Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγορά διαμερίσματος με ΝΟΚ


Recommended Posts

Καλησπέρα, είμαι ιδιώτης και ενδιαφέρομαι για αγορά διαμερίσματος. Ζητάω την βοήθεια σας και την ειλικρινή άποψη σας. Σε νεόδμητη πολυκατοικία στα Β.Προάστεια που έχει πάρει άδεια το 2023 και κατασκευάζεται βάση σχεδίου με χρήση του ΝΟΚ και τις ευεργετικές του διατάξεις και το έργο είναι σε εξέλιξη, αναμένεται να αποπερατωθεί τους επόμενους λίγους μήνες και να παραδωθεί στους αγοραστές. Τι κίνδυνοι υπάρχουν για τον αγοραστή από τη στιγμή που η ιστορία με το ΝΟΚ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. Θα αγοράζατε εσείς ένα τέτοιο σπίτι υπό αυτές τις συνθήκες σήμερα? 

Link to comment
Share on other sites

10 λεπτά πριν, jumbojet said:

....έχει πάρει άδεια το 2023 και κατασκευάζεται βάση σχεδίου με χρήση του ΝΟΚ ....

όλα τα νεόδμητα κτήρια στην Ελλάδα έχουν υποχρέωση οι μελέτες να είναι βάση ΝΟΚ.

Οπότε η απόφαση δική σου.

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς, ο ερωτών, αναφέρεται στις "ευεργετικές" διατάξεις του ΝΟΚ οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Θεωρώ πως, αν δεν ανακληθεί η άδεια κατά τη διάρκεια της κατασκευής, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αλλά, επειδή ζούμε στην ελλάδα, όλα είναι πιθανά... 

Link to comment
Share on other sites

Οπως είπαν και οι άλλοι συνάδελφοι στην Ελλάδα όλα είναι πιθανά. 

Επειδή όμως ο νόμος ισχύει ήδη 12 χρόνια και υπάρχει πάντα η λεγόμενη ασφάλεια δικαίου, θεωρώ ότι δεν πρόκειται να έχουμε τέτοιες διαδικασίες. 

Δεν ξέρω που βρίσκεται νομικά και το αίτημα της αποζημίωσης της Μπλέ Κέδρος για το ξενοδοχείο που θέλουν να κατεδαφίσουν τους δύο τελευταίους ορόφους, εφ΄ όσον βρεθεί μηχανικός να υπογράψει βέβαια, αλλά σε τέτοια περίπτωση ο κατασκευαστής πωλητής έχει εγκεκριμένη άδεια, άρα η λογική κάποιων έστω και "νομομαθών"  ελληνικού τύπου βέβαια νομομάθεια, ότι θα μπορεί να κηρυχθεί αυθαίρετη η οικοδομή, θα προκαλέσει σωρεία αιτήσεων αποζημίωσης κατά του Ελληνικού κράτους. 

Και αν μέχρι τώρα οι Ελληνες κατασκευαστές φοβούνται να το πάνε στα άκρα, υπάρχουν πολλές ξένες εταιρείες που κατασκευάζουν με άπειρο χρήμα και με στρατιές διεθνών δικηγόρων, που ίσως θελήσουν να κάνουν μία πλακίτσα στους νομομαθείς και στο ελληνικό κράτος, που αφήνει τους νομομαθείς να παίζουν τέτοια επικίνδυνα παιχνίδια....

Δηλαδή αν μία εταιρεία που έχει κάνει κάποια έργα στα νότια προάστια, βρεθεί να της ζητάνε αποζημιώσεις εκατομμυρίων, τι θα κάνει ?

Νομίζω οι έχοντες καβαλήσει το καλάμι της εξουσίας, ότι μπορεί να βρεθούν σε δύσκολη θέση...

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Προφανώς αναφέρομαι για τη χρήση συγκεκριμένου άρθρου του ΝΟΚ που αφορά κάποια κατασκευαστικά ευεργετήματα ( μπόνους δόμησης,αύξηση ύψους κτλ. εσείς τα ξέρετε καλύτερα). Έκτος από την περίπτωση του γνωστού ξενοδοχείου γνωρίζεται περίπτωση που να έχει γίνει καταγγελία σε νεόδμητο έργο που να έχει παραδοθεί στους αγοραστές του λόγω της κατασκευής του με τη χρήση των μπόνους? Δεν αναφέρομαι για αναστολή κατασκευής ή για μη έκδοση άδειας. Παρ'όλα αυτά τα γνωστά, κανείς δεν απαντά αν θα προχωρούσε στην αγορά ενός τέτοιου ακινήτου υπό τις τωρινές συνθήκες. Ευχαριστώ και πάλι. Στόχος μου είναι να κουβεντιάσουμε και να ακούσω τις απόψεις σας. Το ότι η απόφαση βαραίνει εμένα χαίρω πολύ. Καλοπροαίρετα πάντα, φιλικά και με εκτίμηση!

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, jumbojet said:

 Παρ'όλα αυτά τα γνωστά, κανείς δεν απαντά αν θα προχωρούσε στην αγορά ενός τέτοιου ακινήτου υπό τις τωρινές συνθήκες. 

Τέτοια απάντηση ΔΕΝ θα πάρεις από μηχανικό του φόρουμ, και ο λόγος είναι απλός. Είμαστε εδώ για να απαντάμε σε ερωτήματα τεχνικής φύσεως και όχι να συμμετέχουμε σε σφυγμομετρήσεις. Αφού, λοιπόν, γνωρίζεις το πρόβλημα it's up to you που λένε και στο χωρό μου.

Edited by tetris
Link to comment
Share on other sites

Αγοράσε το όταν πάρει ρεύμα η οικοδομή,βέβαια μέχρι τότε το πιο πιθανόν να το έχει πάρει άλλος εξατίας της ζήτησης.....Μπρείς  περιμένεις να ξεκαθαρίσει ο νόμος και να αγοράσεις διαμέρισμα αλλά οι τιμές θα έχουν ανέβει και άλλο σε σχέση με τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Υποτίθεται ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα συνεδριάσει η ολομέλεια του ΣτΕ για το θέμα. Λογικά μέχρι τέλους του χρόνου θα έχει τελειώσει το θέμα, γιατί ήδη υπάρχουν εκατοντάδες μπλοκαρισμένες άδειες που περιμένουν να εκδοθούν.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.