dnomikos Δημοσιεύτηκε 19 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 19 ώρες πριν (edited) Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα! Έχω παρατηρήσει ένα πρόβλημα στην υδραυλική εγκατάσταση του σπιτιού, που δεν μπορώ να το εξηγήσω μιας και δεν είμαι επαγγελματίας και θα ήθελα τη βοήθεια από όποιον γνωρίζει. Θα τα γράψω όσο πιο αναλυτικά μπορώ: Το σπίτι μου (40ετίας) είναι στον πρώτο όροφο και από πάνω ακριβώς είναι η ταράτσα με ένα καινούριο ηλιακό 160 λίτρα με διπλό κυάθιο για μέτρηση θερμοκρασίας. Το δίκτυο του ζεστού νερού είναι περίπου 40 μέτρα συνολικά με σωλήνες 3/4. Στον ηλιακό, μετά την ανεπίστροφη βαλβίδα υπάρχει οριζόντιο δοχείο διαστολής 20 λίτρα, μανόμετρο και θερμοστατική βαλβίδα ανάμιξης. Στο πρώτο όροφο που είναι το σπίτι, έχω επίσης μανόμετρο στο κρύο νερό για να βλέπω και να ρυθμίζω την πίεση του δικτύου ύδρευσης. Στα καζανάκια και στα πλυντήρια υπάρχουν αντιπληγματικά φυσίγγια. Στο ημιυπόγειο που είναι τα ρολόγια του νερού, υπάρχει μειωτής πίεσης 1/2 ρυθμισμένος έτσι ώστε να έχω στο σπίτι 3.2 bar και στον ηλιακό 3 bar και μετά τον μειωτή πίεσης υπάρχει ανεπίστροφη βαλβίδα. Όλα δουλεύουν όπως πρέπει αλλά έχω παρατηρήσει το εξής που δεν μπορώ να το εξηγήσω: Όταν θερμαίνεται το νερό του ηλιακού είτε από τον ήλιο είτε από την αντίσταση, το μανόμετρο στο σπίτι ανεβάζει την πίεση από τα 3.2 bar ακόμα και στα 3.7 - 3.9 bar. Αν ανοίξω το κρύο νερό στο σπίτι βλέπω την κλασική πτώση στο μανόμετρο του σπιτιού και όταν το κλείσω επιστρέφει στα 3.7 κλπ... Δεν επιστρέφει η πίεση στα 3.2 bar με τίποτα όσο κρύο νερο και να τραβήξω από το δύκτιο... Όταν όμως ανοίξω το ζεστό νερό έστω και για μερικά δευτερόλεπτα, μετά την την κλασική πτώση η πίεση επιστρέφει στην κανονική ένδειξη του 3.2 bar. Το μανόμετρο στον ηλιακό, δηλαδή η πίεση στο ζεστό νερό σε όλες τις περιπτώσεις παραμένει σταθερά στα 3 bar και δεν ανεβαίνει που σημαίνει ότι το δοχείο διαστολής δουλεύει κανονικά. Λογικά θα ανεβαίνει και εκεί αν βγάλω το δοχείο διαστολής ή αν χάσει τον αέρα του. Αυτό παρατηρείται σταθερά είτε ζεστάνω το νερό 5 βαθμούς είτε ακόμα και 20 και μόνο αν δεν ανοίξω έστω και λίγο το ζεστό νερό. Όλα τα εξαρτήματα όπως ανεπίστροφα, μειωτής πίεσης, βαλβίδες ασφαλείας, πίεση δοχείου διαστολής είναι στην εντέλεια και ελεγμένα επανειλημμένα με τακτική συντήρηση. Στο σπίτι έχουν παραμείνει μόνο 2 αναμεικτικές μπαταρίες στους νιπτήρες αλλά απομονώνουν σωστά ζεστό κρύο. Πέρα από τον ηλιακό που τον τοποθέτησε η εταιρεία για να έχω και την εγγύηση, τα υπόλοιπα τα έχω κάνει μόνος μου αλλά δεν νομίζω να έχω κάνει κάτι λάθος αν και όπως είπα και παραπάνω, δεν είμαι επαγγελματίας... Σε κάθε περίπτωση είμαι εντός ορίων και με αρκετό περιθώριο ειδικά σε σχέση με το πριν που είχα ακόμα και 5.8 bar πίεση στο σπίτι με διαρροές και ζημιές στους παλιούς γαλβανιζέ σωλήνες (ευτυχώς στην ταράτσα) αλλά θα σκάσω αν δεν καταλάβω γιατί συμβαίνει αυτό... Έχει κανείς κάποια ιδέα ή συμβουλή στο τι μπορεί να φταίει; Μήπως έχω κάνει κάπου λάθος στην εγκατάσταση; Σας ευχαριστώ! Edited 9 ώρες πριν by dnomikos
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα