείται της G20 στην ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια, με το 89% της ενέργειας της να παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το 2023. Το υψηλό μερίδιο της χώρας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας οφείλεται στην ισχυρή υδροηλεκτρική της βάση και στην ταχεία επέκταση της ηλιακής και αιολικής ενέργειας.

Η Γερμανία βρίσκεται στην 3η θέση, έχοντας το υψηλότερο ποσοστό αιολικής και ηλιακής ενέργειας στο ενεργειακό της μείγμα.

Οι οικονομίες της G20 πέρασαν την κορύφωση της ορυκτής ισχύος

Η πλειονότητα των οικονομιών της G20 έχουν περάσει τουλάχιστον πέντε χρόνια από την κορύφωση των εκπομπών τους στον τομέα της ενέργειας.

Οι εκπομπές του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας της Βραζιλίας κορυφώθηκαν το 2014 στους 114 εκατομμύρια τόνους CO2 (MtCO2). Μέχρι το 2023 (9 χρόνια μετά την κορύφωση), οι εκπομπές στον τομέα της ενέργειας ήταν 38% χαμηλότερες από τα επίπεδα του 2014, στους 70 MtCO2.

Διαφωτιστικά είναι τα ακόλουθα γραφήματα τα οποία δείχνουν πόση ηλεκτρική ενέργεια παράγεται από ανανεώσιμες πηγές μεταξύ των χωρών της G20.

ΓΡΑΦΗΜΑ_1_6.png

ΓΡΑΦΗΜΑ_2_6.png

ΓΡΑΦΗΜΑ_3_4.png



Screenshot_2024-08-15_185030.png
 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.