Polina Tripotseri Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 (edited) Καλησπέρα σας, Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με το παρακάτω. Σε γήπεδο εκτός σχεδίου (άρτιο και οικοδομήσιμο κατά κανόνα - 10 στρέματα και πρόσωπο σε επαρχιακό δίκτυο) θέλω να βγάλω οικοδομική άδεια για συνεργείο, πλυντήριο και parking σκαφών. Τι κατηγορία κτιρίου θα θεωρούσατε αυτό το κτίριο σύμφωνα με τον Ν. 4759/2020, ώστε να αντιστοιχίσετε μετά τους ανάλογους όρους δόμησης; Edited Οκτώβριος 3 by Polina Tripotseri Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 @Polina Tripotseri Καλημέρα. Για το συνεργείο στα βιοτεχνικά κτίρια. Τώρα, το parking σκαφών να υποθέσω ότι θα είναι απλά ένας χώρος-υπόστεγο με πανελ, οπότε δεν θεωρώ ότι θα υπάρξει θέμα μικτής χρήσης. Άυτό που αρχικά θα δεις πέραν της αρτιότητας/οικοδομησιμότητας που από ότι φαίνεται την έχεις (αν δεν έχεις κάποιον άλλο αυστηρότερο περιορισμό λόγω ειδικού πολεοδομικού καθεστώτος) είναι το αν πληρούνται τα κριτήρια για να ληφθεί έγκριση εισόδου εξόδου ή κυκλοφοριακή σύνδεση (μάλλον το δεύτερο θα απαιτηθεί). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Polina Tripotseri Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 (edited) @Pavlos33 Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Κι εγώ για βιοτεχνικό σκεφτόμουν, αλλά δεν το βρίσκω ως όρο στο Ν. 4759/2020 Άρθρο 33, παράγραφο 3. Βρίσκω μόνο βιομηχανικά κτίρια (άρθρο 33, παράγραφος 3β). Για τα στέγαστρα, κατανοητή η προσέγγιση που προτείνεις. Όσο για την κυκλοφοριακή σύνδεση, έχω σχεδόν 65.00μ πρόσωπο που επαρκεί για κυκλοφοριακή τύπου Γ, οπότε δε θα υπάρξει θέμα θεωρώ, ωστόσο δεν το έχω εξετάσει σε βάθος ακόμα. Edited Οκτώβριος 4 by Polina Tripotseri Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 Το πρώτο που θα ψάξεις θα είναι αν μπορεί να εγκριθεί κυκλοφοριακή σύνδεση. Το μήκος προσώπου είναι επαρκές, αλλά υπάρχουν και άλλα κριτήρια, όπως μήκος ορατότητας, απόσταση από διασταυρούμενη οδό κλπ. Ένα άλλο που δεν αναφέρθηκε είναι αν στην περιοχή υπάρχει ΣΧΟΟΑΠ/ΓΠΣ και με ποιες επιτρεπόμενες χρήσεις για την θέση του ακινήτου. Σίγουρα, έχουν υπάρξει έγγραφα σε άλλους νόμους που επιτρέπουν την άδεια λειτουργίας συνεργείων σε κτίρια αδειοδοτημένα ως βιομηχανικά-βιοτεχνικά για βαρέα οχήματα. Θέλει λίγο περισσότερο ψάξιμο η νομοθεσία γιατί εμπλέκονται οι άδειες εγκατάστασης/λειτουργίας (για την εν λόγω δραστηριότητα αναγγελία έναρξης λειτουργίας). Αναρτώ ό,τι έχω πρόχειρο στο αρχείο μου και να το ψάξεις περαιτέρω διότι μπορεί να έχουν εκδοθεί πλέον διαφορετικά έγγραφα. Δες και Ν-3710/08 (ΦΕΚ-216/Α/23-10-08) που σίγουρα θα έχει κάποια τροποποίηση από τότε. Εγκ.13929 (11-4-214) - Αναγγελία Έναρξης Λειτυργίας Εγκαταστάσεων σύμφωνα με Ν. 3919_2011 - Συνεργεία.pdf ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ-ΕΡΓ ΧΑΜΗΛΗΣ ΟΧΛΗΣΗΣ.pdf ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ-ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ-ΛΙΠΑΝΤΗΡΙΑ-ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ-ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 13929-11-3-014.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα