Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικόπεδο στα όρια σχεδίου πόλεως μεταξύ 3 ΔΗΜΩΝ


Recommended Posts

Επειδή η απάντηση που πήρα από την αρμόδια υπηρεσία δεν με κάλυψε καθώς μου είπαν με λίγα λόγια να παρατήσουν οι ιδιοκτήτες το οικόπεδο, θα ήθελα να μου πείτε από την εμπειρία σας την γνώμη σας.

Οικόπεδο γωνιακό στα όρια 3 δήμων. Απέναντι εκτός σχεδίου περιοχές( με απέναντι Ρ.Γ από τον δήμο που ανήκουμε εμείς (φαίνεται έτσι μόνο στην πινακίδα του δήμου), αλλά στους απέναντι δήμους δεν φαίνεται η ύπαρξη Ρ.Γ όντας εκτός σχεδίου. Δεν μπορώ να προχωρήσω σε άδεια όπως μου είπαν από την υδομ που θα κάνει τον έλεγχο, καθώς η απέναντι Ρ.Γ δεν την δέχονται και έτσι δεν έχω καθορισμένο πρόσωπο και πλάτος οδού από καμία πλευρά! Κτισμένα όλα δίπλα μου, με παλαιότερες άδειες. Υπάρχει καμία ιδέα και καμία κατεύθυνση?

Link to comment
Share on other sites

Aυτή είναι η κατάσταση. Δεν δέχονται τις απέναντι Ρ.Γ από την ΥΔΟΜ και επομένως δεν υπάρχει καθορισμένο πλάτος οδών. Απέναντι άλλοι δήμοι και από τις δύο πλευρές.

Screenshot 2024-10-02 105358.png

Edited by ethan
error
Link to comment
Share on other sites

το πρόβλημα σε μένα είναι ότι δεν μου δέχονται την απέναντι Ρ.Γ λόγω της κατάστασης αυτής, και δεν προκύπτει πρόσωπο καθορισμένου πλάτους. Στο απέναντι σχέδιο πόλης δεν υπάρχει αυτή η  Ρ.Γ έστω και σαν ανοικτό Ο.Τ.

Link to comment
Share on other sites

παραθετω και ΝΟΚ ΑΡΘΡΟ 8 ΠΑΡ 2

Άρθρο 08:Ειδικές περιπτώσεις


2. Όταν στα ακραία σημεία των εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, προβλέπεται η ύπαρξη δρόμου και απέναντι από τα αντίστοιχα οικοδομικά τετράγωνα, προβλέπονται ρυμοτομικές γραμμές, η δόμηση των οικοπέδων που έχουν πρόσωπο στο δρόμο αυτόν, γίνεται με βάση το πλάτος του, όπως προβλέπεται από το σχέδιο μέχρι την απέναντι ρυμοτομική γραμμή. Αν απέναντι από τα οικοδομικά τετράγωνα που βρίσκονται στα ακραία σημεία του ρυμοτομικού σχεδίου, που έχει εγκριθεί, μέχρι την 13-03-1983, προβλέπεται οικοδομική γραμμή, χωρίς να ανήκει σε Ο.Τ. με την έννοια της παρ. 9 του άρθρου 2 του νόμου αυτού, ή της παραπάνω παρ. 1, οι ιδιοκτησίες που έχουν πρόσωπο στη γραμμή αυτή, εφόσον έχουν δημιουργηθεί μέχρι τη δημοσίευση του νόμου αυτού, είναι οικοδομήσιμες μόνο κατά το τμήμα τους, το οποίο έχει επιφάνεια, που αντιστοιχεί στις ελάχιστες απαιτούμενες για το εμβαδόν και το πρόσωπο διαστάσεις αρτιότητας, οι οποίες προβλέπονται από τις πολεοδομικές διατάξεις, που ισχύουν για το απέναντι οικοδομικό τετράγωνο. Οι ιδιοκτησίες αυτές οικοδομούνται μόνο κατά το παραπάνω τμήμα τους, σύμφωνα με τους όρους δόμησης, που ισχύουν για το απέναντι οικοδομικό τετράγωνο, με τον περιορισμό ότι ο συντελεστής δόμησης δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερος από τα οριζόμενα στο άρθρο 6 του ν. 1337/1983, όπως ισχύει. Για τα παραπάνω τμήματα των ιδιοκτησιών, τα οποία αποτελούν οικόπεδα ευρισκόμενα εντός σχεδίου, έχουν εφαρμογή όλες οι διατάξεις (πολεοδομικές, δασικές κ.λ.π.), που εφαρμόζονται για τις εντός σχεδίου περιοχές. Η κατάτμηση των παραπάνω ιδιοκτησιών, επιτρέπεται μόνο σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για τη δόμηση, σε περιοχή εκτός σχεδίου πόλης. Υπόλοιπο τμήμα των ιδιοκτησιών αυτών, πέρα από εκείνο που έχει τις παραπάνω ελάχιστες διαστάσεις αρτιότητας, οικοδομείται σύμφωνα με τις διατάξεις για τη δόμηση εκτός σχεδίου, μόνο εφόσον το εμβαδόν του υπόλοιπου αυτού τμήματος, καλύπτει το ελάχιστο απαιτούμενο εμβαδόν για τη δόμηση εκτός σχεδίου».

 

Η προφορική απάντηση από την ΥΔΟΜ είναι ότι δεν μπορούν να δεκτούν την ύπαρξη απέναντι Ρ.Γ από το σχέδιο πόλής του Δήμου μας καθώς δημιουργεί πολλά προβλήματα. Σαν ιδέα έπεσε ότι θα την δέχονταν γενικά και αόριστα αν παραχωρήσουν σε κοινή χρήση τα ρυμοτομούμενα οι θιγόμενοι του απέναντι δήμου.

Επιμένω όμως ότι βάσει του παραπάνω άρθρου, εγώ νόμιζα ότι είμαι καλυμμένος.

Link to comment
Share on other sites

Σε οποιοδήποτε Ρυμοτομικό από ΦΕΚ (όχι σε άλλο σχέδιο) του δικού σου Δήμου ή των απέναντι φαίνεται η απέναντι πράσινη γραμμή ?

Link to comment
Share on other sites

Στου δικου μου Δήμου φαινεται κανονικα η απεναντι ρ.γ στην πινακιδα ...αυτο ειναι το θεμα οτι δεν μου την δεχεται στην υδομ και δεν βλεπω να εχει καταργηθει απλα επειδη σε εγκεκριμενη ποελοδομικη μελετη του απεναντι δημου δεν απεικονιζεται.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.