angelinio Δημοσιεύτηκε Monday at 07:02 μμ Δημοσιεύτηκε Monday at 07:02 μμ (edited) (Έγινε μεταφορά στην ενότητα για ιδιώτες. Didonis) Καλημέρα , Έχει η γυναίκα μου ένα εποχικό - καλοκαιρινό κατάστημα ( με αύλειο χώρο γύρω στα 30 τμ) με τουριστικά είδη . Στην περιοχή μας για διάφορους λόγους γίνονται διακοπές ρεύματος μικρής η μεγάλης χρονικής διάρκειας αρκετά συχνά. Αυτό όπως καταλαβαίνετε δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος καθώς δεν λειτουργεί ο φωτισμός και το σημαντικότερο η ταμειακή μηχανή και το POS. Το πιο προφανές που θα πει κάποιος είναι να πάρω μια γεννήτρια και να συνδέσω πάνω ότι χρειάζομαι να λειτουργούν τις ώρες του προβλήματος η φωτοβολταικά . Δεν το θέλω αυτό, καθώς δεν υπάρχει χώρος ούτε για φωτοβολταικό ούτε για γεννήτρια. Αυτό που θέλω είναι ένα απλό σύστημα με τον οποίο ο φωτισμός και η ταμειακή με το POS θα τεθεί σε λειτουργία τις ώρες της διακοπής ρεύματος με τον πιο απλό και εύκολο τρόπο . Παρακάτω σας παρουσιάζω έναν τρόπο που έχω σκεφτεί και θέλω να μου πείτε αν λειτουργεί και επίσης πολύ σημαντικό για πόση ώρα θα λειτουργεί . Σε μια μπαταριά αυτοκίνητου θα συνδεθεί ένας φορτιστής ο οποίος θα την συντηρεί μονιμά φορτισμένη. Πάνω στη μπαταριά θα συνδεθεί ένα inverter αυτοκίνητου και πάνω στο inverter θα γίνει καλωδίωση με τους απαραίτητους διακόπτες για να συνδεθεί ο φωτισμός του καταστήματος και η ταμειακή με το POS. Κάτι που σκέφτομαι είναι το παρακάτω ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ https://www.skroutz.gr/s/3457326/CTEK-MXS-5-0-Foritos-Fortistis-Mpatarias-Aytokinitou-12V.html ΜΠΑΤΑΡΙΑ https://www.skroutz.gr/s/32767417/Bosch-Mpataria-Aytokinitou-S4005-me-CHoritikotita-60Ah-0092S40050.html INVERTER https://www.skroutz.gr/s/19926131/T12P2000I-Inverter-Aytokinitou-Katharou-Imitonou-2000W-gia-Metatropi-12V-DC-se-220V-AC.html ΥΓ. · Ο φορτιστής θα είναι μόνιμα συνδεμένος στη μπαταρία και θα την συντηρεί γεμάτη για όσο καιρό το κατάστημα θα είναι ανοιχτό (περίπου 6.5 μήνες) . · Το Max φορτίο θα είναι 700 W (φωτισμός και ταμειακή + POS). · Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής · Θα δουλέψει αυτό το σύστημα ? · Υπάρχει πρόβλημα που ο φορτιστής θα είναι για τόσο καιρό συνδεμένος πάνω στη μπαταρία και θα τη συντηρεί γεμάτη? · Πόση ώρα περίπου μπορεί να τροφοδοτεί η μπαταρία με το φορτίο των 700 W? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Παρατήρηση. Είναι υποχρεωτικός από τους κανόνες του φόρουμ ο τονισμός και του κειμένου και του τίτλου, για να μη κλειδώσει το θέμα. Κάνε διόρθωση επιλέγοντας τις 3 άνω δεξιά από το κείμενο, τελίτσες και κάνε επεξεργασία. Didonis Edited 20 ώρες πριν by Didonis
antloukidis Δημοσιεύτηκε Monday at 07:38 μμ Δημοσιεύτηκε Monday at 07:38 μμ Φίλε μου γιατί να τα κάνεις όλα αυτά όταν υπάρχουν τα UPS??? Ο υπολογισμός του μεγέθους του UPS γίνεται απλά με το μέγιστο φορτίο (700W) και με τις ώρες που επιθυμείς να λειτουργεί η εγκατάσταση.
angelinio Δημοσιεύτηκε Monday at 08:36 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Monday at 08:36 μμ (edited) Αν υποθέσουμε πως γίνετε μια 4ωρη διακοπή ρεύματος, από το Skroutz πιο UPS θεωρείς πως θα κάλυπτε την κατανάλωση των 700W ? Edited 20 ώρες πριν by Didonis
antloukidis Δημοσιεύτηκε Monday at 09:38 μμ Δημοσιεύτηκε Monday at 09:38 μμ (edited) Δεν νομίζω ότι το Skroutz είναι το κατάλληλο μέρος για προμήθεια ενός UPS με αυτή τη δυνατότητα, δηλαδή με μπαταρίες με δυνατότητα παροχής 4x700=2800 Wh = 2.8 KWh. Για να πάρεις μια ιδέα... αν μιλάμε για 12V μπαταρίες βαθείας εκφόρτισης μολύβδου ( όχι αυτοκινήτου), θα πρέπει να είναι μεγέθους 450 - 500 Ah (για να εκφορτίζονται μέχρι 50%) Edited Monday at 09:48 μμ by antloukidis
angelinio Δημοσιεύτηκε Monday at 10:16 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Monday at 10:16 μμ (edited) Επειδή οι γνώσεις μου πάνω στα UPS είναι μηδαμινές και απ’ ότι καταλαβαίνω για να καλύψω τις ανάγκες μου το κόστος θα εκτοξευθεί , γυρνώντας στην πρόταση μου , μπορείς να μου πεις περίπου πόσες ώρες θα δουλέψει το σύστημα που προτείνω? Αγνόησες την παρατήρηση του συντονισμού. Το θέμα κλειδώνει. Για να ξανά ανοίξει στείλε μας όλα τα κείμενα σου διορθωμένα με τονισμό σε Προσ. Μήνυμα και όταν υπάρξει χρόνος θα διορθωθούν και θα ξανά ανοίξει το θέμα. Didonis Edited 20 ώρες πριν by Didonis
Didonis Δημοσιεύτηκε 20 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 20 ώρες πριν λάβαμε το ΠΜ με τις διορθώσεις και ενημερώθηκε το θέμα το οποίο ανοίγει ξανά. 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα