Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μακριά από τα εργοτάξια η κατασκευή των κτιρίων


Engineer

Recommended Posts

Στα 3,7 τρισ. δολάρια εκτιμάται η αξία των βιομηχανικών κατασκευαστικών έργων που ολοκληρώθηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2024 στα οποία περιλαμβάνονται κυρίως βιομηχανικά κτίρια, εργοστάσια παραγωγής και άλλες συναφείς εγκαταστάσεις.

Η βιομηχανική κατασκευή βασίζεται στη χρήση βιομηχανικών διεργασιών και εξοπλισμού στην κατασκευή κτιρίων. Οι βιομηχανικές κατασκευές χρησιμοποιούνται για την κατασκευή σπιτιών, εργοστασίων, σχολείων, νοσοκομείων, γραφείων και άλλων κατασκευών πιο γρήγορα και σχεδόν μαζικά.

Εισήχθη για πρώτη φορά ως τρόπος ταχείας κατασκευής οικονομικών σπιτιών σε μεγάλους αριθμούς κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου χρησιμοποιώντας προκατασκευασμένα πάνελ από χάλυβα και αργότερα επεκτάθηκε σε μια μεγάλης κλίμακας μέθοδο παραγωγής για σπίτια. κατοικίες τη δεκαετία του 1950.

Η Βόρεια Αμερική κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο, καθώς οι προσπάθειες για τη μετατόπιση των αλυσίδων εφοδιασμού τεχνολογίας μακριά από την Ασία και την Κίνα είναι σημαντικότεροι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτήν την ανάκαμψη, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη τις εντεινόμενες εμπορικές εντάσεις σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία. 

Οι βασικοί χρηματοδότες των βιομηχανικά κατασκευαστικών έργων είναι το δημόσιο, συμπράξεις δημόσιοι/ιδιωτικοί και ιδιωτικοί φορείς με τους τελευταίους να κυριαρχούν στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη το τρίτο τρίμηνο του 2024, και ακολουθούν τα δημόσια έργα.

Οι περισσότερες κατασκευές αφορούν σε εγκαταστάσεις όπως εργοστάσια και αποθήκες, και τα βαριά έργα πολιτικού μηχανικού (δρόμοι, γέφυρες και συστήματα κοινής ωφέλειας) που υποστηρίζουν βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Η βιομηχανοποιημένη κατασκευή ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες όπως τεχνητή νοημοσύνη, προκατασκευή, σχεδιασμός για κατασκευή και συναρμολόγηση, κατασκευή πρόσθετων και άλλες καινοτομίες για το σχεδιασμό και την κατασκευή ακινήτων. Αυτή η σύγκλιση τεχνολογίας και κατασκευής είναι μια αρκετά μοντέρνα προσέγγιση, με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμη υιοθετηθεί πλήρως.

Συχνά, οι βιομηχανοποιημένες κατασκευές συγχέονται με την κατασκευή offsite και/ή την προκατασκευή. Αν και είναι αλήθεια ότι αυτές οι μέθοδοι κατασκευής αποτελούν μέρος της βιομηχανοποιημένης κατασκευής, είναι η σύγκλιση της τεχνολογίας που επιτρέπει την καλύτερη ενσωμάτωση σχεδιασμού και την απευθείας παραγωγή αυτών των λύσεων από το εργοστάσιο.

Η πραγματική επιτάχυνση που παρέχεται από αυτή την προσέγγιση είναι μέσω πραγμάτων όπως η τεχνολογία, ο αυτοματισμός, η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη, για την καλύτερη υποστήριξη της χειρωνακτικής εργασίας, τόσο εντός όσο και εκτός οικοδομής. Η βιομηχανοποιημένη κατασκευή είναι η γενική ιδέα αυτής της σύγκλισης τεχνολογιών και μεθόδων. Δημιουργεί επίσης έναν νέο τύπο εργατικού δυναμικού στη βιομηχανία, στοχεύοντας έτσι στην επίλυση της έλλειψης ειδικευμένου εργατικού δυναμικού.

Πηγή: Construction Dive 


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.