Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κλείσιμο άδειας κ σύνδεση τα κοινής ωφελείας


Recommended Posts

Καλησπέρα σας, είμαι ιδιώτης κ σε λίγο θα ξεκινήσω να φτιάχνω μια νέα οικοδομή, επειδή η τραπεζα δεν ενέκρινε το ποσό που ζητούσα αναγκαστικά, μείωσαμε τετραγωνικά σε όλη την οίκια (μεζονέτα) στενό άκρο οικόπεδο δεν μπορώ ένα όροφο δεν χωράει κ καταργησαμε το υπόγειο.. 😢😢😢, φυσικά θα γίνουν μειώσεις κ σε άλλα πράγματα πχ όχι έγχρωμο pvc, πιο οικονομικά πλακάκια, ξυλεια κτλ, επειδή στην δική μας περίπτωση κ το ευρώ μετράει κ ευτυχώς που ο συσυγος μπορεί νσ αλαλαβει κάποιες εργασίες, κατασκευή κουζίνας, έλαιο χρωματισμούς κτλ, η ερώτηση λοιπόν που θέλω να κάνω, θέλω να κλείσει η άδεια ώστε να μπορώ να συνδεθώ με ρεύμα κ όχι εργοταξιακο εμείς σκεφτόμαστε για αρχή να φτιάξουμε το ένα μπάνιο κ όχι κ τα δύο, όπως να ξεκινήσουμε με μια πιο μικρή κουζίνα τύπου ικεα κ να μην γίνουν όλες οι ντουλάπες, όπως να μην μπουν κ όλα τα κλιματιστικά, οποτε θα ήθελα να ξέρω αν έχουν πληρωθεί όλες οι μελέτες κ οι επιβλεψεις όπως κ τα ένσημα, δεν ξέρω αν κάποια μπορώ να βάλω κ δόσεις, θα μου κλείσουν την άδεια ώστε να πάρω ρεύμα κτλ; ή θα πρπ να έχω κάνει κ την κάθε λεπτομέρεια,;; που για αρχή μπορώ να μπω σε ένα σπίτι κ ας εχεθ μόνο ένα μπάνιο με ντουζιέρα η μία ντουλάπα; ή όχι κλιματιστικά παντού όπως κουζίνα βάζω κ μια σόμπα ρεύματος που έχω στη κουζίνα.. 

Κ μετα σιγά σιγά θα τα φτιάξω 

Ξέρει κάποιος να μου πει λεπτομέρειες;;; 

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Marialena Kolliopoulou said:

...σε λίγο θα ξεκινήσω να φτιάχνω μια νέα οικοδομή,...

...μείωσαμε τετραγωνικά σε όλη την οίκια....

...κ καταργησαμε το υπόγειο......

... τα ένσημα, δεν ξέρω αν κάποια μπορώ να βάλω κ δόσεις....

υποθέτω ότι έχει εκδοθεί η Οικοδομική Άδεια για την αρχική επιθυμία του κτιρίου. Ναι?

(δόσεις σε ΙΚΑ δεν παίζει.... παίζει πρόστιμο για κάθε μήνα)

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, Didonis said:

υποθέτω ότι έχει εκδοθεί η Οικοδομική Άδεια για την αρχική επιθυμία του κτιρίου. Ναι?

(δόσεις σε ΙΚΑ δεν παίζει.... παίζει πρόστιμο για κάθε μήνα)

Είμαστε στην διαδικασία έκδοσης 

Link to comment
Share on other sites

7 ώρες πριν, Marialena Kolliopoulou said:

.... επειδή η τραπεζα δεν ενέκρινε το ποσό που ζητούσα αναγκαστικά....

45 λεπτά πριν, Marialena Kolliopoulou said:

Είμαστε στην διαδικασία έκδοσης 

Πιθανά κι αυτό να επηρέασε την εκτίμηση που έκανε ο Μηχανικός της Τράπεζας για το δάνειο σας και δεν εγκρίθηκε το ποσό που περίμενες.. Η αβεβαιότητα της τελικής Άδειας που δεν του δώσατε.

 

Τέσπα….

 

Αν το τεχνικό γραφείο έχει κάνει όλες τις μελέτες για την άδεια (αρχιτεκτονικά, στατικά, μηχανολογικά) και είναι πολλές οι μελέτες…. Αλλάζοντας επιφάνειες κτηρίου και κατάργηση υπογείου θα πρέπει σχεδόν ΟΛΕΣ οι μελέτες να ξαναγίνουν.

