Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δεξαμενή 1 τονου στην ταράτσα


Recommended Posts

(Μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos 33)

Καλησπέρα έχω πρόβλημα με το νερό στην περιοχή που είμαι μέρα παρά μέρα το ανοίγουν έχω τοποθετήσει στο πάνελ με βάση 1 τόνο δεξαμενή αλλά δεν μας φτάνει οπότε πρέπει να βρω τρόπο να τοποθετήσω ακόμα 1 τόνο.. Το σπίτι είναι πετροχτιστο 60 τετραγωνικά μονοκατοικία μεζονέτα του 1954 και στην πλάκα έχει γίνει κατασκευή δεύτερου ορόφου με κολώνες δοκάρια και μπετόν αργότερα,  στην οροφή έχει πανελ.. το βυτίο θεωρώ μπορώ να το τοποθετήσω στο μπαλκόνι που στην ουσία είναι η πλάκα του πετροχτιστου σπιτιού και το ερώτημα μου είναι θα την αντέξει 1 τόνο δεξαμενή η θα έχω προβλήματα?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

IMG-20240719-WA0000.jpg

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Tέτοια ερωτήματα απαιτούν αυτοψία από πολιτικό μηχανικό και για την δική σας ασφάλεια δεν πρέπει να απαντηθούν από το ίντερντ ακόμη και αν για κάποιους από εμάς ή εσάς η απάντηση μπορεί να είναι προφανής. Έχεις βάλει ήδη 1000 κιλά και θέλεις ακόμη άλλα 1000 να βάλεις. Οικοδομή παλιά όπως μας λες. Άρα, αρχίζουν οι αμφιβολίες. Γενικώς το θέμα δεν είναι μόνο τα "νεκρά" φορτία αλλά και οι αδράνεια που δημιουργεί το νερό σε σεισμικές φορτίσεις. Σε κάθε περίπτωση και εφόσον δεν υπάρχει άλλη λύση, προτείνω να επισκεφτείτε πολιτικό μηχανικό να δει το σπίτι, τον φέροντα οργανισμό του και να σου δώσει μια έγκυρη και αξιόπιστη απάντηση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εάν η τοποθέτηση δεξαμενής χωρητικότητας 1000 λίτρων (βάρος ενός τόνου, όταν είναι γεμάτη νερό) στην ταράτσα ενός οικήματος δημιουργεί πρόβλημα —λόγω βαρύτητας, σεισμού ή οποιουδήποτε φυσικού φαινομένου— τότε το κτίριο είναι ακατάλληλο προς κατοίκηση και πρέπει να κατεδαφιστεί.

Edited by Κομφούκιος
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Μη έχοντας γνώση της κατάστασης του κτιρίου δεν μπορούμε και δεν πρέπει να εκφέρουμε άποψη. Το αναφέρω και στο παραπάνω post.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Είναι σαφές και προφανές ότι δεν αναφέρθηκα ούτε στο συγκεκριμένο κτίριο ούτε στην κατάστασή του, συνάδελφε.
Υπάρχει κάτι που να χρήζει διευκρίνησης στην, μόλις 38 λέξεων, τοποθέτησή μου;
 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Είναι σαφές και προφανές, ότι απαντάμε επί συγκεκριμένου θέματος και όχι γενικά, με τρόπο που να δίνει (κατά το δυνατόν) σαφή απάντηση στον ερωτώντα. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Οι απαντήσεις σε ένα φόρουμ δίνονται για να βοηθήσουν, εκτός από τον ερωτώντα, και όσους άλλους αντιμετωπίζουν παρόμοια ζητήματα ή όποιον αναγνώστη (μηχανικό ή μη) ενδιαφέρεται για τέτοια θέματα.
Αντί να σου ανταποδώσω την ειρωνεία, βρίσκω πιο χρήσιμο να σε ρωτήσω: με ποιο σημείο της σύντομης τοποθέτησής μου διαφωνείς;

Edited by Κομφούκιος
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Κατανοητό αυτό που γράφεις (παρ' όλο που διαφωνώ), συνάδελφε.
Θεωρείς, δηλαδή, ότι μπορεί να είναι κατάλληλη προς χρήση μια οικία που δεν μπορεί να δεχθεί πρόσθετο φορτίο ενός τόνου στην ταράτσα της.

Edited by Κομφούκιος
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Κατάλληλη για χρήση ίσως όχι .

Το της κατεδάφισης όμως ναι.

Δεν είναι "βέβαια" η κατεδάφιση εκ των πρότερων (όπως έγραψες)  λόγω μιας παραμέτρου .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.