Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
1 ώρα πριν, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Ναι είναι προς το παρόν!

Ο καθένας μπορεί να κάνει όποια καταγγελία θέλει, αρκεί να έχει νόμιμο δικαίωμα γι' αυτό!

Καμία! Το ΤΕΕ δεν είναι "δικαστήριο" για να επιβάλλει "συνέπειες" κ.λπ.

Δεν έχετε να χάσετε απολύτως τίποτα, εκτός από χρόνο! Προφανώς οποιαδήποτε απάντηση εισπράξετε θα είναι "έπεα πτερόεντα" που ουδεμία νόμιμη ισχύ θα έχουν!

Αυτό που σας "λύσει τα χέρια", θα δημιουργήσει τετελεσμένα και το σπουδαιότερο θα βάλει τον κάθε "κατεργάρη" στη θέση του (όπου κατεργάρης ο ξύπνιος συνιδιοκτήτης) κ.λπ., είναι μόνον και αποκλειστικά αυτό που σας πρότεινε ο συνάδελφος:

Βρήκα οτι υπάρχει ο ΣΥΠΟΘΑ στις πολεοδομίες που είναι αρμόδιος για καταγγελίας όπως αυτή στην περίπτωση μου https://architect.cadvanced.gr/index.php/el/property-taxation-el/sypotha-poleodomikes-amfisvitiseis
Οπότε μάλλον δεν χρειάζεται να πάμε απευθείας σε δικαστήριο...

Δημοσιεύτηκε
2 ώρες πριν, Kostas Bikos said:

Βρήκα οτι υπάρχει ο ΣΥΠΟΘΑ στις πολεοδομίες ...

Το ΣΥΠΟΘΑ υπάρχει 10 χρόνια και .... 

Πέραν αυτού όμως για να έχεις ουσιαστικά αποτελέσματα θα πρέπει να αναθέσεις σε Μηχανικό ή και Δικηγόρο να ερευνήσουν και αναλύσουν τα δεδομένα που υπάρχουν για να κατατεθεί η όποια ένσταση με ουσία.

Εσύ αν κατάλαβα καλά μέχρι τώρα απλά μιλάς (δηλαδή κουβέντες απλές) με 3 Μηχανικούς ή Δικηγόρο όπως έγραψες... αλλά δεν έκανες ανάθεση να το ερευνήσουν....

Το δωρεάν και οι απλές κουβεντούλες (με τους επαγγελματίες του κλάδου) χωρίς έρευνα των δεδομένων δεν βγάζουν αποτέλεσμα εκτός κι αν είναι προφανέστατη περίπτωση που απ ότι κατάλαβα η δική σου δεν είναι.

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)
32 λεπτά πριν, Didonis said:

Το ΣΥΠΟΘΑ υπάρχει 10 χρόνια και .... 

Πέραν αυτού όμως για να έχεις ουσιαστικά αποτελέσματα θα πρέπει να αναθέσεις σε Μηχανικό ή και Δικηγόρο να ερευνήσουν και αναλύσουν τα δεδομένα που υπάρχουν για να κατατεθεί η όποια ένσταση με ουσία.

Εσύ αν κατάλαβα καλά μέχρι τώρα απλά μιλάς (δηλαδή κουβέντες απλές) με 3 Μηχανικούς ή Δικηγόρο όπως έγραψες... αλλά δεν έκανες ανάθεση να το ερευνήσουν....

Το δωρεάν και οι απλές κουβεντούλες (με τους επαγγελματίες του κλάδου) χωρίς έρευνα των δεδομένων δεν βγάζουν αποτέλεσμα εκτός κι αν είναι προφανέστατη περίπτωση που απ ότι κατάλαβα η δική σου δεν είναι.

Μου κάνει εντύπωση το γεγονός οτι το ΣΥΠΟΘΑ υπάρχει 10 χρόνια, σαν επίσημος φορέας για την καταγγελία παράνομων τακτοποιήσεων σαν την δική μου περίπτωση αλλά παρόλα αυτά  δεν μου το ανέφερε κανείς στις απαντήσεις που έλαβα απο το forum.. αντίθετα όλοι με συμβούλεψαν να παω σε δικηγόρο ή μηχανικό... 

Όπως ανέφερα παραπάνω "ο μηχανικός μου και ο δικηγόρος μου" μου είπαν να απευθυνθώ στο TΕΕ καθώς δεν γνώριζαν τι ισχύει σε αυτήν την περίπτωση. Υπάρχει λοιπόν μηχανικός που έκανε και το νέο τοπογραφικό και δικηγόρος που θα αναλάβει την αγωγή διανομής. Θα μου πείτε γιατί δεν γνώριζαν το ΣΥΠΟΘΑ και θα σας απαντήσω ναι θα έπρεπε να το γνωρίζουν όπως και κάθε μηχανικός/δικηγόρος που ασχολείται με το αντικείμενο. Ρώτησα λοιπόν και άλλους 3 (φίλους) μηχανικούς και όλοι με παρέπεμψαν στο ΤΕΕ. Απευθύνθηκα λοιπόν στο forum σας μήπως και βρεθεί κάποιος που έχει πρότερη εμπειρία. Μια απλή απάντηση στο ερώτημα μου οτι καταγγελίες στις τακτοποιήσεις μπορούν να γίνουν και γίνονται μέσω του ΣΥΠΟΘΑ θα απαντούσε 100% στο ερώτημα μου απο την 1η στιγμή. Κανείς φαίνεται οτι δεν το ήξερε και εδώ τουλάχιστον απο αυτούς που μπήκαν στον  κόπο να απαντήσουν.

Μην θεωρείτε λοιπόν οτι προσπαθώ να εκμαιεύσω δωρεάν πληροφορίες ή συμβουλές απο μηχανικούς η δικηγόρους. Και αν το πιστεύετε αυτό κλείστε το forum των ιδιωτών και μην μας δίνετε την δυνατότητα να μάθουμε κάτι αν δεν έρθουμε στο γραφείο σας. 

Edited by Kostas Bikos
Δημοσιεύτηκε (edited)
4 ώρες πριν, Kostas Bikos said:

..... Θα μου πείτε γιατί δεν γνώριζαν το ΣΥΠΟΘΑ και θα σας απαντήσω ναι θα έπρεπε να το γνωρίζουν όπως και κάθε μηχανικός.....

....Κανείς φαίνεται οτι δεν το ήξερε και εδώ τουλάχιστον απο αυτούς που μπήκαν στον  κόπο να απαντήσουν.....

βγάζεις λάθος συμπεράσματα...

Το γνωρίζουν και δεν σας το κράταγαν μυστικό .... να είσαι σίγουρος για αυτό...

Και ναι αν δεν αναθέσεις σε όποιον φίλο μηχανικό δικηγόρος "κουβεντιάζεις"  να σου συντάξει την ένσταση,  δεν θα σου λύσει το πρόβλημα το ΣΥΠΟΘΑ από μόνο του με όσα γράφεις και εδώ.....

Οπότε συνέχισε όπως θες 

Υ.Γ.

Και με το προσβλητικό σας σχόλιο σαν αυτό σας ενημερώνω ότι δες σας θέλω στο γραφείο μου.

4 ώρες πριν, Kostas Bikos said:

....και μην μας δίνετε την δυνατότητα να μάθουμε κάτι αν δεν έρθουμε στο γραφείο σας. 

Edited by Didonis
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Το παράδοξο είναι ότι, όλα αυτά γράφονται από έναν ιδιώτη σε ένα φόρουμ, το οποίο αποτελείται από μηχανικούς που προσφέρουν γνώσεις (ο ένας στον άλλον, αλλά και σε ιδιώτες), αφιλοκερδώς!

Και μάλιστα, χωρίς να υπάρχει κανένα κίνητρο προσέλκυσης πελατών, καθώς έχουμε ανώνυμα προφίλ..

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε
5 ώρες πριν, Kostas Bikos said:

Το ΤΕΕ είναι υπεύθυνο για τις δηλώσεις τακτοποίησης και θα περίμενα να τις ελέγχει.Πχ στην δική μου περίπτωση θα έπρεπε να δει οτι για το συγκεκριμένο οικόπεδο υπάρχει πράξη εφαρμογής που σημαίνει οτι θα πρέπει να αλλάξουν τα όρια των ιδιοκτησιών και δεν μπορεί να γίνει τακτοποίηση αν δεν συμφωνήσουν όλοι οι ιδιοκτήτες. Συνεπώς καταλαβαίνω οτι έχω το δικαίωμα σαν συνιδιοκτήτης να πάω στο ΤΕΕ και να καταγγείλω την τακτοποίηση. Το ΤΕΕ θα πρέπει είτε να απορρίψει με κάποια αιτιολόγηση την καταγγελία μου είτε να την δεχτεί. Αν την δεχτεί  θα πρέπει να ακυρώσει την τακτοποίηση.

Από αυτά που λέτε δεν ισχύει τίποτα. 
Το ΤΕΕ δεν έχει ούτε είχε ποτέ αρμοδιότητα ελέγχου των δηλώσεων αυθαιρέτων.
Το ΤΕΕ είναι ο διαχειριστής του ηλεκτρονικού συστήματος για λογαριασμό του αρμόδιου υπουργείου.
Τον έλεγχο κατόπιν καταγγελίας τον κάνει το  "Τοπικό Παρατηρητήριο" και όπου δεν υπάρχει η αρμόδια ΥΔΟΜ. Η  απόφαση ανάκλησης είναι δεκτική ένστασης στο ΣΥΠΟΘΑ. 
ΑΝ ο έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες  καταλήξει σε απόφαση ανάκλησης υπαγωγής , τότε αυτές στέλνουν εντολή στο ΤΕΕ για ανάκληση.

• Upvote 4
Δημοσιεύτηκε

Είναι προφανές (από την έκταση του θέματος) ότι ο ερωτών επιδιώκει να λάβει την απάντηση που θέλει.

Κι επειδή δεν το έχει καταφέρει μέχρι στγμής, το τραβάει ελπίζοντας...

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε
19 ώρες πριν, ntanos said:

Το παράδοξο είναι ότι, όλα αυτά γράφονται από έναν ιδιώτη σε ένα φόρουμ, το οποίο αποτελείται από μηχανικούς που προσφέρουν γνώσεις (ο ένας στον άλλον, αλλά και σε ιδιώτες), αφιλοκερδώς!

Και μάλιστα, χωρίς να υπάρχει κανένα κίνητρο προσέλκυσης πελατών, καθώς έχουμε ανώνυμα προφίλτ..

Σε ενα forum λοιπόν που προσφέρονται αφιλοκερδώς γνώσεις τι θέση εχουν οι απαντήσεις του στυλ πήγαινε σε μηχανικό να σου πεί και μην προσπαθεις απο εδω να πάρεις δωρεάν πληροφορίες? Ειδικά όταν η απάντηση στο ερώτημα μου είναι μια λέξη. ΣΥΠΟΘΑ. 

19 ώρες πριν, avgoust said:

Από αυτά που λέτε δεν ισχύει τίποτα. 
Το ΤΕΕ δεν έχει ούτε είχε ποτέ αρμοδιότητα ελέγχου των δηλώσεων αυθαιρέτων.
Το ΤΕΕ είναι ο διαχειριστής του ηλεκτρονικού συστήματος για λογαριασμό του αρμόδιου υπουργείου.
Τον έλεγχο κατόπιν καταγγελίας τον κάνει το  "Τοπικό Παρατηρητήριο" και όπου δεν υπάρχει η αρμόδια ΥΔΟΜ. Η  απόφαση ανάκλησης είναι δεκτική ένστασης στο ΣΥΠΟΘΑ. 
ΑΝ ο έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες  καταλήξει σε απόφαση ανάκλησης υπαγωγής , τότε αυτές στέλνουν εντολή στο ΤΕΕ για ανάκληση.

Γνωρίζετε αν τελικά γινει ανάκληση τι γίνεται με τα χρήματα που έχουν δοθεί για την τακτοποίηση και αν υπάρχει κάποιο πρόστιμο?

18 ώρες πριν, tetris said:

Είναι προφανές (από την έκταση του θέματος) ότι ο ερωτών επιδιώκει να λάβει την απάντηση που θέλει.

Κι επειδή δεν το έχει καταφέρει μέχρι στγμής, το τραβάει ελπίζοντας...

Το ερώτημα ήταν πολύ συγκεκριμένο. Αν μπορει να γίνει καταγγελία τακτοποίησης και ποιος είναι ο υπευθυνος φορέας. Τελικά βρεθηκε καποιος απο το forum που το απάντησε. 

20 ώρες πριν, Didonis said:

βγάζεις λάθος συμπεράσματα...

Το γνωρίζουν και δεν σας το κράταγαν μυστικό .... να είσαι σίγουρος για αυτό...

Και ναι αν δεν αναθέσεις σε όποιον φίλο μηχανικό δικηγόρος "κουβεντιάζεις"  να σου συντάξει την ένσταση,  δεν θα σου λύσει το πρόβλημα το ΣΥΠΟΘΑ από μόνο του με όσα γράφεις και εδώ.....

Οπότε συνέχισε όπως θες 

Υ.Γ.

Και με το προσβλητικό σας σχόλιο σαν αυτό σας ενημερώνω ότι δες σας θέλω στο γραφείο μου.

Εσεις είπατε οτι μπήκα εδω για να παρω δωρεαν πληροφοριες και εγω σας απάντησα οτι αν το πιστευετε αυτο κλειστε το forum των ιδιωτων για να ερχόμαστε στα γραφεια σας. Ας κρίνουν οι αναγνώστες ποιος προσεβαλε ποιον.

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.