Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα στους συναδέλφους,

Έψαξα και παλαιότερα topics και δε βρήκα κάτι αντίστοιχο.

Έχω μία πελάτισσα η οποία έχει ένα εργαστήριο κοσμημάτων τύπου φο-μπιζού όχι βαριά μέταλλα, χρυσο ή αργυρό.

Θέλει να ανοίξει ένα κατάστημα πώλησης των κοσμημάτων, και ένα νέο εργαστήριο κατασκευής κοσμημάτων.

Έπειτα από έρευνα προκύπτουν τα παρακάτω:

Πως για το κατάστημα πώλησης πρέπει να βγάλει μία άδεια λιανικού εμπορίου

και πως για το εργαστήριο κοσμημάτων, μία άδεια εργαστηρίου χαμηλής όχλησης.

Το θέμα μου είναι πως η πελάτισσα θέλει να τα συστεγάσει και τα δύο και δε γνωρίζω πως δύναται κάτι τέτοιο και αν είναι εφικτό.

Κι αν είναι υπάρχει κάποια ειδική διαδικασία πέραν του απλά να εκδοθούν οι 2 άδειες;

Δημοσιεύτηκε
52 λεπτά πριν, Akis23 said:

...

Το θέμα μου είναι πως η πελάτισσα θέλει να τα συστεγάσει και τα δύο και δε γνωρίζω πως δύναται κάτι τέτοιο και αν είναι εφικτό.

...

Ας ρωτήσει τον λογιστή της τι θα απαιτηθεί.

Και ενδεχόμενα αν θα απαιτηθεί και τι από υπηρεσίες Μηχανικού (πολεοδομίες κλπ)

Δημοσιεύτηκε
8 minutes ago, Didonis said:

Ας ρωτήσει τον λογιστή της τι θα απαιτηθεί.

Και ενδεχόμενα αν θα απαιτηθεί και τι από υπηρεσίες Μηχανικού (πολεοδομίες κλπ)

Ασχέτως των λογιστικών, εμένα με ενδιαφέρει από άποψη αδειδοτήσεων αν είναι εφικτό

Δημοσιεύτηκε
1 hour ago, Didonis said:

οκ. Συ ξέρεις τι σε ενδιαφέρει,

Γνωρίζετε κάτι επί του θέματος; αν μπορούν να συστεγαθούν αυτά τα δύο;

Δημοσιεύτηκε (edited)
2 ώρες πριν, Akis23 said:

Θέλει να ανοίξει ένα κατάστημα πώλησης των κοσμημάτων, και ένα νέο εργαστήριο κατασκευής κοσμημάτων.

Έπειτα από έρευνα προκύπτουν τα παρακάτω:

Πως για το κατάστημα πώλησης πρέπει να βγάλει μία άδεια λιανικού εμπορίου --> Έναρξη εργασιών απο ΑΑΔΕ (με λογιστή)

και πως για το εργαστήριο κοσμημάτων, μία άδεια εργαστηρίου χαμηλής όχλησης. --> Άδεια εργαστηρίου χαμηλής όχλησης απο

Δ/νση Ανάπτυξης

Edited by dib
Δημοσιεύτηκε (edited)
18 λεπτά πριν, Akis23 said:

Γνωρίζετε κάτι επί του θέματος; αν μπορούν να συστεγαθούν αυτά τα δύο;

αν μου δώσεις τα απαιτούμενα από λογιστή για να τους ανοίξει τα ΚΑΔ και τα διαβάσουμε ενδεχόμενα ναι.

Χωρίς αυτά για αρχή δεν είμαστε παντογνώστες όλων των επαγγελμάτων.

Συνοπτικά δεν γνωρίζω γενικά για αυτό.

Υ.Γ.

Και ο συνάδερφος @dip σου απάντησε σαφέστατα που θα βρεις τις απαιτούμενες προδιαγραφές και απαιτήσεις που υπάρχουν και ανάλογα θα αποφασίσεις αν μπορείς το "συστέγαση" με βάση το κτίριο που έχεις.

πχ ενδεχόμενα μπορεί να απαιτεί ξεχωριστεί είσοδο για κάθε ΚΑΔ (αλλά είπαμε.... μαντεψιά... που σε μερικές περιπτώσεις υπάρχει και ανάλογα με το ΚΑΔ). 

Για αυτό σου είπα λογιστή. Αν θες να κάνεις εσύ τον λογιστή.... σεβαστό. Εγώ δηλώνω πάντα άσχετος στα λογιστικά και απαιτώ απάντηση από τον εντολέα πριν ασχοληθώ καν.

Edited by Didonis
Δημοσιεύτηκε
9 minutes ago, Didonis said:

αν μου δώσεις τα απαιτούμενα από λογιστή για να τους ανοίξει τα ΚΑΔ και τα διαβάσουμε ενδεχόμενα ναι.

Χωρίς αυτά για αρχή δεν είμαστε παντογνώστες όλων των επαγγελμάτων.

Συνοπτικά δεν γνωρίζω γενικά για αυτό.

Υ.Γ.

Και ο συνάδερφος @dip σου απάντησε σαφέστατα που θα βρεις τις απαιτούμενες προδιαγραφές και απαιτήσεις που υπάρχουν και ανάλογα θα αποφασίσεις αν μπορείς το "συστέγαση" με βάση το κτίριο που έχεις.

πχ ενδεχόμενα μπορεί να απαιτεί ξεχωριστεί είσοδο για κάθε ΚΑΔ (αλλά είπαμε.... μαντεψιά... που σε μερικές περιπτώσεις υπάρχει και ανάλογα με το ΚΑΔ). 

Για αυτό σου είπα λογιστή. Αν θες να κάνεις εσύ τον λογιστή.... σεβαστό. Εγώ δηλώνω πάντα άσχετος στα λογιστικά και απαιτώ απάντηση από τον εντολέα πριν ασχοληθώ καν.

Καταλαβαίνω, σας ευχαριστώ πολύ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.