Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τεχνικός ασφαλείας σε επιχείρηση με δύο εγκαταστάσεις


Recommended Posts

Καλημέρα σας.

 

Είμαι τεχνικός ασφαλείας σε μια εταιρία που διαθέτει δύο χώρους, ο ένας βιβλιοπωλείο και ο άλλος τυπογραφείο και κατά συνέπεια, έχω δηλωθεί δύο φορές, μια για τον έναν χώρο και μια για τον άλλον, με ξεχωριστά προγράμματα επισκέψεων. Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να κλείσει τον έναν χώρο(τυπογραφείο) και να χρησιμοποιείται μόνο ως χώρος αποθήκευσης υλικών(είναι πάντα κλειστός). Ο άλλος χώρος λειτουργεί κανονικά. Είδα και στο νόμο 3850/2010, στο άρθρο 8, παράγραφος 3 που αναφέρει ότι «Παραρτήματα, υποκαταστήματα, χωριστές εγκαταστάσεις ή αυτοτελείς εκμεταλλεύσεις, εξαρτημένες από την κύρια επιχείρηση, θεωρούνται αυτοτελείς επιχειρήσεις για την εφαρμογή του κεφαλαίου αυτού, εφόσον απέχουν μεταξύ τους ή από την κύρια επιχείρηση τόσο, ώστε να δυσχεραίνεται το έργο του τεχνικού ασφάλειας και του ιατρού εργασίας, σύμφωνα με την απόφαση του επιθεωρητή εργασίας, στον οποίο μπορεί να προσφύγει κάθε μέρος σε περίπτωση διαφωνίας». Σημειωτέο ότι οι δύο χώροι απέχουν μεταξύ τους περίπου 50 μέτρα.

Ήθελα να ρωτήσω αν είναι σωστή η άποψη που έχω ότι τώρα πρέπει να δηλωθώ μόνο για τον έναν χώρο που έχει απομείνει η λειτουργία του; Εκτός αυτού, μήπως, ενδεχομένως, εξαρχής θα μπορούσε να τεκμηριωθεί στο συγκεκριμένο άρθρο του νόμου η δυνατότητα να θεωρηθεί μια η εκμετάλλευση και όχι δύο χωριστές;

 

Ευχαριστώ

 

Εφόσον είσαι μηχανικός, άλλαξε την ιδιότητα στο προφίλ σου, για να μην κλειδώσει το θέμα. akis73

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.