mixmix_95 Δημοσιεύτηκε yesterday at 03:01 μμ Δημοσιεύτηκε yesterday at 03:01 μμ (edited) Καλησπέρα σε όλους, Είμαι χημικός μηχανικός και δουλεύω σε εργοτάξιο. Έχω αποφοιτήσει εδώ και ένα χρόνο και εργάζομαι τους τελευταίους οχτώ μήνες σε μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, η οποία ως προς την οργάνωση της και αυτά που προσφέρει είναι μπα χα λο. Όταν με είχαν προσλάβει κανένας δεν μου είχε εξηγήσει ποιο ήταν το πλάνο δηλαδή μια συγκεκριμένη θέση εργασίας σε συγκεκριμένη πόλη. Τους πρώτους δύο μήνες ήμουνα σε γραφείο συνεργατών τους και μετά πήγα στο εργοτάξιο όπου μαζί με δέκα ώρες ωραρίου (όπως είναι στα περισσότερα εργοτάξια) είχα και τρεις ώρες μετακίνηση γιατί δεν μπορούσαν να μου νοικιάσουν σπίτι. Να μην πολυλογω πάνω στους πέντε έξι. Μήνες πέρα δώθε τα έπαιξα. Σε όλα τους είναι ανοργάνωτοι πραγματικά. Με πήραν και δεν με εκπαίδευσαν καν είμαι οχτώ μήνες στην εταιρεία και κανένας δεν μου έκανε κάτι μια εκπαίδευση. Απλώς με παράτησαν κυριολεκτικά σε ένα γραφείο. Είναι πολλά τα οποία συνέβησαν σε αυτούς τους μήνες τα οποία με οδήγησαν στο να καταλάβω ότι ίσως τελικά και να μην αξίζει. Μια μέρα ένας συνάδελφος μου είπε: εάν έχεις την ευκαιρία να γίνεις κάτι αυτό θα είναι σε ένα εργοτάξιο. Σε ένα γραφείο είσαι καταδικασμένος να είσαι κολλημένος εκεί και να σχεδιάζεις πράγματα μια ζωή. Και δεν ξέρω αυτό είναι αληθινό αλλά από την άλλη το να είσαι και καλά κάτι σε ένα μπαχαλο ; Είναι κάτι το σημαντικό; Είναι και η πρώτη μου δουλειά και είμαι ευγνώμων γιατί άλλοι άνθρωποι ψάχνουν και δεν βρίσκουν. Αλλά όχι κι έτσι ρε παιδί μου. Να κυκλοφορούν ποντίκια στο εργοτάξιο και να μου λένε πρέπει να σκληραγωγηθεις και δεν είναι κάτι αυτό. Με έτρεχαν από την μια πόλη στην άλλη χωρίς καμία ενημέρωση και όλο στο θα δούμε. Και ο μισθός αυτό θα πω μόνο να είναι γύρω στα 900 ευρώ το οχτάωρο συν τις υπερωρίες που γίνονται. Αφού είσαι Μηχανικός όπως γράφεις βάλε την ειδικότητα στο προφίλ σου. Didonis Edited 12 ώρες πριν by Pavlos33 έγινε αλλαγή τίτλου για καλύτερη κατανόηση του θέματος-Pavlos 33
tetris Δημοσιεύτηκε 12 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 12 ώρες πριν 1. Αποφοίτησες πριν ένα χρόνο, άρα εμπειρία μηδέν 2. Η ειδικότητά σου δεν έχει κάποια χρησιμότητα σε συνήθη κατασκευαστική εταιρεία άρα, ως τί προσλήφθηκες? Κι επειδή κανείς εργοδότης δεν προσλαμβάνει από μεγαλοψυχία, μήπως υπήρξε κάποιο "μέσον"? 3. Είχες κι άλλες επιλογές, αλλά προτίμησες τη συγκεκριμένη εταιρεία? όσο για τα ποντίκια στο εργοτάξιο, ή τα συνηθίζεις ή μαζεύεις μερικές γάτες... 1
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε 12 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 12 ώρες πριν 25 λεπτά πριν, tetris said: ...όσο για τα ποντίκια στο εργοτάξιο, ή τα συνηθίζεις ή μαζεύεις μερικές γάτες... και όπως λέγανε και οι πιο παλιοί, αν θες οι γάτες να κυνηγούν ποντίκια, κράτησέ τες διαρκώς πεινασμένες... Καλημέρα @tetris 1
Didonis Δημοσιεύτηκε 12 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 12 ώρες πριν tetris Θα συμφωνήσω μαζί σου 100% μόνο στις γάτες…. Υπάρχουν και πολλά αδεσποτάκια που χρειάζονται την αγάπη μας…. Για τα άλλα ειδικά το 1 που ναι ισχύει το εμπειρία μηδέν….. το ερώτημα που θα πρέπει να θέτουμε είναι… Τι πρέπει να κάνουν οι χιλιάδες απόφοιτοι των πανεπιστημίων μας (αλλά και των παιδιών που τελειώνουν και ένα γυμνάσιο και μόνο) που έχουν ανάγκη να εργαστούν για να μη τους ταΐζει η μαμά και ο μπαμπάς …. Πως και που θα αποκτήσουν εμπειρία? Εμείς που μπορούμε και το κουβεντιάζουμε… το περάσαμε και λίγο πολύ κάτι καταφέραμε .. Άλλοι σαν εμάς ούτε καν το κατάφεραν… Οι νέες φουρνιές όμως τι να κάνουν ….. (φαινομενικά μεν οφφ τόπικ αλλά αφού έβαλε ο ίδιος το ερώτημα του στην «κουβέντα» δεν είναι και τόσο οφφ) 1
tetris Δημοσιεύτηκε 6 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 6 ώρες πριν @Didonis Μα, λόγω μηδενικής εμπειρίας, δεν μπορεί να ασκεί τέτοιου είδους κριτική προς τους εργοδότες του. Νομίζω πως πρώτη φορά συναντούμε εδώ τέτοια αρνητικά σχόλια. Κι επί πλέον, όταν δεν έχεις εμπειρία (κι έχεις προσληφθεί με μέσον?) δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις. Και το κυριότερο: δεν πρέπει να εκθέτεις τους εργοδότες σου με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς. Αν δεν του αρέσουν οι συνθήκες εργασίας ας πάει αλλού. Αλλιώς, να σκύψει το κεφάλι και να συνεχίσει να εργάζεται.
JohnnyHoliday Δημοσιεύτηκε 4 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 4 ώρες πριν 1 hour ago, tetris said: Αλλιώς, να σκύψει το κεφάλι και να συνεχίσει να εργάζεται. Σκύψε το κεφάλι συνάδελφε νέε μηχανικέ (και μη χειρότερα....)
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα