Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλημέρα σας, για οικόπεδο εντός οικισμού, πρέπει να περάσει από Σ.Α. για διάσπαση όγκων; 

Edited by Pavlos33
έγινε αλλαγή τίτλου για καλύτερη κατανόηση του θέματος-Pavlos 33
Δημοσιεύτηκε

Kαλημέρα. Θα πρέπει στο ερώτημά σου να δώσεις περιγραφή έργου και σε τι οικισμό βρίσκεται το ακίνητο.

Δημοσιεύτηκε

Πρόκειται για τον οικισμό Ρίζα στα Φαλάσαρνα Χανίων και θα κατασκευαστεί μια εξοχική κατοικία 80τ.μ. και ένας δεύτερος βοηθητικός χώρος (τύπου ξενώνας, υπνοδωμάτιο-λουτρό)

α) δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Ν.1337/83 ή του Π.Δ.20-8-1985 ΦΕΚ 414/Δ/30-8-1985 και δεν οφείλει εισφορές σε γη και χρήμα, απέχει δε από τη θάλασσα απόσταση μεγαλύτερη από 800 μ. (περίπου 1.550 μ.).

β) εντός αυτού δεν υφίσταται κτίσμα.

γ) εντός αυτού και κατά μήκος του προσώπου του εν θεμάτι οικοπέδου υφίστανται δέντρα.

δ) εντός των ομόρων οικοπέδων δεν υφίστανται διατηρητέα κτίσματα.

ε) εντός αυτού δε διέρχονται εναέριες γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης Δ.Ε.Η., αγωγός φυσικού αερίου, οδός προϋφιστάμενη του 1923 ή ρέμα.

ζ) βρίσκεται εκτός της περιοχής κτηματογράφησης του Εθνικού Κτηματολογίου, εκτός Ζ.Ο.Ε. ή Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π., εκτός Natura 2000, εκτός της περιοχής ανάρτησης του δασικού χάρτη κατ' εφαρμογή του Ν.4389/16 ΦΕΚ 94/Α/27-5-2016, εκτός παραμεθορίου περιοχής Νομού Χανίων (V Μεραρχίας Κρητών), εκτός επιτηρούμενης ζώνης Ναυτικού Οχυρού Σούδας και εκτός της περιοχής ελέγχου της 115 Π.Μ

Δημοσιεύτηκε (edited)

Παραθέτεις τη δήλωση του τοπογραφικού, αλλά το ερώτημά στο οποίο θα πρέπει απαντήσεις και θα καθορίσει φυσικά και την μελέτη σου,  είναι τι είδους οικισμός είναι. Προ 23, οριοθετημένος κάτω των 2000 κατοίκων, στάσιμος, παραδοσιακός, οικισμός με Ρ.Σ στερούμενος όρων δόμησης κλπ.

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε (edited)

Προ 23, οριοθετημένος κάτω των 2000 κατοίκων είναι ο οικισμός και έχω κάνει την αντίστοιχη αίτηση στην πολεοδομία καθώς είναι εντός προσωρινού οικισμού. 

Edited by Pavlos33
διαγραφή παράθεσης του αμέσως προηγούμενου μηνύματος (βλ. κανόνες συμμετοχής)-Pavlos 33
Δημοσιεύτηκε

Τι είναι ο "προσωρινός" οικισμός; Αν έχεις οριοθετημένο οικισμό αυτός θα οριοθετήθηκε δυνάμει κάποιας απόφασης η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ. Διευκρίνισε τι ακριβώς συμβαίνει.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Όπως ανέφερα έχω κάνει αίτηση στην πολεοδομία για να μου δώσουν την βεβαίωση ότι είναι εντός οικισμού με τα όρια που υπάρχουν σήμερα (είμαι στην αναμονή για να πάει κάποιος να κάνει την απαραίτητη αυτοψία). Εγώ έχω στην κατοχή μου τη βεβαίωση του τοπογράφου όπου μου αναφέρει οτι βρίσκεται "εντος ορίων προσωρινού οικισμου του 1923" και οικοδομήσιμο το οικόπεδο. 
Παρόλα αυτά, η ερώτηση μου ήταν αν στα εντός οικισμού οικόπεδα χρειάζεται να περάσει απο Σ.Α. λόγω διάσπασης όγκων. Θεωρώντας οτι είναι εντός οικισμού και με τα σημερινά όρια. Πληροφοριακά ρωτάω περισσότερο καθώς αν μου πουν απο την πολεοδομία οτι είναι εκτός, το οικόπεδο δεν είναι και οικοδομήσιμο. 

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε

Άρα, στο αρχικό σου ερώτημα θα έπρεπε να έχεις αναφέρει ότι το ακίνητο βρίσκεται εντός ορίων προ 23 οικισμού (πιθανώς χωρίς σκαρίφημα ορίων) και εκκρεμεί αυτοψία από Πολεοδομία προκειμένου να σου εκδώσει βεβαίωση όρων δόμησης.

Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι η  βεβαίωση είναι θετική και το ακίνητο βρίσκεται εντός προ 23 οικισμού, βλέπεις το άρθρο 6  ΠΔ/2-3-81 (ΦΕΚ-138/Δ/13-3-81) παρ. 6 "Επί κτιρίου όγκου πλέον των δύο χιλιάδων (2000) κυβικών μέτρων υπεράνω της στάθμης του φυσικού εδάφους, επιβάλλεται η διάσπασις του όγκου τούτου εις μικροτέρους όγκους ή εις ανεξάρτητα κτίρια έστω κι αν πρόκειται περί λειτουργικώς ενιαίου οικοδομήματος. Εφ' όσον δια λόγους λειτουργικούς του κτιρίου δεν είναι δυνατή η εφαρμογή του προηγουμένου εδαφίου, αποφαίνεται επί της μελέτης του κτιρίου η οικεία Επιτροπή Ενασκήσεως Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΕΑΕ)"

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.