stathisK Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 Πρόσφατα νέα και καταχρηστική πρακτική ΕΦΚΑ για παρακράτηση οφειλών.. Data : Ασφάλιση ΤΣΜΕΔΕ σαν ελ. επαγγ. : 36χρ και 4 μ. (1983-2019) + 3χρ. 8μ. εξαγορά Αίτηση για κύρια σύνταξη (με οφειλές) : Σεπτέμβριος 2021 Απόφαση κύριας σύνταξης : Μάιος 2023 (20 μήνες) --> Ποσό : 1.073 € Αίτηση για επικουρική και ΕΦΑΠΑΞ (με οφειλές) : Ιούνιος 2023 Απόφαση ΕΦΑΠΑΞ (από Αθήνα) : Σεπτέμβριος 2024 (16 μήνες) --> Ποσό : 7.580 € Απόφαση για επικουρική σύνταξη (από Θεσσαλονίκη !!) : ANAMENETAI !!!! Καταχρηστική πρακτική ΕΦΚΑ : Η Γ΄ Δ/νση του ΕΦΚΑ στην Αθήνα, κατάφερε να βγάλει απόφαση για το ΕΦΑΠΑΞ σε 16 μήνες (!) αλλά παρακράτησε ΟΛΕΣ τις ανεξόφλητες εισφορές μου για ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΉ ΑΣΦΑΛΙΣΗ από το ΕΦΑΠΑΞ (!!) δηλαδή συνολικά 2.934,40 €, ενώ ακόμα εκκρεμεί η Αίτησή μου (16 μήνες) για την Επικουρική Σύνταξη που δικαιούμαι από τον Οκτώβριο 2021 (η αίτηση υποβλήθηκε στην Γ΄ Δ/νση ΕΦΚΑ της Θεσσαλονίκης...άλλο τρελό αυτό, επειδή εκεί λέει υπάγονται τα Γιάννενα για το επικουρικό..!). Σε ένα πρόσφατο Email μου, που επιτέλους απάντησαν, με ενημέρωσαν ότι για να ασχοληθούν με την αίτησή μου, αναμένουν τον έλεγχο ασφάλισης και οφειλών από το αρμόδιο τμήμα Ασφαλιστικού Ιστορικού, τον οποίο έλεγχο έχουν ζητήσει από τον ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2024..! Το τρελό είναι ότι όλα αυτά τα στοιχεία Ασφάλισης και Οφειλών που αναμένουν, υπάρχουν αναλυτικότατα στην απόφαση για το ΕΦΑΠΑΞ..! Τα παραπάνω τα έγραψα περισσότερο για ενημέρωση, για το τι να περιμένουν οι νεώτεροι... Πάντως, αν πήρε κανείς πρόσφατα επικουρική σύνταξη με παραπλήσια δεδομένα, θα ήθελα να μάθω τι ύψους ήταν...50€ ή παραπάνω ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kierion Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 Καλησπέρα. Από συναδέλφους που ήδη πήραν Επικουρική, αυτή κυμαίνεται από 35 έως 75 €! Αναλόγως του πότε βγήκαν στην σύνταξη, γιατί για Επικουρική δεν μετράνε όλα τα έτη, αλλά μόνον τα μετά το 2007, αν θυμάμαι καλά. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
teo2 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 (edited) Απατεώνες... Κι εγώ περιμένω το εφάπαξ υποτίθεται θα έβγαινε σε 6 μήνες.... Βγήκα στη σύνταξη το 2022 με 40 χρόνια εργασίας και 67 χρονών... Ποσό της σύνταξης : 1065.00 Ε Ο αδερφός μου που βγήκε στη σύνταξη το 2013 παίρνει μέχρι και σήμερα 1400 Ε... Δηλαδή οι μεγάλοι χαμένοι είμαστε όσοι βγήκαμε μετά τον νόμο του κατρουγκαλου...μας τελείωσε... Αποτέλεσμα.... αναγκάζομαι να συνεχίζω να δουλεύω...και να τους πληρώνω για αυτό 365 Ε τον μήνα... Ουσιαστικά η σύνταξη...700 Ε...και να κόβω δουλειά από τους νέους συναδέλφους... αλλά δεν γίνεται να επιβιώσω διαφορετικά... μακάρι να σταματούσα και να πήγαινα εκδρομές... Κατάντια...ποιος το περίμενε ότι θα κατέστρεφαν το ταμείο μας...ένα από τα πιο εύρωστα ταμεία που έδινε συντάξεις 2500 Ε πριν από 15 χρόνια ίσως και παλαιότερα... Ζούμε μια φρίκη... Edited Οκτώβριος 30 by teo2 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasos P Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 @stathisK Quote Απόφαση κύριας σύνταξης : Μάιος 2023 (20 μήνες) --> Ποσό : 1.073 € @teo2 Quote Ποσό της σύνταξης : 1065.00 Ε μια ερώτηση να κάνω, αυτά τα ποσά είναι τελικά μαζί με την Εθνική Σύνταξη;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
teo2 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 4 λεπτά πριν, Tasos P said: @stathisK @teo2 μια ερώτηση να κάνω, αυτά τα ποσά είναι τελικά μαζί με την Εθνική Σύνταξη;; Τελικό ποσό...όλα μαζί Link to comment Share on other sites More sharing options...
teo2 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 Μόλις τώρα, teo2 said: Τελικό ποσό...όλα μαζί Δυστυχώς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stathisK Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 30 (edited) @teo2 αυτό κάνω κι εγώ, συνεχίζω μέχρι...άστο καλύτερα ! Αυτό που δεν έχει γραφτεί σχεδόν πουθενά είναι ότι, όταν προστίθεται η σύνταξη στο εισόδημα, χωρίς βέβαια να αφαιρούνται οι αυξημένες εισφορές που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι, εξανεμίζεται από την φορολόγηση με τους μεγαλύτερους συντελεστές άλλο ένα 30% και βάλε της σύνταξης. Οπότε το 700€ που γράφεις γίνεται κάτω από 400€...Δηλαδή την αύξηση που έδωσαν με το Ν.5078/2023 στην καταβαλόμενη σύνταξη από 1/1/2024, την παίρνουν πίσω και με το παραπάνω από την φορολόγηση!! Edited Οκτώβριος 30 by stathisK 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα