Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα συνάδελφοι 

Έχω μια υπόθεση στην Θάσο και θα χρειαζόμουν την βοήθεια σας. Έχω ένα ακίνητο για το οποίο ζητάω τους όρους δόμησης του από την πολεοδομία. Το ακίνητο μου βρίσκεται παραλιακά στον οικισμό και με βάση το ΦΕΚ του 1986 είναι εντός οριοθέτησης οικισμού. Το 1992 έγινε το ρυμοτομικό σχέδιο της περιοχής στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται καθώς διέρχεται από αυτό και σε μήκος όλης την περιοχή παλαιός αιγιαλος. Το 2010 έγινε ο επανακαθορισμός αιγιαλού και παραλίας  στον οποίον αναφέρει στα στοιχεία καθορισμού αιγιαλού και παραλίας που  προβλέπονται από το άρθρο 9 του Ν.2971/2001  ότι είναι εντός οικισμού. Όταν πήγα στην πολεοδομία να ζητήσω τους όρους δόμησης μου είπαν ότι ισχύουν οι εκτός σχεδίου και όχι αυτοί κάτω των 2000 κατοίκων καθώς η περιοχή δεν συμπεριλήφθηκε στο ρυμοτομικό σχέδιο και ότι είναι μια απόφαση που την πήρε η πολεοδομία μεταξύ τους. Θεωρώ ότι εσφαλμένα η πολεοδομία θεωρεί την περιοχή εκτός οικισμού από την στιγμή που υπάρχει ΦΕΚ οριοθέτησης. Τι μπορώ να κάνω σε αυτήν την περίπτωση?

Edited by Didonis
έγινε αλλαγή τίτλου για καλύτερη κατανόηση του θέματος-Pavlos 33
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα. Επειδή δεν γνωρίζω τα της περιοχής σας δώσε μας περισσότερες πληροφορίες.

Ο οικισμός ήταν (και παραμένει;) οριοθετημένος κάτω των 2000 κατοίκων με απόφαση Νομάρχη δυνάμει διατάξεων του ΦΕΚ 181/Δ/85 ή ήταν άλλου τύπου οικισμός (πχ προ 23 με σκαρίφημα ορίων);

Αναφέρεις την φράση 'εντός οριοθέτησης" και όχι "εντός οριοθετημένου οικισμού". Υπήρχε κάποιο ΣΧΟΟΑΠ/ΓΠΣ που πρότεινε επέκταση-οριοθέτηση;

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση

Ο οικισμός Σκάλας Καλλιράχης Θάσου είναι δυνάμει των διατάξεων του ΦΕΚ 181/Δ/85 και δεν υπάρχει κάποιο ΣΧΟΟΑΠ/ΓΠΣ. Το εντός οριοθέτησης ήταν αστοχία μου, είμαι νέα μηχανικός και δεν είμαι εξοικειωμένη με την ορολογία.

Εάν σας βοηθάει το ΦΕΚ κατηγοριοποίησης, καθορισμού ορίων και αρτιότητας οικισμού είναι το 523/Δ/13-6-1986. Της έγκρισης τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου έγινε με το 887/Δ/26-8-1992 και του επανακαθορισμού οριογραμμών Αιγιαλού − παραλίας και παλαιού Αιγιαλού το 576/Δ/1-11-2010.

Edited by Pavlos33
Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφε καλώς ήρθες στο φόρουμ και καλή σταδιοδρομία σου εύχομαι. Για οικονομία συζήτησης και χρόνου καλό είναι να αναρτούμε ό,τι στοιχεία έχουμε από το πρώτο μας post. Τα αναρτώ στο παρόν κατόπιν εύρεσής τους στο εθνικό τυπογραφείο για διευκόλυνσή μας.

Από την αλληλουχία των ΦΕΚ που παρέθεσες έχουμε πρώτα οριοθέτηση και μετά έγκριση ρυμοτομικού σχεδίου οικισμού με το φεκ 887/Δ/92. Άρα, αν δεν υπάρχει τροποποίηση ή κατάργηση ρυμοτομικού, προφορικές συμφωνίες με ΥΔΟΜ δεν ισχύουν. Ο οικισμός διαθέτει ρυμοτομικό σχέδιο και αυτό πρέπει να εφαρμοστεί. Με το ΦΕΚ 576/Δ/2010 αναφέρεται ο επανακαθορισμός αιγιαλού, παλαιού αιγιαλού και ζώνης παραλίας. Δεν διάβασα αναλυτικά, αλλά δεν βλέπω κάποια συσχέτιση του εν λόγω ΦΕΚ με αλλαγή, τροποποίηση ή κατάργηση ρυμοτομικού σχεδίου. Να ζητήσεις βεβαίωση όρων δόμησης από την Πολεοδομία. Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια και ως γνωστόν «Verba volant, scripta manent» (τα λόγια πετούν τα γραπτά μένουν).

ΦΕΚ 523 Δ 13.6.86.pdf ΦΕΚ 887 Δ 92.pdf ΦΕΚ 576 Δ 2010.pdf

• Upvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.