kosvas Δημοσιεύτηκε Monday at 04:55 μμ Δημοσιεύτηκε Monday at 04:55 μμ (edited) Καλησπερα σας Εχω ενα οικοπεδο 450 τ.μ εντος σχεδιου.Βασει τοπογραφικου συμβολαιου(1980) και μετρημενο απο εμενα 435 . Το κτηματολογιο το δινει 439. Μεσα υπαρχουν δυο καθετες.Του πελατη μου που ειναι αδομητο (πλεον) και η γειτονικη. Βγαζω (προφανως αφου ειναι λιγοτερα τα μετρημενα τετραγωνικα) μια διαφορα στην καθετη. Εχω κινησει τα παντα για να βρω τοπογραφικο της συστασης που αναφερει το συμβολαιο αλλα μεχρι τωρα τιποτα δεν μπορω να βγαλω ακρη. Εχω διαφορα τοπογραφικα που εγιναν κατα καιρους (γιατι ειχε πουληθει ,μετα κατεδαφιστηκε το κτηριο της καθετης που με αφορα) τα οποια εχουν τα ορια των καθετων αλλα και παλι δεν ειναι τοπογραφικα συστασης. Τι μπορω να κανω για αυτο ; Οι διαφορες ειναι μικρες αλλα και παλι νομιζω οι καθετες πρεπει να ειναι ακριβως στα τετραγωνικα της συστασης. (διορθωστε με αν κανω λαθος) Υπαρχει καποια αποκλιση αποδεκτη γενικα ; Οποιαδηποτε αποψη/συμβουλη/προταση θα με βοηθησει Ευχαριστω πολυ, Κωστας Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33 Edited Monday at 05:04 μμ by Pavlos33
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Monday at 05:38 μμ Δημοσιεύτηκε Monday at 05:38 μμ Η διαφορά των 15 τ.μ είναι αποδεκτή βάση του άρθρου 39 ν 4495/17 (απόκλιση < ή =5%), αλλά επειδή έχεις κάθετες θα πρέπει να προβείς υποχρεωτικά σε τροποποίηση της ώστε το εμβαδό της κάθε κάθετης να είναι ανάλογο των αρχικών ποσοστών τους 1
ntanos Δημοσιεύτηκε Wednesday at 11:01 πμ Δημοσιεύτηκε Wednesday at 11:01 πμ (edited) Σε ότι αφορά τα οικόπεδα με σύσταση καθέτων, από την εμπειρία μου προσυπογράφω ότι οι ΥΔΟΜ δεν δέχονται καμία απόκλιση από το θεωρητικό σχήμα. Θέλουν να φαίνεται το ίδιο συνολικό εμβαδό, καθώς και τα ίδια εμβαδά στα τμήματα καθέτων. Αλλιώς, σε όλες τις περιπτώσεις που έχω προσωπικά αντιμετωπίσει, μου ζητούν την τροποποίηση της σύστασης καθέτου. Να προσθέσω εδώ ότι, σύμφωνα με το νέο νόμο του κτηματολογίου (Ν.5142/2024, άρθρο 16), πλέον αποκλίσεις έως 2% σε οικόπεδα με κάθετες, δεν αποτελούν εμπόδιο στην μεταβίβαση ενός τμήματος και δεν απαιτείται να συμβληθούν οι έτεροι συνδικαιούχοι σε αυτή την νεότερη καταμέτρηση. Πράγμα που προσωπικά θεωρώ ότι κάποια στιγμή θα οδηγήσει σε εγκύκλιο, στο να δέχονται και οι ΥΔΟΜ αποκλίσεις έως 2% για έκδοση άδειας δόμησης σε κάθετες χωρίς τροποποίηση της σύστασης - Προσωπική άποψη με επιφύλαξη. Επισυνάπτω το εδάφιο του νόμου: β) Σε περιπτώσεις οικοπέδων ή γηπέδων, επί των οποίων έχουν συσταθεί οριζόντιες ή κάθετες ιδιοκτησίες, μετρήσεις με απόκλιση εμβαδού έως δύο τοις εκατό (2%) από τις αναγραφόμενες στις πράξεις σύστασης μετρήσεις θεωρούνται αποδεκτές και δεν απαιτείται η τροποποίηση ή διόρθωση των πράξεων σύστασης και των τίτλων κτήσης, προκειμένου για τη μεταβίβαση των οριζοντίων ή καθέτων ιδιοκτησιών ή για τη σύσταση εμπραγμάτων δικαιωμάτων επί αυτών. Edited Wednesday at 11:28 πμ by ntanos 2
BAS Δημοσιεύτηκε 20 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 20 ώρες πριν Αυτές οι απόψεις υδομ-συμβολαιογράφων και άλλων αναρμοδίων, είναι απολύτως ανόητες. Γιατί όταν έχουμε απόκλιση 5 % ως προς την νομιμότητα των παλαιών τοπογραφικών και των αδειών που έχουν εκδοθεί με αυτά, ποιος αναγκάζει όσους έχουν ήδη χτίσει, να προβούν σε τροποποίηση της σύστασης ? Κανένας, οπότε την πληρώνει αυτός που δεν έχει χτίσει και συνήθως είναι ο πλέον νόμιμος. Ο νόμος του 2024, έπρεπε να επιτρέπει απόκλιση 5 %, όπως και ο ΝΟΚ και να επιτρέπει και μονομερή τροποποίηση, όπως με τα διαμερίσματα. Είναι γνωστό ότι Νομική και Λογική δεν συμβαδίζουν, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει. Ισως πρέπει να διορθωθεί το παλιό ρητό που έλεγαν όσοι είχαν πάει φαντάροι στους νεότερους για να τους τρομάξουν, ότι εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίζει ο στρατός και να συμπληρωθεί ότι εκεί που τελειώνει ο στρατός, αρχίζει η νομική....
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα