Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τιμη αποζημιωσης για προσκυρουμενα τεμαχια μεταξυ ιδιωτων

Recommended Posts

Σε οικοπεδο μου εντος σχεδιου, με την τελικη πραξη εφαρμογης του ρυμοτομικου σχεδιου, μου προσκυρονονται τμηματα απο γειτονικους ιδιοκτητες και απο τον Δημο.

Με τον Δημο, μετα απο σχετικη αποφαση του Δημοτικου Συμβουλιου, εχω εξοφλησει τα οφειλομενο ποσο με 50€/m2, και εχω λαβει και τη σχετικη βεβαιωση ΜΗ ΟΦΕΙΛΗΣ για το εν λογω ακινητο.

Με καποιους απο τους ιδιωτες ηρθα σε επικοινωνια, και δεν δεχονται την τιμη των 50€/m2 που καθορισε ο Δημος, και απαιτουν αποζημιωση μεγαλυτερη.

Μιλησα με δικηγορο, και μου ειπε οτι επειδη η προσκυρωσεις ειναι υποχρεωτικες, οι τιμες αποζημιωσης που μπορουν να απαιτησουν οι δικαιουχοι αποζημιωσης ιδιοκτητες των προσκυρουμενων σε εμενα τμηματων, εχουν καποιο οριο, και ΔΕΝ μπορει ειναι οσο θελει καθε δικαιουχος.

Ερωτηση: Ξερει καποιος τι ισχυει σε αυτες τις περιπτωσεις και αν η τιμη 50€/m2 που καθορισε ο Δημος, ειναι υποχρεωτικη ΚΑΙ για τους ιδιωτες δικαιουχους, και εν γενει τι ισχυει σχετικα σε αυτες τις περιπτωσεις?

H ίδια δημοσίευση σε διαφορετικά θέματα και ενότητες του φόρουμ δεν επιτρέπεται. Παραμένει σε ισχύ μόνο η παρούσα. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το.

Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73

Edited by K.Apostolakis
Τονισμος

Η τιμή αποζημίωσης μπορεί να ταυτίζεται με την αγοραία τιμή μονάδας οικοπέδου στην περιοχή σας. Αν δεν έρθετε σε κάποια συμφωνία με τους γείτονες, τότε θα καθοριστεί έπειτα από δικαστική απόφαση.

Το γεγονός ότι ο Δήμος αποζημιώθηκε με 50€/τ.μ. μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο, αλλά δεν είναι απόλυτο ότι αναγκαστικά πρέπει να είναι η ίδια.

Edited by ted78
  • Upvote 1

σωστα [+1]

Η  τιμη που συμφωνησατε με τον Δημο, αποτελει "συμβιβαστικη" λυση  μεταξυ σας.

Την τιμη αποζημιωσης οριζει το Δικαστηριο, με βαση συγκριτικα στοιχεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.