Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαίωμα Υπογραφής Μηχανικοί ΣΟΧ

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Ήθελα να ρωτήσω το εξής.

Οι Μηχανικοί  στους ΟΤΑ με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ΣΟΧ έχουν δικαίωμα υπογραφής;

• Upvote 1
  • Downvote 2

Δικαίωμα υπογραφής ή συνυπογραφής εγγράφων προσωπικού ειδικότητας Μηχανικών, από το ΤΕΕ τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, @Aggelos2.
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, με τίτλο: «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημόσιου Τομέα, Σύμβουλος Ακεραιότητας στη δημόσια διοίκηση και άλλες διατάξεις για τη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση».
Με το άρθρο 48 χορηγείται δικαίωμα προσυπογραφής εγγράφων προσωπικού ειδικότητας Μηχανικών και συγκεκριμένα:
Στο προσωπικό των φορέων του Δημοσίου και των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, ειδικότητας Μηχανικών κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ που απασχολείται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, έως οκτώ (8) μήνες, χορηγείται δικαίωμα προσυπογραφής εγγράφων αρμοδιότητάς τους καθώς και υπογραφής αυτών κατά τις κείμενες διατάξεις.

Αν υποθέσουμε ότι δεν έχουν δικαίωμα υπογραφής εγγράφων, τότε ποιος ο λόγος πρόσληψής τους σε μια δημόσια υπηρεσία;

9 hours ago, georgios_m said:

Αν υποθέσουμε ότι δεν έχουν δικαίωμα υπογραφής εγγράφων, τότε ποιος ο λόγος πρόσληψής τους σε μια δημόσια υπηρεσία;

Για Ελλάδα μιλάμε.. Αυτονόητο δεν είναι τίποτα 😅

Εγώ δεν κατάλαβα σε τι ακριβώς : σε εργασίες που εμπιπτουν στην αρμοδιότητα τους ως υπαλλήλων ΙΔΟΧ ή γενικά και αόριστα εάν μπορούν να υπογράφουν μελέτες (ως ιδιώτες μηχανικοί) παράλληλα με την 8μηνη επί παραδείγματι, θητεία σε ΟΤΑ; 

Χρειάζεται διευκρίνιση αυτό.

Edited by JohnnyHoliday

Χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρος νομίζω ότι αναφέρεται σε υπογραφή στα πλαίσια καθηκόντων του στο δημόσιο. Οι συνάδελφοι που απασχολούνται στο Δημόσιο θα μπορούν να το επιβεβαιώσουν το ότι (αν δεν κάνω λάθος) τον πρώτο χρόνο ακόμη και μόνιμος δημόσιος υπάλληλος δεν υπογράφει τίποτα -κανένα έγγραφο (σαν δοκιμαστική περίοδος εκμάθησης).

Δυστυχώς ως δοκιμος, κανεις ό,τι και οι μη δοκιμοι : εγώ προσωπικά, μέχρι και πρόεδρος επιτροπής αξιολόγησης διαγωνισμού δημοσίου έργου έχω διατελέσει, για να καταλάβεις..

[Είσαι δοκιμος -> υπό δοκιμή]

Edited by JohnnyHoliday

Δηλαδή ο δόκιμος υποχρεούται να υπογράφει έγγραφα, μελέτες κλπ; Μήπως υπήρχε παλιότερα κάποιος νόμος για ένα χρονικό διάστημα (πχ ένα χρόνο) που δεν υποχρέωνε τον δημόσιο υπάλληλο να υπογράφει και μετέπειτα ο νόμος αυτός καταργήθηκε; 

Μάλλον λόγω έλλειψης προσωπικού θέλουν και τους συμβασιούχους των 8 μηνών να τους βάλουν να υπογράφουν αναλαμβάνοντας δυσανάλογες ευθύνες σε σχέση με την αμοιβή τους.

5 minutes ago, Pavlos33 said:

Δηλαδή ο δόκιμος υποχρεούται να υπογράφει έγγραφα, μελέτες κλπ; Μήπως υπήρχε παλιότερα κάποιος νόμος για ένα χρονικό διάστημα (πχ ένα χρόνο) που δεν υποχρέωνε τον δημόσιο υπάλληλο να υπογράφει και μετέπειτα ο νόμος αυτός καταργήθηκε; 

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω εντοπίσει πουθενά κάποια διάταξη σε ισχύ, που να το απαγορεύει. Παλαιότερα, δεν γνωρίζω τι καθεστώς υπήρχε. Ενδεχομένως κάποιος πιο παλιός, να μας διαφωτίσει.

Αναφέρομαι πάντοτε, σε δόκιμο μόνιμο υπάλληλο (άλλωστε δοκιμος και ΙΔΟΧ, δεν υφίσταται).

Edited by JohnnyHoliday

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.