Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΔΕΙΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ


Recommended Posts

Καλησπέρα σας

Εχω εναν ημι-υπογειο αποθηκευτικο χωρο με ραμπα το οποιο ειναι ενοικιαστει. Ο χωρος ειναι 500 τεραγωνικα οποτε ο νοικαρης το θελει για να φτιαξει μικρους αποθηκευτικους χωρους και να τα νοικιαζει. Μου ζηταει να γινουν πρωτα εργασιες στο πεζοδρομιο μπροστα απο τη ραμπα, ωστε να ειναι ευκολη η προσβαση για τα φορτια. Κοιταζοντας στο Δημο Αθηναιων αναφερει για αδεια υποβιβασμου αλλα για λογους εισοδου-εξοδου οχηματων σε παρκινγκ.

Ωστοσο στην δικη μου περιπτωση ουτε παρκινγκ ειναι ο χωρος και ουτε εισοδο-εξοδο οχηματων θα εχουμε καθως δεν χωραει αυτοκινητο. 

Θα ηθελα την βοηθεια σας στα κατωθι

1. Η αδεια αυτη αφορα και την δικη μου περιπτωση?

2. Χρειαζεται να παρω τη συναινεση και των υπολοιπων ιδιοκτητων της πολυκατοικιας ή δεν χρειαζεται καθως αφορα το δικο μου ακινητο?

3. Απαιτειται να απευθυνθω και στην ΕΥΔΑΠ καθως παραδιπλα υπαρχουν ρολογια της ΕΥΔΑΠ? 

4. Απαιτειται να κοιταξω κατι αλλο που μπορει να γνωριζετε απο προηγουμενη εμπειρια σας?

Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73

 

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

Ο μόνος τρόπος να σας χορηγήσει άδεια ο δήμος Αθηναίων, είναι να βγει πρώτα γνωστοποίηση λειτουργίας για το κέντρο αποθήκευσης και διανομής που θα το χρησιμοποιήσει ο νοικαρης. Και είναι δική του υποχρέωση, με τη δική σας συναίνεση. Η γνώμη μου είναι να μην προβείτε σε καμία τέτοια εργασία χωρίς άδεια, σύμφωνα με τα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Οι διαμορφώσεις πεζοδρομίων δεν επιτρέπονται για επαγγελματικούς λόγους εκτός αν πρόκειται για οργανωμένα πάρκιν ή χώρους νοσηλείας. Μόνο για είσοδο-έξοδο οχημάτων σε εγκεκριμένες (μέσω δέσμευσης με συμβ/κή πράξη) θέσεις στάθμευσης. Η συγκεκριμένη έγκριση ονομάζεται απότμηση πεζοδρομίου

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σας και σας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας

Όπως καταλαβαίνω από τα παραπάνω δεν επιτρέπεται να κάνω κάποιες βελτιώσεις στο πεζοδρόμιο παίρνοντας τη συγκεκριμένη άδεια που αναφέρω, καθώς δεν επρόκειτο για χώρο στάθμευσης οχημάτων. 

Αυτό που μπορεί να γίνει είναι ο νοικάρης να πάρει πρώτα γνωστοποίηση λειτουργίας για την αποθήκευση όπου είναι δική του υποχρέωση και μετά να πάω εγώ ως ιδιοκτήτης να συνεννοηθώ με τον Δήμο για το τι άδεια πρέπει να βγεί, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για την περίπτωση? Σωστά καταλαβαίνω? 

Εάν ναι, 

Όταν λέμε γνωστοποίηση λειτουργίας εννοούμε ΚΑΔ όπου το βρίσκουμε από ΓΕΜΗ?

Την όποια άδεια χρειάζεται γνωρίζετε εάν υποχρεούμε να εμπλέξω ώστε να δώσουν συναίνεση οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας 

 

Σας ευχαριστώ για την κατανόηση 

Με εκτίμηση

Link to comment
Share on other sites

Εσείς ως ιδιοκτήτης δεν έχετε καμία δουλειά με την αδειοδότηση του ΚΑΔ. Υπεύθυνος είναι ο νοικάρης που θα τα χρησιμοποιεί. Από εσάς θα χρειαστούν μόνο τη συναίνεσή σας. 

