Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπαγωγή σε κατηγορία 3 λόγω παραβίασης Ρ.Γ (ερώτηση ιδιώτη)


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους , 

Αν ένα μικρό τμήμα μιας τριώροφης οικοδομής  ( 22 cm Χ 307 cm ) παραβιάζει εις βάρος δημόσιου χώρου ( πεζοδρόμιο ) την ρυμοτομική και οικοδομική γραμμή , το βάθος που έχει το κτίριο στο σημείο της εξοχής είναι 10 μέτρα , και το συνολικό εμβαδόν του κτηρίου 117 τ.μ.

Θα μπορούσε αυτή η περίπτωση να τακτοποιηθεί με το άρθρο 96 , κατηγορία 3 , παράγραφος γιε ( αλλαγές στης εξωτερικές διαστάσεις του περιγράμματος του κτιρίου ; ) το οποίο αφήνει μια ανοχή 5% , και αναφέρει κατά παρέκκλιση των περιπτώσεων α , β , και γ , της παραγράφου 2 , του άρθρου 89 ;

 

* Αν για την υπαγωγή υπάρχει η προϋπόθεση , να υπάρχει διαφορά στης διαστάσεις του περιγράμματος του κτηρίου , αναφέρω πως οι υφιστάμενες διαστάσεις των πλευρών στο συγκεκριμένο σημείο της εξοχής , έχουν διαφορά 4 cm από τα εγκεκριμένα , ενώ σε άλλο σημείο της οικοδομής φτάνουν τα 35 cm.

 

Αν είσαι μηχανικός βάλε την ιδιότητά σου στο προφίλ σου. akis73

Edited by Pavlos33
έγινε αλλαγή τίτλου για καλύτερη κατανόηση του θέματος-Pavlos 33
Link to comment
Share on other sites

Μα , το συγκεκριμένο άρθρο το οποίο αναφέρω , γράφει κατά παρέκκλιση των περιπτώσεων α , β , και γ , της παραγράφου 2 , του άρθρου 89.

Το άρθρο 89 αναφέρει της περιπτώσεις που απαγορεύονται να υπαχθούν στον παρών νόμο , και νομίζω η δική μου περίπτωση ανήκει στην περίπτωση ( α )  η οποία αναφέρει : α) σε εγκεκριμένο κοινόχρηστο χώρο της πόλης ή του οικισμού. Κάνω κάπου λάθος ;

Link to comment
Share on other sites

Μια γενική απάντηση είναι ότι μπορεί να γίνει χρήση της υποπαρ. γιε της κατηγορίας 3 Ν. 4495/17. Από κει και πέρα, θα πρέπει να επισκεφθείς γραφείο μηχανικού να αναλάβει την υπόθεσή σου και κατόπιν αποτύπωσης και μελέτης να κρίνει αν η αυθαίρετη κατασκευή (ή και ενδεχομένως άλλες αυθαιρεσίες που δεν έχεις εντοπίσει) μπορούν να υπαχθούν στις διατάξεις του νόμου, προσδιορίζοντας και το συνολικό κόστος (πρόστιμο και αμοιβή μηχανικού) τακτοποίησης.

Link to comment
Share on other sites

Αν είσαι μηχανικός βάλε την ιδιότητά σου στο προφίλ σου. akis73

Η ιδιότητα μου είναι ιδιώτης και την αναφέρω από την εγγραφή μου στο forum , από εκεί και πέρα αν χρησιμοποιώ ¨ κατά κάποιο ¨ τρόπο τεχνικές ορολογίες είναι γιατί έχω τυραννηθεί πολύ με το σχετικό θέμα , και η ανάγκη μου με έκανε να διαβάσω , να ρωτήσω , να μάθω.

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ. @Σταύρος 73 Έχει απαντηθεί το ερώτημά σου στο γενικό του πλαίσιο. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα συζητήσετε με τον μηχανικό σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.