Οπότε υπολογίστε ένα κόστος.

 

Το θέμα της αποπεράτωσης

Όταν περατωθούν τα δομικά στοιχεία του κτιρίου και κλείσει και με τις τζαμαρίες του ακόμα και χωρίς έπιπλα μέσα ή και με τα ελάχιστα κουζινικά ή και καθόλου ντουλάπια μπορεί να γίνει η παραλαβή.

Λεπτομέρειες θα σου πει το Τεχνικό Γραφείο που έχεις αναθέσει την άδεια.

 

Επίσης ακόμα και αν ο σύζυγος κάνει εργασίες μη στεγασμένων επαγγελμάτων (πχ βαψίματα) πάλι θα πρέπει να πληρωθούν οι εισφορές προς το ΙΚΑ εκτός και αν είναι επαγγελματίας Οικοδόμος. (πάλι λεπτομέρειες με το Τεχ. Γραφείο)

 

Σου συνιστώ να αναθέσεις στον Μηχανικό εμπιστοσύνης σου πέραν της βασικής απαιτούμενης από τον νόμο επίβλεψης να του ζητήσεις προσφορά να αναλάβει επισταμένη επίβλεψη. Ναι θα πληρωθεί για αυτό και εσύ θα νομίζεις ότι είναι πεταμένα χρήματα, αν όμως τα κάνετε χωρίς αυτό θα τα πληρώσεις και χρηματικά περισσότερο αλλά και ουσιαστικά.

 

Καλά αποτελέσματα

 

Υ.Γ.

Αυτά που σου γράφω είναι το Α…. έπονται και όλα τα υπόλοιπα γράμματα κλπ…..

Link to comment
Share on other sites

On 14/10/2024 at 11:56 ΜΜ, Didonis said:

Καλά αποτελέσματα

Υ.Γ.

Αυτά που σου γράφω είναι το Α…. έπονται και όλα τα υπόλοιπα γράμματα κλπ…..

Ζήτησα δάνειο(προεγκριση δανείου, πριν προχωρήσω στην έκδοση οικοδομικής άδειας καταλήξω να πληρώνω 2 φορές τον μηχανικό για τα αρχιτεκτονική στατικά μελέτες) σύμφωνα με τα εισοδήματα μας, δεν μου δίνουν παραπάνω γτ δεν φτάνει το εισόδημα μας, οπότε με το νέο πόσο προχωρήσαμε στις περικοπές που προαναφερα, ναι ξέρω πς πρέπει να πληρωθούν οι εισφορές, ήθελα να ξέρω αν μπορώ να μπω με ένα μπάνιο, με όχι ολκληρη την κουζίνα κ όχι όλα τα κλιματιστικά, έτσι κάπως θα εξικονομξσω το ποσό που έκοψε η τράπεζα που ζητάει να είσαι εκατομυριουχος για ένα μικρό δάνειο στην τελική.. 

 

Δλδ αν κατάλαβα σωστά την ενδιαφέρει την πολεοδομία να εινσι ένα σχετικά λειτουργικό σπίτι, με τα βασικά σκελετός σκεπή, ηλεκτρολόγικα, κουφώματα, ηλεκτρικά υδραυλικά, τα υπόλοιπα δεν έχουν τόσο σημασία ώστε να κλείσει η άδεια κ να συνδεθώ με ρεύμα νερό κτλ. Μένω σε μικρό νησί της επαρχίας δεν υπάρχουν κ τόσα τεχνικά γραφεία 2- 3 μηχανικοί κ αυτό είναι όλο.. 

 

Οι συνεχόμενες δημοσιεύσεις-παραθέσεις δεν επιτρέπονται. Τα μηνύματά σου συγχωνεύτηκαν. Αν προκύπτει η ανάγκη συμπλήρωσης της αρχικής δημοσίευσης, χρησιμοποίησε την επιλογή  «επεξεργασία» και αν θέλεις να παραθέσεις τμήματα μηνυμάτων από περισσότερα posts επίλεξε "multiquote" . Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Μην κάνεις άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος. Το μήνυμά σου έχει τροποποιηθεί. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

akis73

Link to comment
Share on other sites

2 ώρες πριν, Marialena Kolliopoulou said:

...... ήθελα να ξέρω αν μπορώ να μπω με ένα μπάνιο, με όχι ολκληρη την κουζίνα κ όχι όλα τα κλιματιστικά, .....

μπορείς

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.