Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τα δύο (2) προγράμματα ύψους € 2,4 δισ για την αύξηση της ιδιοκατοίκησης και την ενεργειακή αναβάθμιση παλαιών ακινήτων


Engineer

Recommended Posts

Συγκεκριμένα μέχρι το τέλος του έτους θα «τρέξει» το «Σπίτι μου 2» προϋπολογισμού €2 δισ. 

Από αυτά το €1 δισ. είναι από το Ταμείο Ανάκαμψης και €1 δισ. τραπεζικά κεφάλαια. Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος θα  παρέχεται με 50% άτοκο δάνειο από το Ταμείο Ανάκαμψης και 50% έντοκο τραπεζικό δάνειο. Το μέρος του άτοκου δανείου θα αυξάνεται το 75% για τους τρίτεκνους ή τους πολυτέκνους και θα  καλύπτεται από το κράτος ενώ το 25% θα είναι το έντοκο τραπεζικό δάνειο.

Το νέο πρόγραμμα θα έχει διευρυμένα ηλικιακά κριτήρια και θα  καλύπτει άτομα ως 50 ετών καθώς και διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια. : για τους άγαμους ως 20.000 ευρώ, για τα ζευγάρια έως 28.000 ευρώ, συν 4.000 για κάθε παιδί. Και 31.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια συν 5.000 για κάθε παιδί πλέον του πρώτου παιδιού.

Θα αφορά ακίνητα αξίας έως €250.000, έως 150 τετραγωνικά μέτρα και κατασκευής έως και το 2007. Το ποσό του δανείου έχει ένα ανώτατο όριο τα €190.000 ή το 90% του συμβολαίου. Η διάρκεια του δανείου είναι από 3 έως 30 έτη.

€400 εκατ. για το πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου»

Το πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου», έχει προϋπολογισμό €400 εκατ, από τα οποία τα €300 εκατ. θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα €100 εκατ από τραπεζικά κεφάλαια. Πρόκειται για ένα δάνειο για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών και αφορά όλες τις κατοικίες, κύριες ή δευτερεύουσες.

Χρηματοδοτούνται η θερμομόνωση, η πράσινη στέγη, η αντικατάσταση κουφωμάτων, ηλιακός θερμοσίφωνας, τα συστήματα θέρμανσης-ψύξης, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών, μικρών ανεμογεννητριών και άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως και οι εργασίες. Το ποσό είναι έως €25.000  και η διάρκεια του δανείου είναι από 3 έως 7 έτη.

Στο 60% η επιδότηση στο Ανακαινίζω – Νοικιάζω

Σε λίγες μέρες θα έρθει η διάταξη για τη βελτίωση των όρων του Προγράμματος Ανακαινίζω Νοικιάζω. Η επιδότηση ανεβαίνει στο 60% και ανέρχεται έως τις 8.000 ευρώ για ανακαίνιση έως 13.330.

Οι όροι που παραμένουν:

  • Να έχουν το 50% και άνω της επικαρπίας ή της πλήρους κυριότητα
  • Οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 40.000€ και ακίνητη περιουσία έως 300.000€
  • Το ακίνητο πρέπει να είναι μέχρι 100 τ.µ. και να µην έχει δηλωθεί ως πρώτη κατοικία, ή ως μισθωμένο

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος στα €50 εκ.

Κοινωνική Αντιπαροχή

Μέσα στον επόμενο μήνα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και για την κοινωνική αντιπαροχή.

Το έργο αφορά στην ανέγερση κατοικιών σε ακίνητα του Δημοσίου µέσω διαγωνιστικών διαδικασιών & µε δαπάνες του αναδόχου & εκμίσθωση διαμερισμάτων Έχει γίνει προκαταρκτική επιλογή 15 οικοπέδων ιδιοκτησίας ΔΥΠΑ, τα οποία είναι ώριμα προς αξιοποίηση.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.