Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα σας,

Είμαι σε εταιρεία μελέτης και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων μισθωτός στις μελέτες. Τώρα μου ζητάνε να υπογράφω κάποιες ΥΔΕ που χρειάζονται. Κανονικά δεν πρέπει να τους ζητήσω να πληρώνομαι για αυτές? Μου έχει ξανατύχει στο παρελθόν να γίνει αυτό και υπέγραφα δωρεάν στο προηγούμενο γραφείο. Οι ΥΔΕ έχουν ευθύνες , δεν πρέπει να πληρωθώ εξτρα για αυτά? Κι αν ναι, πόσο κοστολογούνται?

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Κύρου

Edited by miltos
Τροποποίηση τίτλου
Δημοσιεύτηκε (edited)
On 25/11/2024 at 11:40 ΠΜ, jimaras92 said:

Οι ΥΔΕ έχουν ευθύνες , δεν πρέπει να πληρωθώ εξτρα για αυτά? Κι αν ναι, πόσο κοστολογούνται?

Πρέπει δεν πρέπει απ την στιγμή που είσαι μισθωτός υποτίθεται ότι πρέπει να το κάνεις .

Edited by miltos
Διαφραφή τμήματος παράθεσης
  • 3 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας,

Είμαι σε εταιρεία μελέτης και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων μισθωτός στις μελέτες. Τώρα μου ζητάνε να υπογράφω κάποιες ΥΔΕ που χρειάζονται. Κανονικά δεν πρέπει να τους ζητήσω να πληρώνομαι για αυτές? Μου έχει ξανατύχει στο παρελθόν να γίνει αυτό και υπέγραφα δωρεάν στο προηγούμενο γραφείο. Οι ΥΔΕ έχουν ευθύνες , δεν πρέπει να πληρωθώ εξτρα για αυτά? Κι αν ναι, πόσο κοστολογούνται?

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Κύρου

Την στιγμή που δεν είσαι και συνέταιρος στα κέρδη της εκάστοτε μελέτης και εγκατάστασης, φυσικά και δεν υπογράφεις (άγραφος νόμος). Αυτός που αναλαμβάνει την κατασκευή (εργολάβος), οφείλει και να την υπογράψει. Αν δεν έχει τη δυνατότητα πληρώνει. Εγώ π.χ. συνεργάζομαι με τεχνική εταιρεία που αναλαμβάνει εγκαταστάσεις  αντλητικών συγκροτημάτων σε γεωτρήσεις, αντλιοστάσια, λυματοστάσια κ.ο.κ.. Για όλες τις νέες ηλεκτροδοτήσεις που προκύπτουν , εγώ πέραν τη κατασκευή της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης (πίνακας, γειώσεις, συνδέσεις κλπ), υπογράφω και την ΥΔΕ με επιπλέον χρέωση. Όσον αφορά το κόστος, αυτό απαιτεί πολύ συζήτηση, η οποία μέσα από αυτή τη πλατφόρμα δεν είναι εφικτή.  

Δημοσιεύτηκε
On 12/17/2024 at 10:43 AM, Stavros Perakis said:

Την στιγμή που δεν είσαι και συνέταιρος στα κέρδη της εκάστοτε μελέτης και εγκατάστασης, φυσικά και δεν υπογράφεις (άγραφος νόμος). Αυτός που αναλαμβάνει την κατασκευή (εργολάβος), οφείλει και να την υπογράψει. Αν δεν έχει τη δυνατότητα πληρώνει. Εγώ π.χ. συνεργάζομαι με τεχνική εταιρεία που αναλαμβάνει εγκαταστάσεις  αντλητικών συγκροτημάτων σε γεωτρήσεις, αντλιοστάσια, λυματοστάσια κ.ο.κ.. Για όλες τις νέες ηλεκτροδοτήσεις που προκύπτουν , εγώ πέραν τη κατασκευή της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης (πίνακας, γειώσεις, συνδέσεις κλπ), υπογράφω και την ΥΔΕ με επιπλέον χρέωση. Όσον αφορά το κόστος, αυτό απαιτεί πολύ συζήτηση, η οποία μέσα από αυτή τη πλατφόρμα δεν είναι εφικτή.  

Ο συνάδελφος μισθωτός είναι, άρα στην διάθεση του εργοδότη του. Υπογράφει και η αμοιβή συμπεριλαμβάνετε μέσα στον μισθό του. 

Εκτός και αν στο συμβόλαιο εργασίας υπάρχει αναλυτική περιγραφή της θέσης του από όπου προκύπτει οτι ο έλεγχος ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων δεν συμπεριλαμβάνεται στις υποχρεώσεις του (γιατί η ΥΔΕ στην ουσία είναι η βεβαίωση του ελέγχου). Τέτοια αναλυτική περιγραφή όμως αμφιβάλλω αν υπάρχει στο συμβόλαιο. Εδώ πολύ πιθανόν να μην  υπάρχει κάν γραπτό συμβόλαιο εργασίας. 

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε
On 17/12/2024 at 10:43 ΠΜ, Stavros Perakis said:

Μάλλον κάτι δεν κατάλαβες σωστά. Το ίδιο κάνω κ εγω με εσένα...χρεωνω επιπλέων για έκδοση υδε αλλά ο συνάδελφος δεν είναι ελεύθερος επαγγελματίας αλλά μισθωτός με ικα. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. 

Δημοσιεύτηκε

μου ζητάνε να υπογράφω κάποιες ΥΔΕ που χρειάζονται.

Δημήτρης Κύρου

Aυτές τις ΥΔΕ ποιος θα τις συντάσσει , ποιος θα κάνει μετρήσεις οπτικό κ τεχνικό  έλεγχο ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.