Dearangelo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 (edited) Καλησπέρα, θα ήθελα τη γνώμη σας και τη γνώση σας, μου ζητήθηκε να προσθέσω "βεράντα" σε υπάρχον δυώροφο κατοικία με άδεια κανονική, έχω υ΄πολοιπο δόμησης και κάλυψης που επαρκεί, δεν θέλει ο ιδιοκτήτης να κανει απέκταση ισογείου, ωστε να προκύψη δώμα και συνεπώς και η ποθητή βεράντα, κατασκευές σε υποστυλώματα δεν επιτρέπονται, πως το προσεγγίζω? Κλασσικό καμποχώρι, ελληνική επαρχία.... ευχαριστω για το χρόνο σας... Edited 9 ώρες πριν by Pavlos33 έγινε αλλαγή τίτλου για καλύτερη κατανόηση του θέματος-Pavlos 33 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 (edited) Κλείσε το ισόγειο κάτω από τη βεράντα με τζαμαρίες είτε επάλληλες είτε θα μαζεύουν σε μια άκρη. Έτσι θα μπορεί να τα ανοίγει όταν έχει ζεστό καιρό καθώς υποθέτω ότι αυτό θα είναι το θέμα του με το κλείσιμο του ισογείου. Με το τρόπο αυτό θα έχεις κλειστό χώρο κάτω από τη βεράντα που θα μετρήσει σε κάλυψη, δόμηση και δεν θα έχεις ανοιχτό υπόστυλο χώρο που απαγορεύεται. Edited Νοέμβριος 1 by Pavlos33 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dearangelo Δημοσιεύτηκε Monday at 06:11 πμ Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Monday at 06:11 πμ On 11/1/2024 at 10:28 PM, Pavlos33 said: Κλείσε το ισόγειο κάτω από τη βεράντα με τζαμαρίες είτε επάλληλες είτε θα μαζεύουν σε μια άκρη. Έτσι θα μπορεί να τα ανοίγει όταν έχει ζεστό καιρό καθώς υποθέτω ότι αυτό θα είναι το θέμα του με το κλείσιμο του ισογείου. Με το τρόπο αυτό θα έχεις κλειστό χώρο κάτω από τη βεράντα που θα μετρήσει σε κάλυψη, δόμηση και δεν θα έχεις ανοιχτό υπόστυλο χώρο που απαγορεύεται. Κατ αρχάς σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, ναι ειχα υπόψιν μου να το δείξω ειτε σαν αποθήκη, ειτε σαν γκαράζ, και ισως να μην το εκλεινα και πτέ, στην πραγματικότητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetris Δημοσιεύτηκε Monday at 06:52 πμ Share Δημοσιεύτηκε Monday at 06:52 πμ Πέρα από τη διαμόρφωση, θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα στατικά ανεξάρτητο κτίσμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Monday at 09:00 πμ Share Δημοσιεύτηκε Monday at 09:00 πμ 2 ώρες πριν, Dearangelo said: ...... ναι ειχα υπόψιν μου να το δείξω ειτε σαν αποθήκη, ειτε σαν γκαράζ, και ισως να μην το εκλεινα και πτέ, στην πραγματικότητα. Αν δεν εφαρμόσεις την εγκεκριμένη μελέτη δεν θα περάσεις από τον έλεγχο δόμησης. Αυτά ήταν παλιές καταστάσεις που άλλα έδειχναν και άλλα έκαναν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dearangelo Δημοσιεύτηκε Monday at 07:57 μμ Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε Monday at 07:57 μμ 11 ώρες πριν, Pavlos33 said: Αν δεν εφαρμόσεις την εγκεκριμένη μελέτη δεν θα περάσεις από τον έλεγχο δόμησης. Αυτά ήταν παλιές καταστάσεις που άλλα έδειχναν και άλλα έκαναν. Παρακαλώ μη μου κουνάτε το δάχτυλο, και μου χρεώνετε πρόθεση, μια συζήτηση κάνουμε, ισως και να μη χρειαστει, πρακτικά, να περάσω έλεγχο δόμησης, τελικό... θα δείξει... 13 ώρες πριν, tetris said: Πέρα από τη διαμόρφωση, θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα στατικά ανεξάρτητο κτίσμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. σημαίνει 4 υποστυλώματα και μια τετραέριστη πλάκα...σε μια απόσταση αντισεισμικου αρμου, ανάλογα με τη μελέτη κλπ...υοπάρχει ηδη η σκάλα ανόδου... Ευχαριστώ πολύ όλους τους καλούς συνάδελφους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Didonis Δημοσιεύτηκε Monday at 09:33 μμ Share Δημοσιεύτηκε Monday at 09:33 μμ On 1/11/2024 at 1:12 ΜΜ, Dearangelo said: ... σε υπάρχον δυώροφο κατοικία με άδεια κανονική,... 1 ώρα πριν, Dearangelo said: ... ισως και να μη χρειαστει, πρακτικά, να περάσω έλεγχο δόμησης, τελικό..... ερώτηση - απορία .... πως γίνεται σε άδεια (κανονική) που θα δομήσεις δεν θα γίνει ο έλεγχος δόμησης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dearangelo Δημοσιεύτηκε 19 ώρες πριν Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε 19 ώρες πριν 10 ώρες πριν, Didonis said: ερώτηση - απορία .... πως γίνεται σε άδεια (κανονική) που θα δομήσεις δεν θα γίνει ο έλεγχος δόμησης? εύλογη απορία, ας το δουμε απο άλλη γωνία όμως, νομίζω είναι απλό, θα μπορούσε να μείνει σε εκκρεμότητα, να μην τελειώσει ποτέ, δεν απαιτείται κλείσιμο για ηλεκτροδότηση... κλπ... δεν θα μπορούσε? ας πούμε ότι δεν έχεις χρήματα να ολοκληρώσεις την κατασκευή και λήγει η άδεια, ναι? εσύ τη χρήση την έχεις όμως... αυτό εννοούσα... εκτός εάν υπάρχει νομολογία για τα μη ολοκληρωμένα κτίρια... που είναι το λάθος, μου τελείωσαν τα χρήματα! εγώ μία βεράντα χρειαζόμουν... αυτό ήταν το αρχικό αίτημα των πελατών. Βε4βαίως θα μπορούσαν να το κλείσω με υαλοστάσια κλπ. και να έχω εάν ωραίο και ηλιόλουστο γκαράζ... αλλά στην πραγματικότητα δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο από μια βεράντα, κάτι που ο νόμος δεν μου επιτρέπει να κατασκευάσω, ξεχωριστά... πείτε το και παράλειψη, οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε το πολύ κλασσικό porch της κατοικίας στις χώρες της δύσης... αυτό μπορεί να κατασκευαστεί ξεχωριστά από το κτίσμα, για χρήση, "πίνω καφέ", αυτό σαν ιδέα δεν υφίσταται στην ελληνική πραγματικότητα... ας πούμε λοιπόν ότι η αποθήκη η το γκαράζ, είναι το δευτερεύον... αυτή είναι η ιδέα... 10 ώρες πριν, Didonis said: η "κανονική" άδεια, ειναι ολοκληρωμένη απο τριαντακονταετίας, ας πούμε, όλα νόμιμα και με 4495 για μια κατασκευή του 1900, εφοσον υπήρξαν μεταβιβάσεις κλπ, πρόσφατα, αρα δεν υπάρχει καμια παλαιά εκκρεμότητα... απλά θελουμε μια βεράντα, κοιτάζω τον τρόπο μεθόδευσης της κατασκευής της, αυτή ειναι η ερώτηση, τωρα μπορει και να ολοκληρώσω το νέο κτίσμα, με κλεισιμο κλπ κατα την νέα μελέτη, αλλα μπορει και να το αφήσω ανολοκλήρωτο, η όχι...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetris Δημοσιεύτηκε 18 ώρες πριν Share Δημοσιεύτηκε 18 ώρες πριν 10 ώρες πριν, Dearangelo said: σημαίνει 4 υποστυλώματα και μια τετραέριστη πλάκα...σε μια απόσταση αντισεισμικου αρμου, ανάλογα με τη μελέτη κλπ...υοπάρχει ηδη η σκάλα ανόδου... Σε γενικές γραμμές, αυτό σημαίνει. Την τελική λύση (μόρφωση φορέα) θα τη δώσει ο στατικός. Επίσης, αντί να ψάχνουμε τρόπους να ξεγλυστρίσουμε από τη νομοθεσία, ικανοποιώντας τις όποιες απαιτήσεις των πελατών, καλό θα ήταν να τους εθίζουμε στη νομιμότητα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dearangelo Δημοσιεύτηκε 13 ώρες πριν Συγγραφέας Share Δημοσιεύτηκε 13 ώρες πριν 4 hours ago, tetris said: Σε γενικές γραμμές, αυτό σημαίνει. Την τελική λύση (μόρφωση φορέα) θα τη δώσει ο στατικός. Επίσης, αντί να ψάχνουμε τρόπους να ξεγλυστρίσουμε από τη νομοθεσία, ικανοποιώντας τις όποιες απαιτήσεις των πελατών, καλό θα ήταν να τους εθίζουμε στη νομιμότητα. ναι, νομιζω εγω θα κάνω και τη στατική μελέτη... κι συμπληρωματικά, πάντα θα προσπαθώ να "εθίζω" τους πελάτες μου, στην "παρανομία", χαχαχα τα σχόλια σας μερικές φορές εχουν πλάκα, ειδικά όταν προσπαθειτε να υποδείξετε και να αναδείξετε κρυπτόμενες "κακές" και ενάντια στο "νόμου" προθέσεις συναδέλφων τε και πελατών τους... εγω πάντως, για αυτά που έκρινα ως καθαρές και χρήσιμες πληροφορίες και ιδέες, σας ευχαριστω πολύ, όσο για τα υπόλοιπα, εξακολουθω να πιστεύω πως απλά φτωχαίνουν την συζήτηση... καλή συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα