ergatikos2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 (edited) Γεία σας φίλες και φίλοι μηχανικοοί του forum. Έχω μία απορία την οποία θα σας παρακαλέσω αν μπορείτε να μου την λύσετε. Ένας μηχανικός διπλωματούχος απόφοιτος του Πολυτεχνείου που δουλεύει στο Δημόσιο (π.χ. Υποιυργείο, ΟΤΑ) εάν γίνεται να ορισθεί ως επιβλέπων μηχανικός σε κάποιο έργο που αφορά τον φορέα του (π.χ. αποκατάσταση σοβάδων στους τοίχους κάποιων σχολείων). Θα ήθελα όμως να μου πείτε τα άρθρα του νόμου που αναφέρουν το παραπάνω γιατί έχω ψάξει και είναι πολύ γενικό. Παρακαλώ πολύ όπως με ενημερώσετε άμεσα. Σας ευχαριστώ πολύ. Edited Νοέμβριος 26 by Pavlos33 έγινε αλλαγή τίτλου για καλύτερη κατανόηση του θέματος-Pavlos 33
Τρελός Επιστήμων Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 Εγώ δε θα απαντήσω στην ερώτησή σου γιατί δε γνωρίζω το νόμο για κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά αναρωτιέμαι γιατί να μην μπορείς να ορισθείς ως επιβλέπων μηχανικός από το δημόσιο για έργα του δημοσίου; Ποιος θα πρέπει να ορισθεί, κάποιος τρίτος;
Didonis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 48 λεπτά πριν, ergatikos2011 said: ... που δουλεύει στο Δημόσιο (π.χ. Υποιυργείο, ΟΤΑ) εάν γίνεται να ορισθεί ως επιβλέπων μηχανικός σε κάποιο έργο που αφορά τον φορέα του (π.χ. αποκατάσταση σοβάδων στους τοίχους κάποιων σχολείων). ... υπό όρους και προϋποθέσεις γίνεται. Για νομοθεσίες κλπ μπορείς να κάνεις αναζήτηση και μόνος σου και αν δεν βρίσκεις άκρη μπορείς να ρωτήσεις τον ίδιο τον συνάδερφο ΠΜ που αναφέρεις ή να απευθυνθείς στην Υπηρεσία του. (έχω παρατηρήσει ότι η πλειοψηφία των ερωτήσεων σου στο φόρουμ είναι για δικαιώματα ειδικοτήτων και μάλιστα όχι πάντα της δικής σου αλλά άλλων)
Faethon11 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 26 Μπορεί αν και από ότι ξέρω το αποφεύγουν ως ο διάολος το λιβάνι..... Βασικά, από ότι θυμάμαι, αν εκδοθεί ΟΑ στο όνομα του φορέα, ΠΡΕΠΕΙ να ορισθεί μελετητής και επιβλέπων από τον φορέα εκτός αν το έργο είναι μελέτη και κατασκευή.
tetris Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 Οι μηχανικοί (και όχι μόνο οι διπλωματούχοι) των Τ.Υ. των ΟΤΑ (και όχι μόνο) μελετούν κι επιβλέπουν έργα των φορέων τους. Είναι επιβλέποντες ακόμη κι αν το έργο είναι μελέτη-κατασκευή. Γιαυτό το λόγο έχουν διοριστεί στο Δημόσιο.... 1
ergatikos2011 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 Γειά σας φίλοι και φίλες του forum. Το ερώτημα μου είναι αν είναι νόμιμο να οριστεί κάποιος επιβλέπων μηχανικός. Το να το αποφύγει κάποιος είναι μία άλλη ιστορία. Δηλαδή αν επιτρέπεται βάση νόμου ή είναι παράνομο να είναι κάποιος επιβλέπων μηχανικός, διότι αναφερόμαστε σε συμβασιούχο υπάλληλο και όχι μόνιμο ή και αορίστου χρόνου. Δηλαδή αν π.χ. το έργο Χ για να ολοκληρωθεί χρειάζεται π.χ. 1 χρόνο και του μηχανικού που θα το αναλάβει η σύμβαση του διαρκεί 8 μήνες ΔΕΝ θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην υπηρεσία?
tetris Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27 ένα-ένα τα λες... Αν η σύμβαση προβλέπει ότι μπορεί να κάνει επιβλέψεις, δεν υπάρχει πρόβλημα. Όταν λήξει η σύμβαση, αναλαμβάνει άλλος επιβλέπων 1
kfil Δημοσιεύτηκε Sunday at 01:21 μμ Δημοσιεύτηκε Sunday at 01:21 μμ (edited) Και ο συμβασιούχος ορισμένου χρόνου τι θα κάνει;Θα παίζει πασιέντζες;Για ποιον λόγο διορίστηκε;; Ο μηχανικός δημόσιος υπάλληλος ότι σχέση εργασίας και να έχει είναι υποχρεωμένος να ασκεί τα καθήκοντα της υπηρεσίας του (για όσο διάστημα παραμένει υπάλληλος.Αν η σύμβασή του λήξει ή πάρει σύνταξη ή αρρωστήσει για μεγάλο διάστημα κ.λ.π τότε γινεται αντικατάστασή του .) Και ένα από αυτά είναι η μελέτη και επίβλεψη έργων (βλ. Ν4416/16) . (άλλο θέμα η επίβλεψη εκ μέρους του αναδόχου .Η επίβλεψη εκ μέρους του υπαλλήλου αφορά το αν ο ανάδοχος ικανοποιεί τους όρους της σύμβασης ) Edited Sunday at 01:34 μμ by kfil
Faethon11 Δημοσιεύτηκε 21 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 21 ώρες πριν On 1/12/2024 at 3:21 ΜΜ, kfil said: (άλλο θέμα η επίβλεψη εκ μέρους του αναδόχου .Η επίβλεψη εκ μέρους του υπαλλήλου αφορά το αν ο ανάδοχος ικανοποιεί τους όρους της σύμβασης ) Βασικά τώρα που το ξαναβλέπω έχω μια ερώτηση στον @ergatikos2011 Επιβλέπων στην ΟΑ ή επιβλέπων στο έργο ?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα