Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπόνους δόμησης ΝΟΚ: Τι ειπώθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ, τι αναμένεται εντός του μήνα


tetris

Recommended Posts

Ξαναθυμίζω ότι πατάρια, έρκερ και δώματα είχαμε και με τον ΓΟΚ/73 και παλαιότερους. 

Ο αποτυχημένος ΓΟΚ/85 με το πάθος κάποιων για τις μεζονετουπόλεις που έγινε το πάρτι των αυθαιρεσιών και τους ημιπαίθριους δημιούργησαν όλα τα θέματα. 

Την ίδια δε εποχή καταργήθηκαν οι αυτοψίες της πολεοδομίας για την παραλαβή των κτιρίων και υποχρέωσαν τους επιβλέποντες μηχανικούς να ελέγχουν τους εαυτούς τους, μπαίνοντας σε κόντρες με τους πελάτες τους.

Επίσης πατάρια και σοφίτες, αλλά και τεράστια κλιμακοστάσια δεν αυξάνουν τον επιτρεπόμενο όγκο του κτιρίου. 

Ο ΝΟΚ είναι μια χαρά νόμος. Ολοι λέγαμε ότι τα κτίρια πρέπει να ορίζουν κάλυψη, ύψος και όγκο και να ησυχάσουμε από τον πελατειακό καθορισμό του ΣΔ.

Τα ψηλά κτίρια δεν είναι πρόβλημα. Οι οριζόντιες πολυκατοικίες είναι το πρόβλημα που δεν αφήνουν πραγματικό ακάλυπτο χώρο. 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 21
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φαντάζομαι   κανένας  μηχανικός  δεν  θα  έκανε  χαρούλες  εαν  ήξερε  οτι   θα  ελεγχόταν   απο  την  πολεοδομία  ή  κάποια  άλλη  υπηρεσία  (  ορκωτούς   μηχανικούς )   σύμφωνα  με τα  ποσοστά   που   ο  ιδιος  ο  νόμος  ορίζει   και  με  τις  ανάλογες  ποινές. 

Ευτυχώς  οι  νόμοι  στην Ελλάδα  δεν  εφαρμόζονται !!!  με  απόφαση   του  πολιτικού  συστήματος  και  αυτό  είναι  γνωστό  στους  κύκλους  μας . 

Ουτε  και  ο  ιδιοκτήτης  όταν  θα  παραλάμβανε  το  πρόστιμο  για  το  κλείσιμο  του Η/Χ ,  με  εντολή  αποκατάστασης  εντός  διμήνου  ή  επαύξηση  του  προστίμου  μέχρι  να  σβήσει  ο  Ηλιος 

Δεν  ευθύνεται  επομένως  ο ΓΟΚ  85  . 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.