Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δεξαμενές σε ταράτσα


Recommended Posts

Καλησπέρα , έπεσα τυχαία στο φόρουμ σας καθώς έψαχνα στο ίντερνετ για απάντηση στο ερώτημα μου και επειδή δεν έβρισκα σαφή απάντηση είπα να δοκιμάσω την τύχη μου εδώ.

Μένω σε μια 5όροφη πολυκατοικία του 95-96 δεν ξέρω ακριβώς χρονολογία , κοντά στην τρίτη δεκαετία της ας πούμε. Πριν κανα τρίμηνο όταν ανέβηκα για να τσεκάρω τον ηλιακό και παρατηρούσα γενικά την ταράτσα πρόσεξα (αν και το γνώριζα) 2 δεξαμενές γεμάτες κοντά στους ηλιακούς. Η μία 1000 λίτρα και η παραδίπλα γύρω στα 800λ όπως την έκοψα. Το ξέρω ότι η ερώτηση μου είναι λίγο χαζή μιας και η ταράτσα είναι όπως είναι 30 χρόνια τώρα έτσι μάζι με τις δεξαμενές και τους ηλιακούς και δεν έχει πάθει κάτι αλλά τώρα τελευταία επειδή έχουν μείνει μόνο γέροι και ενοικιαστές στην πολυκατοικία πού δεν ασχολούνται και γενικά την έχουν ψιλοπαρατημένη νιώθω την ανάγκη να αναλάβω εγώ κάπως την ευθύνη. Η ερώτηση μου είναι η εξής , το βάρος για το δώμα δεν ξεπερνάει το επιτρεπτό όριο; γιατί όπως φαίνεται και απο τις φωτογραφίες η πρώτη δεξαμενή πού πατάει πάνω σε τούβλα δεν είναι να πεις ότι κατανέμει το βάρος ομοιόμορφα σε μεγάλη έκταση αντιθέτως είναι όλο κ όλο 1 τ/μ και η παραδίπλα δεξαμενή είναι πάλι περίπου τόσο. Επειδή δεν έχω την οικοδομική άδεια και δεν γνωρίζω πόσο πάχος έχει το δώμα εγώ που το μέτρησα με μέτρο από μέσα στους διαδρόμους στο κενό πού έχουν οι σκάλες είναι 20cm μαζί με σοβά , οπότε υπολογίζω γύρω στο 15cm. Εν το μεταξύ οι υπόλοιποι ορόφοι έχουν πάχος 25cm , είναι δυνατόν αυτό ή μου ξέφυγε εμένα κάτι; Υπάρχει κίνδυνος για ζημιά και για περαιτέρω έλεγχο με μηχανικό ή είμαι απλά παρανοικός και θα με κοιτάνε σαν χαζό; + τα έξοδα πού θα έχω για μια τέτοια ιστορία;

ΤΑΡΑΤΣΑ.jpg

ταρατσα1.2.jpg

ταρατσα1.3.jpg

ταρατσα1.4.jpg

ΤΑΡΑΤΣΑ1.jpg

Link to comment
Share on other sites

13 ώρες πριν, Δημήτρης33 said:

Όχι καμία σχέση , ντεπόζιτα νερού είναι.

ελπίζω να είναι άδεια..... Δεν βλέπω κανένα λόγο να έχετε 2 τόνους (περίπου) νερό στην ταράτσα της πολ/κίας σας

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Didonis said:

ελπίζω να είναι άδεια..... Δεν βλέπω κανένα λόγο να έχετε 2 τόνους (περίπου) νερό στην ταράτσα της πολ/κίας σας

Γεμάτες είναι και όντως δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν. Γιαυτό και θέλω γνώμη μηχανικού ώστε να μπορέσω να μιλήσω με επιχειρήματα στους ιδιοκτήτες να τις αδειάσουν. 

Link to comment
Share on other sites

Γι αυτό  να απευθυνθείς  σε μηχανικό (πολιτικό μηχανικό θα συνιστούσα ) ο οποίος αφού λάβει υπ όψιν του όλα τα απαιτούμενα στοιχεία θα σου απαντήσει τεκμηριωμένα και εγγράφως.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.