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, geohou said:

...παίρνοντας τη συγκεκριμένη άδεια που αναφέρω...

Μάλλον δεν κατάλαβες καλά. Έγκριση (ή άδεια) απότμησης πεζοδρομίου, από το Δήμο, δεν παίρνεις με τη συγκεκριμένη κατάσταση. Ακόμη κι αν αλλάξει η χρήση σε επαγγελματικό χώρο.

Link to comment
Share on other sites

Όπως καταλαβαίνω δεν μπορεί να γίνει κάτι με το πεζοδρόμιο

Τουλάχιστον ράμπα μπορεί να μπει? Και τι απαιτείται για τη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς το πεζοδρόμιο είναι ψηλό

Και μάλιστα διορθώστε με εάν κάνω λάθος η όλη διαδικασία διευθέτησης του θέματος είναι ευθύνη του νοικάρη όχι δική μου. Από εμένα χρειάζεται μόνο τη συναίνεση

 

Σας ευχαριστώ πολύ 

Link to comment
Share on other sites

Την όποια ευθύνη έχει ο ιδιοκτήτης, ασχέτως με το ποιός θα πληρώσει τις κατασκευές.

Εντός του οικοπέδου επιτρέπεται οποιαδήποτε κατασκευή δεν αντιβαίνει στην πολεοδομική νομοθεσία. Εκτός του οικοπέδου, μόνο με έγκριση των αρμοδίων. 

Link to comment
Share on other sites

Η νομοθεσία (ΦΕΚ 62/Β/2018) ορίζει μια σειρά δικαιολογητικών που θα πρέπει να τηρεί στις εγκαταστάσεις της μια δραστηριότητα Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής για τη νόμιμη λειτουργία της (επισήμανση: θα πρέπει τα δικαιολογητικά να έχουν συλλεχθεί ΠΡΙΝ τη γνωστοποίηση λειτουργίας)

Ένα εξ αυτών είναι η "έγκριση απότμησης υποβιβασμού στάθμης πεζοδρομίου [...], από την αρμόδια για την συντήρηση της οδού έμπροσθεν του Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής, Υπηρεσία" (άρθρο 7, παρ.Α.αη).

@tetris

Αν η δραστηριότητα έχει εγκατασταθεί σε νομίμως υφιστάμενο κτίριο με χρήση επαγγελματικής αποθήκης (ΚΑΔ) και απαιτείται (εκ των πραγμάτων) για τη λειτουργία της η είσοδος-έξοδος οχημάτων φορτοεκφόρτωσης στο ακίνητο - ΑΛΛΑ δεν υπάρχουν εγκεκριμένες (μέσω δέσμευσης με συμβ/κή πράξη) θέσεις στάθμευσης, δεν μπορεί να αιτηθεί στο Δήμο υποβιβασμό πεζοδρομίου?

Αναφέρεται ρητά στη νομοθεσία ότι απουσία εγκεκριμένων θέσεων στάθμευσης δεν επιτρέπεται η είσοδος-έξοδος οχημάτων σε ακίνητο και άρα ο υποβιβασμός του πεζοδρομίου ?

Αν όντως δεν επιτρέπεται, τότε η δραστηριότητα θα πρέπει βρει τρόπο να κάνει την φορτοεκφόρτωση χωρίς χρήση οχήματος στο πεζοδρόμιο και απαλλάσσεται του δικαιολογητικού της παρ.Α.αη ?

 

 

 

Edited by CivilKald
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας και καλή εβδομάδα,

Με βάση τα παραπάνω ομολογώ ότι έχω λίγο μπερδευτεί. Τελικά μπορώ ή όχι να ζητήσω άδεια από τον Δήμο?

Εάν δεν γνωρίζετε στον Δήμο σε ποιο αρμόδιο Τμήμα θα μπορούσα να απευθυνθώ?

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.