Paradice Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21 (edited) Καλησπέρα, είπα να ποστάρω εδώ μήπως έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι στο παρελθόν παρόμοιο. Μένω εδώ και κανα χρόνο σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, στο οποίο η τάση ανεβοκατεβαίνει μέσα στην μέρα συνέχεια (από 220-230v μπορεί και μέσα σε 5 λεπτά τέτοια διαφορά). Υποθέτω ότι έχει να κάνει με την ζήτηση στην περιοχή γιατί το βράδυ σταθεροποιείται. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό, είναι ότι κάθε φορά που κάποιος πατάει το ανσανσέρ στην πολυκατοικία, η τάση στο διαμέρισμα μου πέφτει περίπου 5v. Έχω φέρει δύο ηλεκτρολόγους, έχω φέρει δυο φορές τον ΔΕΔΔΗΕ - ο οποίος άλλαξε όλο το καλώδιο από την κολώνα μέχρι και την πολυκατοικία χωρίς όμως να λυθεί κάτι, και τέλος μίλησα και με τον συντηρητή του ανσανσέρ ο οποίος δεν ασχολήθηκε καν μου είπε ότι δεν θα έπρεπε να έχει σχέση το ρεύμα του ανσανσέρ με τα διαμερίσματα. Ο ένας τα "ρίχνει" στον άλλον δηλαδή. Τι λύση υπάρχει εκτός από το να κάνω ότι δεν συμβαίνει τίποτα όπως κάνανε όλοι τόσα χρόνια? Τι στραβό μπορεί να έχει γίνει και να επηρεάζεται το διαμέρισμα από το ανσανσέρ? Edited Οκτώβριος 21 by Paradice
Bill22 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 23 hours ago, Paradice said: Μένω εδώ και κανα χρόνο σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, στο οποίο η τάση ανεβοκατεβαίνει μέσα στην μέρα συνέχεια (από 220-230v μπορεί και μέσα σε 5 λεπτά τέτοια διαφορά). Υποθέτω ότι έχει να κάνει με την ζήτηση στην περιοχή γιατί το βράδυ σταθεροποιείται. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό, είναι ότι κάθε φορά που κάποιος πατάει το ανσανσέρ στην πολυκατοικία, η τάση στο διαμέρισμα μου πέφτει περίπου 5v. Την πτώση τάσης πως την μετράς? Έχεις καταγραφικό τάσης- ρεύματος στον πίνακά σου? Τα 5 V που αναφέρεις δεν συνιστούν πρόβλημα και εξηγούνται από πολλές παραμέτρους (πάντα μέσα στα επιτρεπτά όρια του ΔΕΔΔΗΕ).
Paradice Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 1 hour ago, Bill22 said: Την πτώση τάσης πως την μετράς? Έχεις καταγραφικό τάσης- ρεύματος στον πίνακά σου? Τα 5 V που αναφέρεις δεν συνιστούν πρόβλημα και εξηγούνται από πολλές παραμέτρους (πάντα μέσα στα επιτρεπτά όρια του ΔΕΔΔΗΕ). Με πρίζα που δείχνει τα volt. Όταν ήρθε ο ηλεκτρολόγος είχε ανοίξει τον πίνακα και μέτραγε με δικό του μηχάνημα και κοιτάζαμε ταυτόχρονα το πριζάκι και έδειχνε τα ίδια νούμερα οπότε το εμπιστεύομαι το πριζάκι. Το θέμα είναι ότι κάθε φορά που πατάει κάποιος το κουμπί στο ανσανσέρ πέφτει η τάση 5v με αποτέλεσμα να τρεμοπαίζουν και τα φώτα, αλλά φοβάμαι και για τις υπόλοιπες συσκευές στο σπίτι. Δεν είναι η ερώτηση το αν συμβαίνει γιατί το έχουν επιβεβαιώσει και οι δύο ηλεκτρολόγοι ότι συμβαίνει, απλά δεν ξέρω αν λύνεται κάπως αυτό. Ο ΔΕΔΔΗΕ έκανε μια μέτρηση στο ρολόι αλλά νομίζω βιάστηκαν και δεν το μέτρησαν σωστά, και μου είπαν ότι είναι μέσα στην πολυκατοικία το πρόβλημα. Ο ένας δηλαδή τα ρίχνει στον άλλον.
astrah Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 58 minutes ago, Paradice said: τρεμοπαίζουν και τα φώτα, και μου είπαν ότι είναι μέσα στην πολυκατοικία το πρόβλημα είναι το πιο πιθανό! τα 5V δεν δικαιολογούν "τρεμόπαιγμα..."
Paradice Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 Just now, astrah said: είναι το πιο πιθανό! τα 5V δεν δικαιολογούν "τρεμόπαιγμα..." Ωραία καμιά ιδέα πως να κινηθώ απο δω και πέρα? Πρέπει να βρω ηλεκτρολόγο με όρεξη ή καλύτερα να μην ασχοληθώ? Όταν λέμε ότι είναι στην πολυκατοικία δηλαδή που? μέσα στους τοίχους? Περισσότερο πόσταρα μήπως κάποιος έχει δει κάτι παρόμοιο γιατί και ο ηλεκτρολόγος μου είχε πει θα ποστάρει σε ένα φορουμ ηλεκτρολόγων τότε που ήρθε αλλά αφού δεν με ξαναπήρε δεν τον ενόχλησα και εγώ
astrah Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 22 ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη σοβαρό, και με όργανο ελέγχου εγκαταστάσεων πιθανώς οφείλεται σε χαλαρή σύνδεση
Paradice Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 23 13 hours ago, astrah said: ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη σοβαρό, και με όργανο ελέγχου εγκαταστάσεων πιθανώς οφείλεται σε χαλαρή σύνδεση ευχαριστώ θα το ψάξω
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα