Kalliopi Demis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 (edited) Καλησπέρα σας στην πολυκατοικία που μένω ο ιδιοκτήτης του πάνω ορόφου έχει τοποθετήσει ένα γερανακι στα κάγκελα του κοινόχρηστο χώρου που ανεβαίνουμε τα σκαλιά για τα διαμερίσματα μας επίσης έχει σπάσει την κοινόχρηστη πλάκα και έχει τοποθετήσει καμινάδα ξυλόσομπας και έχει κλείσει στην πρόσοψη μπαλκονόπορτα του διαμερίσματος του και την έχει αντικαταστήσει με υαλοτουβλο χωρίς την συναίνεση μας σε καμία από τις τρεις περιπτώσεις Στην πολεοδομία μου είπανε ότι δεν θεωρούνται αυθαιρεσίες διότι δεν χρειάζεται να βγάλει άδεια πώς όμως θα πρέπει να τον υποχρέωσω να τα αφαιρέσει και να κάνει αποκατάσταση; Edited Αύγουστος 24 by Kalliopi Demis Προσθήκη φωτογραφιων
Didonis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 4 ώρες πριν, Kalliopi Demis said: ..... Στην πολεοδομία μου είπανε ότι δεν θεωρούνται αυθαιρεσίες.... ....πώς όμως θα πρέπει να τον υποχρέωσω να τα αφαιρέσει και να κάνει αποκατάσταση; Απορία... Εφόσον όπως εσύ λες ότι η πολεοδομία σου γνωμάτευσε ότι δεν είναι αυθαίρετα.... Εσύ με ποιο δικαίωμα και λόγο θες να τον υποχρεώσεις να τα αφαιρέσει?
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 24 (edited) Θεωρωντας οτι ολα αυτα εγιναν μετα το 2011 α] τα υαλοτουβλα ειναι "τουβλα"...επομενως υπαρχει αυθαιρετη μεταβολη της οψης της οικοδομης β] Το πατωμα των οροφων μιας οικοδομης ανηκει στα κοινοχρηστα και κοινοκτητα , επομενως απαγορευονταν η διατρηση που εγινε [ΑΠ 1145/2013] γ] Οσο για αυτο το "γερανακι", δεν επιτρεπεται, αφου αυτο εχει τοποθετηθει και στηριζεται στα κοινοχρηστα καγκελα του κλιμακοστασιου. Στην ΥΔΟΜ γιατί "νιπτουν τα χειρας τους";;; Edited Αύγουστος 24 by dimitris GM 2
Kalliopi Demis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 (edited) On 24/8/2024 at 6:45 ΜΜ, Didonis said: Απορία... Εφόσον όπως εσύ λες ότι η πολεοδομία σου γνωμάτευσε ότι δεν είναι αυθαίρετα.... Εσύ με ποιο δικαίωμα και λόγο θες να τον υποχρεώσεις να τα αφαιρέσει? Αυθαίρετα είναι αλλά δεν είναι αρμοδιότητα της πολεοδομίας να του επιβάλλει να αφαιρεθούν και να κάνει αποκατάσταση διότι μου είπαν έχει αρμοδιότητα μόνο όταν έχει να κάνει με άδεια και αυτά δεν βγάζουν άδεια μόνο χρειάζεται συναίνεση από τους υπόλοιπους κάτι που δεν έχει γίνει On 24/8/2024 at 10:01 ΜΜ, dimitris GM said: Θεωρωντας οτι ολα αυτα εγιναν μετα το 2011 α] τα υαλοτουβλα ειναι "τουβλα"...επομενως υπαρχει αυθαιρετη μεταβολη της οψης της οικοδομης β] Το πατωμα των οροφων μιας οικοδομης ανηκει στα κοινοχρηστα και κοινοκτητα , επομενως απαγορευονταν η διατρηση που εγινε [ΑΠ 1145/2013] γ] Οσο για αυτο το "γερανακι", δεν επιτρεπεται, αφου αυτο εχει τοποθετηθει και στηριζεται στα κοινοχρηστα καγκελα του κλιμακοστασιου. Στην ΥΔΟΜ γιατί "νιπτουν τα χειρας τους";;; Μου είπανε η υπάλληλος πως δεν ξέρει το νόμο και θα τον διάβαζε και θα με ενημέρωνε έχει περάσει ένας μήνας και ακόμα δεν έχω πάρει έγγραφη απάντηση Οι συνεχόμενες δημοσιεύσεις-παραθέσεις δεν επιτρέπονται. Τα μηνύματά σου συγχωνεύτηκαν. Αν προκύπτει η ανάγκη συμπλήρωσης της αρχικής δημοσίευσης, χρησιμοποίησε την επιλογή «επεξεργασία» και αν θέλεις να παραθέσεις τμήματα μηνυμάτων από περισσότερα posts επίλεξε "multiquote" . Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73 Edited Αύγουστος 26 by akis73
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 Να κάνετε έγγραφη καταγγελία στην Πολεοδομία! Θα εχει υποχρέωση να κάνει αυτοψία, να επιβάλει πρόστιμο στον αυθαιρετούντα και να σας απαντήσει εγγράφως! Ταυτοχρόνως ο δικηγόρος σας να αποστείλει εξώδικο με προθεσμία για την κατεδάφιση των αυθαιρεσιών (π.χ. 1 μηνας). Με την παρέλευση, καταθέτετε αγωγή.
Kalliopi Demis Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 27 18 ώρες πριν, ΙΑΣΟΝΑΣ said: Να κάνετε έγγραφη καταγγελία στην Πολεοδομία! Θα εχει υποχρέωση να κάνει αυτοψία, να επιβάλει πρόστιμο στον αυθαιρετούντα και να σας απαντήσει εγγράφως! Ταυτοχρόνως ο δικηγόρος σας να αποστείλει εξώδικο με προθεσμία για την κατεδάφιση των αυθαιρεσιών (π.χ. 1 μηνας). Με την παρέλευση, καταθέτετε αγωγή. Ευχαριστώ πολύ έχω κάνει ήδη αναμένω απάντηση εγγράφως
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα