WoodFrame Δημοσιεύτηκε Friday at 06:57 μμ Δημοσιεύτηκε Friday at 06:57 μμ (edited) Γεια σε όλους, Θέλω να φτιάξω μια επέκταση στο ισόγειο με μονόριχτη στέγη και οι δύο πλευρές των τοίχων να μην είναι παράλληλες (η μία θα εφάπτεται στο υφιστάμενο και η απέναντι θα ακολουθεί το όριο του οικοπέδου. Η οροφή θα είναι από πάνελ πολυουρεθάνης με στήριξη κάθε 1 μέτρο σε δοκούς 10x15cm Έχω σχεδιάσει τα δοκάρια με δυο τρόπους, η πρώτη επιλογή όπως θα εξυπηρετούσε με βάση την κάλυψη των τοίχων που θα κατασκευαστούν μπροστά και πίσω, και η Β επιλογή που στηρίζουν τα πάνελ με γωνίες 90 μοιρών από τη σταθερή πλευρά του σπιτιού. Και στις δυο περιπτώσεις υπάρχει διαφορά στο κάτω άκρο της στέγης περίπου 30 cm λόγο έλλειψης παραλληλίας (λογικό) Θέλω να μάθω αν αυτός ο τρόπος σχεδίασης της στέγης είναι πρακτικά δυνατόν να κατασκευαστεί (λόγο των πάνελ θα χρειαστεί ακρίβεια στο αλφάδιασμα των δοκαριών που θα εδράζονται_ ή αν υπάρχει κάποια άλλη ιδέα για να δημιουργηθεί με ορθό τρόπο. Ο ξύλινος τοίχος θα πρέπει να ακολουθεί την στέγη (άρα να σηκώνεται περισσότερο προς το τέλος) και σε αυτήν την περίπτωση να σχεδιάσω έναν τριγωνικό τοίχο πάνω από τον κύριο, όπως φαίνεται και με το κόκκινο χρώμα. Πρόταση του στεγά είναι να γίνει αλφάδιασμα με βάση το υφιστάμενο κτίριο και να βγούν με λοξά κοψίματα τα panel στο τελείωμα τους, όμως με αυτό τον τρόπο προκύπτουν κενά μπρος και πίσω στην ξύλινη τοιχοποιία που θα δημιουργηθεί καθώς δεν θα είναι αλφαδιασμένοι οι τοίχοι με την στέγη και έχει θέματα ο τεχνίτης που θα κατασκευάσει τα πλαίσια. Ο μηχανικός είναι νέος πολιτικός μηχανικός χωρίς εμπειρία στις κατασκευές από ξύλο και έχει διάφορες ενστάσεις. Σας ευχαριστώ Edited Friday at 07:02 μμ by WoodFrame
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε Saturday at 11:09 πμ Δημοσιεύτηκε Saturday at 11:09 πμ (edited) Συνάδελφοι. Παρακαλώ να επιστρέψουμε εντός θέματος χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις, διαφορετικά το θέμα θα κλειδωθεί οριστικά. Tα εκτός θέματος μηνύματα αποκρύφτηκαν. Ευχαριστώ για την κατανόηση και τη συνεργασία. Pavlos 33 Edited Saturday at 11:10 πμ by Pavlos33 1 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα