P_Kika Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 (edited) Καλησπέρα σας, Μένω σε μία πολυκατοικία που έχει κτιστεί τη δεκαετία του 70 η οποία έχει διαμερίσματα και επαγγελματικούς χώρους. Το διαμέρισμα μου βλέπει σε ακάλυπτο μαζί με άλλες παρομοιες πολυκατοικίες. Τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας μου που βλέπουν στον ακάλυπτο παροχετεύουν το νερό με ελεύθερη απορροή κάτω χωρίς να υπάρχουν σωληνώσεις που να συνδέονται με την αποχέτευση. Ουσιαστικά κάθε μπαλκόνι έχει ένα σωλήνα από όπου τα νερά πεφτουν στον ακάλυπτο και αν κάποιος πλυνει μπαλκόνι απλά λιμνάζουν μέχρι να εξατμιστούν. Επίσης, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα περιστέρια, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται ακαθαρσίες στον ακάλυπτο καθώς και σε κάποια μπαλκόνια που είτε δεν τα καθαρίζουν, ειτε τα σπίτια στα οποία ανήκουν δεν κατοικούνται, είτε τα μπαλκόνια αυτά ανήκουν σε μαγαζιά εστίασης. Δεν υπάρχει καταστατικό στην πολυκατοικία και οι περισσότεροι ιδιοκτήτες (και εγώ διοικητής [ιδιοκτητης] είμαι) δε είναι συνεργάσιμοι. Γενικά η πολυκατοικία είναι παρατημένη αλλά τα συγκεκριμένα θέματα με φοβίζουν για λόγους υγιεινής. Θα μπορούσα να κανω κάτι ή να απευθυνθώ κάπου (πχ πολεοδομία ή υγειονομικό) ώστε να αλλάξει αυτή η κατάσταση ή νομικά είναι οκ αυτό που συμβαίνει? Σας ευχαριστώ πολύ. Edited Οκτώβριος 14 by dimitris GM Ορθογραφικό λαθος
dimitris GM Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 Ο ακαλυπτος χωρος μιας οικοδομης, δεν μπορει να χρησιμοποιειται σαν "λιμνη" αποθηκευσης βροχινων νερων ....[Κι αν βρεξει πολυ προς τα πού θα "ξεχειλισει" αυτη η λιμνη;;;.] Με βαση την αδεια της οικοδομης, θα επρεπε να υπαρχει προβλεψη αποχετευσης ειτε με ελευθερη ροη ειτε με σωληνες προς το πεζοδρομιο και στη συνεχεια κατω απο αυτο εως τον δρομο. Αρα, καπου υπαρχει αυτη η αποχετευση...πιθανον να εχει κλεισει απο καποιον . Να δει την αδεια ο μηχανικος σου. Μετα μιλας με τον δικηγορο σου. Παντως, σε οικοδομη χωρις κανονισμο ειναι δυσκολα...πολύ...
Didonis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 37 λεπτά πριν, P_Kika said: ...παροχετεύουν το νερό με ελεύθερη απορροή κάτω χωρίς να υπάρχουν σωληνώσεις που να συνδέονται με την αποχέτευση. ... Δεν είναι καν επιτρεπτό το νερό της βροχής να πηγαίνει στο κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης της πόλης. Φροντίζουμε να υπάρχει πρόβλεψη (σωλήνες, ρύσης ή άλλα) που να βγάζουν το νερό προς τα έξω ή σύνδεση και με το δίκτυο "βροχής" της πόλης όταν υπάρχει. Αν δεν έχει υπάρξει αυτή η φροντίδα και δεν έχετε κανονισμό κλπ κλπ.... πρόβλημα μεγάλο Για τα περιστέρια.... ατύχησες .... ή βάζετε εκεί που συχνάζουν "διάφορα" ώστε να μη συχνάζουν ..... ή κρεμάτε εκεί κορδέλες με ανακλάσεις (δεν τους αρέσει σαν στέκι μερικές φορές) .... ή υπομονή .....
P_Kika Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 (edited) Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Κάπου διάβασα ότι δεν είναι νομιμο να "πέφτουν" έτσι ελεύθερα τα νερά από τα μπαλκόνια αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι ισχύει σε εμάς λόγω του ότι η πολυκατοικία χτίστηκε τόσο παλιά. Όσο για τα περιστέρια το γνωρίζω ότι δεν φεύγουν. Απλά δεν θεωρούνται εστία μόλυνσης τα παραμελημένα και βρώμικα (για μήνες/χρόνια) από ακαθαρσίες μπαλκόνια; Επιπλέον, αν δεν υπάρχει καταστατικό δεν μπορουμε να κάνουμε κάτι? Πρέπει απλά να ψηφιστεί σε συνέλευση τέτοιους είδους παρέμβαση, ακόμη και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων; Edited Οκτώβριος 14 by P_Kika
Didonis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 14 αν συμφωνούν όλοι είναι εφικτό να κάνετε καταστατικό σε συμβολαιογράφο επικουρικά και μερικές αποφάσεις αν έχετε καλή πλειοψηφία σε Γενική συνέλευση βοηθάει.....
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα