Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόγραμμα OΑΕΔ για νέους ελεύθερους επαγγελματίες - επιστήμονες (2009 & 2010)


Recommended Posts

Το δελτιο αποστολης θα το εκδωσεις ως μηχανικος ή ως ιδιωτης bill?

Δελτιο αποστολης δεν εκδιδεις για οτι φευγει απο το γραφειο σου?

(υπολογιστης για σερβις κτλ)

Ως ιδιωτης πως θα κοψεις δελτιο αποστολης του pc προς το γραφειο σου?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Υπαρχει τροπος να διακιολογησεις εξοπλισμο που εχει στο γραφειο σου και δεν εχεις τιμολογια (απο δωρο, επειδη των ειχες ηδη, κτλ κτλ)..αλλα δεν εχω ρωτησει ποτε το λογιστη...

 

Ο ελεγχος του ΟΑΕΔ ΔΕΝ ειναι ελεγχος της εφοριας...Δεν θα ψαξει κανεις που βρηκες τον Η/Υ...να δουν 6000Ε εξοδα θελουν..τελος...

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβα.Και ολοι αυτο μου λενε.Οτι θελουν να δουν εξοδα 6000.

 

@ckiriako

 

Ως ιδιωτης παντα.Δεν μπορω να το κανω?

Οι λογιστες τα ξερουν αυτα πολυ καλα.

Link to comment
Share on other sites

Ηρθαν λοιπον πριν απο λιγο για τον ελεγχο...

 

ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΕΣ οι κοπελες...

 

Αλλα δεν ειχαν διαβασει ρε γ#%το...

 

-Δεν ηξεραν τη διαταξη

"Δύνανται να ενταχθούν στο πρόγραμμα και όσοι έχουν προβεί σε έναρξη επιτηδεύματος από την 01/01/2008 και μετά, δηλώνοντας ως έδρα την οικία τους, με την προϋπόθεση ότι από την 02/01/2009 και μετά, έχουν προβεί σε πρώτη μεταβολή έδρας σε ανεξάρτητο επαγγελματικό χώρο. Ως ημερομηνία έναρξης θα θεωρείται η πρώτη μεταβολή.

 

-Δεν ηξεραν απο ποτε μετρανε τα τιμολογια.. (ευτυχως προβλημα δεν ειχα...)

 

-Δεν ηξεραν οτι απαιτουνται 6000Ε, νομιζαν 15000Ε (ευτυχως καταλαβαν απο το βλεμα μου και μονο οτι ειπαν μ#$%#κια)

 

-Δεν ηξεραν αν το παραχωρητηριο (υπευθυη δηλωση) απο τον πατερα μου για το χωρο ειναι οκ (τους εδωσα και την αυτοψια της ΔΟΥ)

 

 

-Δεν ηξεραν οτι εκαθαριστικο για το 2009 δεν εχει βγει

 

-Μπερδευτηκαν στο Ε1 γτ δεν ηξεραν τη διαφορα μεταξυ καθαρου και ακαθαριστου εισοδηματος (τα προσθεσαν και βγηκαν 30000), αλλα το καταλαβαν τελικα και αυτο..

 

Αυτα...

 

Γενικα πηραν ολα τα χαρτια και θα τα μελετησουν στο γραφειο λεει....

 

Θα ξερω το πορισμα την αλλη βδομαδα...

Link to comment
Share on other sites

Ήρθαν και σε μένα το πρωί για έλεγχο. Όλα μια χαρά. Κοίταξαν λίγο τα χαρτία μου έκαναν και πρόσθεση τα τιμολόγια και έγραψαν έγκριση. Τα μόνα χαρτιά που πήραν ήταν φωτοτυπία της εναρξης επαγγέλματος και μια υπευθυνη δήλωση για τον αριθμό λογαριασμού. Απο τα έξοδα άφησαν εκτός μόνο τους λογαριασμούς (ΔΕΗ, νερό, τηλέφωνο).

 

Θέλω να ρωτήσω αν τον Νοέμβριο πάρω ΜΕΚ (εργοληπτικό) πρέπει να δηλώσω ΚΑΔ κατασκευής απο όσο ξέρω. Λέτε να υπάρξει πρόβλημα εξαιτίας της παραγράφου που λέει περι εργολάβων;

Link to comment
Share on other sites

-Δεν ηξεραν αν το παραχωρητηριο (υπευθυη δηλωση) απο τον πατερα μου για το χωρο ειναι οκ (τους εδωσα και την αυτοψια της ΔΟΥ)

 

Όλα καλά όσα λες απλά έχει υπόψιν σου ότι με το παραχωρητήριο παίζει όντως να έχεις πρόβλημα. Με μισθωτήριο σε περνάνε κατευθείαν και δεν χρειάζεται να βάλεις όλα τα τετραγωνικά του χώρου -αν πρόκειται πχ για σπίτι, μπορείς και με τα τετραγωνικά ενός δωματίου. Παρόλα αυτά όλα παίζουν και μπορεί να είσαι τυχερός ποτέ δεν ξέρεις.

 

Να ρωτήσω και κάτι, αυτοψία από τη ΔΟΥ τι εννοείς; Πείρες χαρτί η ήρθαν για επιτόπιο έλεγχο; Απ ότι ξέρω σε μηχανικούς δεν έρχονται και ούτε σε μένα είχαν έρθει. Όταν ρώτησα αν μπορούν να μου δώσουν χαρτί μου είπαν όχι. Τελικά έκανα μισθωτήριο γιατί δεν ήθελα να το ρισκάρω.

Link to comment
Share on other sites

Για την μεταφορα εδρας ειχα την ΥΔ του πατερα μου...

 

Το δεχτηκαν κανονικα στην ΔΟΥ...το χαρτι που εχω γραφει "αυτοψια"... Φυσικα και δεν ηρθαν, δεν το ξερουν ομως απο τον ΟΑΕΔ αυτο...

 

Δεν μπορει να το δεχεται η ΔΟΥ (και να γραφει "δωρεαν παραχωρηση χωρου 50τμ ιδιοκτησια του πατερα ΤΑΔΕ") και ο ΟΑΕΔ να εχει προβλημα...

 

Μαλιστα στη ΔΟΥ ειχα κανει και ΥΔ οτι μπορουν να με ελεξουν τις εργασιμες ωρες και μερες, ανα πασα στιγμη, επειδη ο χωρος ειναι οικια και δεν μπορουν να ερθουν ετσι...

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλουμε να μην συνεχίσουμε το πρόγραμμα μετά το τέλος ενος χρόνου, μπορούμε να το κάνουμε; Γιατι θέλω οπωσδήποτε το ΜΕΚ και δεν μπορώ να είμαι δέσμιος του ΟΑΕΔ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.